Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457448 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #4290 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 06:41:53 »
Köszi Urak!  :sör:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4291 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 10:00:37 »
Bekapcsolódok a témába mert engem is érint. Múltkori barlangászásnál kerestünk egy pontot aminek csak az gps koordinátáit tudtuk. A havernél volt GPS, természetesen lemerült, a telefonja meg csak úgy működött a gps-el ha van hálózat is. természetesen nem volt hálózat. Előkaptam a jó öreg E71-emet, megnéztem a koordinátákat, persze hogy minden szép legyen a telefonom decimális rendszerben adta meg, a keresett pont meg percben, másodpercben volt megadva. Egy papirlap és ceruza segitségével gyorsan átkonvertáltam, már csak az iránytű hiányzott, de mivel már késő délután volt a nap állása nagy segitség volt. Tanulság: akármilyen hiper-szuper teknika mellett jól tud jönni egy jó térkép, egy iránytű, egy kis matek. Azóta ott figyel az autóban az iránytű.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4292 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 15:00:38 »
Okostelefon használatával írok, így rövid leszek.
Okostelefon vállalható autós navigaciohoz.
A net kapcsolat jó ha van, mert a GPS egység gyengeseget a mobil cellák segítségével képes kompenzálni (agps)
Ha android akkor a marketbol (íze playbol) Sygic. Ez a legalas út. Amúgy meg warezboltbol igo primo.
Az E71 Garminnal tényleg jó. Nagyon szerettem, de a symbian felett lejárt az idő.

(küldve Samsung Galaxy S2 használatával. Előtte Desire HD, még előtte Orange San Francisco (aka ZTE Blade).
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4293 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 15:02:35 »
Még valami.
Google maps is képes cachelni. Max 85mbot. Ebbe egy full Budapest pl teljesen belefer.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #4294 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 15:10:33 »
Használtam már Ausztriában internet nélkül offline. Teljesen jó volt.
Itthon wifivel letöltöttem a térképállományokat is kész.

Még valami.
Google maps is képes cachelni. Max 85mbot. Ebbe egy full Budapest pl teljesen belefer.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4295 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 15:38:48 »
Nem basznak vágnak át. A GPS az GPS. Régebbi GPS eszközök is keresték jó 10 percet a műholdakat, mire beháromszögelték magukat. Az aGPS (a, mint assziszted) segítségével hamarabb pozicionál. Sygic épp elég jó program szerintem navigáláshoz, eddig csak Szmiri fórumtárshoz nem találtam oda, de ő a paneldzsungel közepén van.

Szerk: kicsit kultúráltabban.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4296 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 16:13:55 »
Gyerekek, egy kicsit kulturáltabban, ha lehet!  :fenek:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4297 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 16:52:52 »
Peti!

Hidegen nehezen indul. Később jobban talál hódot.
Agps jó cucc. Gyakorlatilag pár másodperc alatt megvan 7-8 hód.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4298 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 16:53:17 »
Esetleg szoftveres probléma van vele. Régi NOKIA-mon hibába volt aGPS, és korlátlan mobilnet előfizetés, egyszerűen 10-12 perc kellett a pozicionáláshoz. Aztán a frissítés megoldotta. Én úgy tapasztaltam, hogy régi, és mostani is az aGPS nélkül akkor tér észhez lassabban, ha jó ideje nem használtam már a GPS funkciót.

Az én kakámon (Galaxy S3) sem 1, sem 10 perc után sem működik a helymeghatározás GSM hálózat nélkül. Vagyis nem GPS van benne. Ennyi. Van benne valami, ami helymeghatározáshoz jó, de az nem GPS.
A 10 perc alatt beálló GPS eszköz az elég régi lehet. Nem hinném, hogy egy mai eszközbe (legyen az bármi) ilyet tennének.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4299 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 20:08:24 »
Kikapcsolt mobilnettel lófülére sem megy. Bekapcsolom, oszt egybör felpörög.
Most akkor monnya már meg valaki, hogy az S3-ban van-e valós GPS (azaz mobilnet nélkül is boldoguló hagyományos műholdvevős GPS) , vagy csak valami kamu bigyó van benne, ami mobilnet nélkül csak egy hulla?
Peti, szerintem az a baj, hogy Te online térképet és nem offline-t használsz. Ahhoz pedig kő' a mobilnet...  :(
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4300 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 20:13:53 »
Peti, szerintem az a baj, hogy Te online térképet és nem offline-t használsz. Ahhoz pedig kő' a mobilnet...  :(

Részben ez is lehet. Gondolom Google maps sel próbálkozik.
De a mobilok GPS chipjei nem a legerosebbek. Ezért jó az aGPS. Bár deka adat mozgatás segítségével, egy szerver megsugja a fejed felett lévő holdak pozícióját (ez ugye tudott dolog) és így a gyenge chip is hamar pozicional.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4301 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 20:23:06 »
Hát igen...mindent arra érdemes használni, amire való...
Ezek a "svájci bicska" elven működő dolgok nem a legjobbak. Nekem annak idején volt egy HP Ipaq-om. Ment a navigáció, aztán egyszer csak hívnak, ami bluetooth-al ki volt hangosítva. Úgy lefagyott, hogy öröm volt "resetelni". Természetesen kocsival félreáll, és hosszú percekig való várakozás segítségével.  >:(
És ez nem csak néhány alkalommal fordult elő, hanem általánosnak volt nevezhető.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4302 Dátum: 2012. Augusztus 26. - 18:44:32 »
Petinek, Kuninak, hogy még érthetőbb legyen.
Peti a telefonod nem hibás, van benne GPS chipkészlet. Ez csak az a része, hogy vegye a jeleket a műholdról. Utána van a szoftver, ami a vett jelet képes értelmezni. Utána van a térképszoftver, amin a szoftver pozicionál, utvonalat tervez stb.. És van maga a térkép.... Ja meg a Samsung meg a Googli, akik jól bekavarnak, hogy minden jól egymásra épüljön. ( Volt olyan GPS-em, aminek a hidegindítás kb 30 perc volt. A mostanimon a hidegindítás kb 1 perc, a melegindítás kb 10 mp. Ennyit változott a GPS világ 10 év alatt. Azonban a telefonokban sincsenek sokkal más chipkészletek, a két érték közt lesz minden, aGPS egy lehetséges segítség, csomagkapcsoltan meg illegális lenne mo-n pozíciót bemérni, szóval azt kizárhatod.)

Az asszony Samsungján a beépített térkép gyakorlatilag részletektől mentes, az alaptérkép a kontineneseket és az országhatárokat tartalmazzák. valamilyen adatkapcsolat szükséges, hogy a googlival összhangban, hozzájusson a teljes térkép részletekhez. Ehhez a beépített Navigációs szoftverhez a térkép a guglimaps. Az adatkapcsolat lehet mobilnet, WIFI vagy akár csomagkapcsolt is. A térkép részletek ideiglenesen letölthetők a készülék memóriájába(cache-be), de ennek megbízhatósága a szoftvereken és beállításokon múlik, ha az aksi kikerül pl. a telefonból, memória tartalma simán törlődik(pl. leejted a telefont). Asszony Samsungján a navigáció tökéletesen működött, ahányszor nem volt nálunk rendes GPS és "kakiban" voltunk. Abban toznak igaza van, hogy letölthető az androidhoz más szoftver is (IGO, Sygic) térképkészlettel, de ha van adatelérésünk, a googlimaps adatbázisa lesz a legjobb (és véleményem szerint a legfrissebb) onroad. Offroad amire KuniE gondolt, arra ez használhatatlan szerintem, márcsak azért is mert kétséges, hogy egyáltalán lesz ott térerő, ahol KuniE egy kirándulás alkalmával nagyon el tud tévedni...oda Garmin kell, vagy nemkell egy vagyonért.     

jrabi- ismerős a szitud, de Nálad más a helyzet!... biztos ilyenkor őrült kuncsaftod hívott, akit a hátad közepére sem kívántál. Ipaq pontosan felmérte a helyzetet és ennek megfelelően megakadályozta a kellemetlenségeket...  ;D gondolom navigáció közben ezek után nem volt sem bluetooth sem, beszélgetés!?  ;D   

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4303 Dátum: 2012. Augusztus 26. - 19:45:33 »
én levontam a végső közetkeztetést: iránytű+térkép  :borz2:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4304 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 09:21:17 »
Penge! Kösz, kezdem érteni...izé, érteni nem, de elhiszem, amit írsz, van benne logika...nomeg én totál zéró vagyok ezekhez a sz@rokhoz bocs, akarommondani: vackokhoz.

Megoldjuk ezt is no worries ;-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici