Nemá!
csak toz-nak: Szerintem nem feltétlenül kell csak ezüstben gondolkodni, van jópár megoldás.
A hagyományos szűrős (40-50e) mosogató alá sem teljesen hülyeség, de ha jobban szétnézel akár az interneten, látni fogod, hogy, ahogy írtad kicsit parasztvakítás, kicsit gyengébb vízminőségnél elég sűrűn kell majd a patronokat cserélni és valójában nem lesz 100-as a szűrés sem (de ez szubjektív lesz, érezni fogod a különbséget, bizonyítani csak labor fogja). A fordított ozmózisú rendszerek visszasózással(100e körül) az egyedüli (talán még éppen megfizethető) megoldás aminek "jó" íze lesz, ebből is van rengeteg a piacon, de van köztük "gagyi" rendesen. Kérdés mik a szempontjaid. Vízhozamban nagyon gyenge mindegyik, tehát evvel is számolni kell és vizminőségtől függően kell majd cserélni a betéteket. A "félipari", bejövő vezetékre kötendő cink-réz komplex+ aktív szén (300e) egy másik jó megoldás, azonban ennek is lesz egy nagyon enyhe mellékíze és semmivel sem lesz jobb pl. a zuhanyzási vagy borotválkozási élmény, Ehhez képest drága. Az éppen fennakadós tűszelep a klotyón nyaralás közben meg kifejezetten ideggörcsbe fogja kergetni az embert nemcsak a vízszámla miatt (a patron 250e), de ennyi pénzért kb. 1000m3-t szűr.
A Brita-Laika-Anna stb. legegyszerűbb, legolcsóbbakról: Hát szerintem, amelyekben lágyítós patron van, olyan mellékízt adnak, amik inkább rontják az élményt, bár ebből is van csak aktív szenes változat, ami nem lágyít. Ez esetben Budapest és környékén elég "finom" ízű vizet kapunk. Szegeden a kénes lágyabb víz, továbbra sem lesz 100%, a gravitációs szűrő miatt. Én azt ajánlanám, hogy egy ilyen kancsóval kezdj (tán 5e Ft) (volt már szerencsém Fackelmanhoz is 2e Ft-ért, ugyanazt tudja), aztán majd meglátod meddig fejlesztesz. Még egy tipp ha komolyabb cuccot akarsz. Érdemes elmenni egy pár cég mintaboltjába, ahol megkínálnak egy pohár vízzel és vinni otthonról is egy üveg vizet.