Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457730 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4335 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 01:49:11 »
OS X. Nem egész 6.000 HUF : )

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4336 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 05:39:15 »
Windows 7 Ultimate, nem egészen 7000.
De 4 éve csak Linux. (kapargatni való akad, Penge féle vonalon leginkább)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4337 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 07:25:46 »
A Winfosod is legál, vagy tán linuxos vagy?  ;D
Lassan közelítek az egy évtizede történő linux használathoz...  :buek:
Két éve Arch Linux, ami már marad is amíg a vas megy! Persze az igazsághoz tartozik, hogy azért a linuxnak is van hátránya! Viszont azt meg szeretem, hogy abszolút személyre és hardverre szabható!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4338 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 07:44:44 »
Asztalin Win7, az asszonynak.
Netbookon linux mint nekem.
Penge féle kapargatás nállunk sem lenne jó ötlet.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4339 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 07:52:36 »
60 ropi egy oylan oprendszerért amit úgyis leváltanak 1-2 év múlva, az nekem nem játszik.
Az a nagyobb genyaság, hogy pl. tegyük fel, nagyon jó minőségű a vas, megy is kb. 6 éve. Erre jön Bill Gates a Windows újabb verziójával, amihez a Te vasad teljesítménye már kevés. Erre azt mondja Bill bácsi: "Ja kérem, változnak az idők, tessék lecserélni a gépet..."
Mondom erre én, hogy hol van ebben az én választásom?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4340 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 09:13:32 »
Ott, hogy nem cseréled, ha nem kell az újabb Bill-féle óperenciás rendszer.

Az a nagyobb genyaság, hogy pl. tegyük fel, nagyon jó minőségű a vas, megy is kb. 6 éve. Erre jön Bill Gates a Windows újabb verziójával, amihez a Te vasad teljesítménye már kevés. Erre azt mondja Bill bácsi: "Ja kérem, változnak az idők, tessék lecserélni a gépet..."
Mondom erre én, hogy hol van ebben az én választásom?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4341 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 09:28:53 »
Ott, hogy nem cseréled, ha nem kell az újabb Bill-féle óperenciás rendszer.
Óóó...hát kitalálták erre is a megoldást: gyorsan, hamar megszüntetik a régi supportját. És esetleg ha eszedbe jut, hogy szükséged van egy programra, rossz esetben nem támogatott a régi op. rendszered.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4342 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 09:39:31 »
És otthoni környezetben kit érdekel a támogatás? Windows-nál maradva: a win2000 és Xp már nem támogatott, mégis a legtöbb mindennel máig kompatibilis.

A Linuxhoz még annyi támogatást sem kapsz.

Az egész támogatás-nem támogatás dolog sehol nincs ahhoz a lehúzáshoz képest, amit a MS csinál a kliens-szerver környezetben:

Megveszel egy PC-t legális Óperenciás rendszerrel, legyen mondjuk az aktuális: Windows 7
Szeretnéd illeszteni a vállalati környezetedbe: Veszel rá Office 2010-et, belépteted a tartományba, (aminek a szerverlicenszét ugye szintén megvetted),

de hoppá, nem teheted meg, ha nem veszel CAL-t (Client Access License), amivel mintegy útlevéllel legálisan használod a jogtiszta klienseddel a jogtiszta szervered szolgáltatásait. Ráadásul a különféle szolgáltatások különféle CAL-okkal járnak: MS CAL, Office CAL, stb... Ha már ne mígy van, akkor bocs.

Na ez a lehúzás, nem az, hogy 10 évente lecseréled az op. rendszert. Kb. mint a regadó az ÁFA után is fizetendő...

Óóó...hát kitalálták erre is a megoldást: gyorsan, hamar megszüntetik a régi supportját. És esetleg ha eszedbe jut, hogy szükséged van egy programra, rossz esetben nem támogatott a régi op. rendszered.
God shave the queen

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4343 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 12:29:26 »
A Linuxhoz még annyi támogatást sem kapsz.

Community support.
Linux kapcsán (ide értem az Androidot is) még SOHA nem volt olyan problémám amire a megoldást valamelyik forumban nem találtam volna meg. Legtöbbször kérdezni sem kellett. Egyszerűen csak elolvasni a kész workaroundot.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető PaT

• Törzstag
« Válasz #4344 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 12:37:25 »
Community support.
Linux kapcsán (ide értem az Androidot is) még SOHA nem volt olyan problémám amire a megoldást valamelyik forumban nem találtam volna meg. Legtöbbször kérdezni sem kellett. Egyszerűen csak elolvasni a kész workaroundot.

+1
kb. 4 éve Ubuntu. Hallani sem akarok másról.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4345 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 12:47:52 »
otthon win7 van, meg osx meg debian. Munkahelyi gépemen csak debian  :borz2:.
linuxot tizensok éve nyúzom redhat -> suse -> debian volt nálam a törzsfejlődés menete.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4346 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 14:14:07 »
Nekem volt. (Üzemeltetői jellegű, nem felhasználói). Mondjuk windows témában is legtöbbször a technet listán találtam segítséget. :)

Community support.
God shave the queen

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4347 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 14:31:45 »
Akkor miért kér érte pízt? Vagy felajánl helyette egy 14 (vagy 12? nem emléxem) napos próbaverziót  :nemtom:

Igazad volt, eddig csak olvastam róla, most, hogy letöltöttem ez fogadott amit írtál-->Delete.
Most az Osmand-ot próbálgatom.Állítólag megy offline is.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4348 Dátum: 2012. Augusztus 30. - 23:04:26 »
Windows 7 Ultimate, nem egészen 7000.
De 4 éve csak Linux. (kapargatni való akad, Penge féle vonalon leginkább)

A Win7 Ultimate-et hogyan szerzed meg törvényesen 7000Ft-ért?
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4349 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 01:10:00 »
A Win7 Ultimate-et hogyan szerzed meg törvényesen 7000Ft-ért?

ez pont az az ár, ami sehogy sem stimmel.

Egyébként amit rty42 írt, a törzsfejlődés menetéről.... Az nagyon kiérződik nálatok is, ami nálam. Hogy amit megszoktatok... Én megvettem mindet, jelenleg Windows párti vagyok a megszokott szoftverekkel. A Linux Susétől ( amiért szintén fizettem egy pár ezrest) idegbajt kaptam. És miért? Ha beállításokról volt szó... Minden ugyanaz benne, mint a Windowsban, csak más névvel és kicsit máshol, csak, hogy sz.pjon az ember... Ha paraméterezni kellett valamit, utána kellett olvasnom, megint tanulni... fordítva is így lett volna biztosan... Aki egyidőben ismerkedett mindkettővel, ő a szerencsés... Igazából azért vettem meg, mert Windows-al stabilitási problémáim voltak. Persze utána Linux-al is ugyanúgy, ugyanott. ( Ott egy szoftver volt a ludas rosszul megírva mindkettőre.) Viszont Linux-on nem minden fut alapból, amire nekem szükségem van...persze ez is mindig megoldható, de ez számomra kicsit negatív. Ráadásul jól kialakított környezetben a Winfos is pont ugyanolyan stabil. Nálam kompatibilitási problémák nincsenek sem felfele sem visszafele és nálatok sem lenne, ha minden normálisan lenne dokumentálva, a workaboutok normálisan publikálva. Mindenre van megoldás... persze néha pénzért... Linux problémamegoldás dokumentálásában tényleg jobb. Minden másban szerintem kb. ugyanaz.

Engem W vs L kapcsolatban csak egy dolog foglalkoztat. Hogy a pi.ba lehet az, hogy csak minden 25-ik Windows legális, a fizetős programokat úgyszintén majdnem mindenki lopja, mégis létezik egy "nem pénzéhes" cég, mint a Microsheft ( ami az eredeti elképzelés szerint és a nevében is benne van hogy lóf.sz méretűre szánták), nemcsak a cég de ugyanúgy mellette a világ egyik leggazdagabb emberével Bill-el... Valami nem stimmel. Ha tőlünk lopnák így a borotvákat és csak minden 25-ért fizetnének, hát nálunk Bill két perc alatt éhen halna... nincs még egy ilyen termék... Mindenesetre Suséért töredékét fizettem, mint a Windowsokért és letölthettem volna ingyen is, de a jó vaskos dokumentáció miatt inkább fizettem de azért ott is mindenki jól él a communityben le merem fogadni.       

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici