Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459501 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #4425 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 20:59:17 »
Szerintem Penge csípőből ír neked egy oldalt ettől a témáról. Ha meg adsz neki pár napot, akkor egy phd-t is simán összedob B-)
;D igérem kussolok!

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4426 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:03:58 »
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4427 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:21:38 »
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4428 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:24:45 »
Én csak Britáról tudok nyiratkozni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4429 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:28:40 »
Mégpedig?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4430 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:31:07 »
A kérdés, hogy ezek mennyiben paraszt vakítás kategóriában mozognak. Főleg a drágább törpe vizmutelepek a mosogató alatt.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4431 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:47:11 »
Kiszűri a klórszagot, ez tény. Jóízű vizet ad (bár ha rákerestek, van aki szerint rosszízű).
Működési elvéből adódóan telenyomja a szűrleményt ezüsttel, ez nem feltétlen előnyös. Ahol igazán büdös/rosszízű a víz, ott jó szolgálatot tesz, amúgy nem tudom, van-e értelme. A ciszterna vizét természetesen nem teszi ihatóvá.

Mindenesetre a nőm nem nyafog a klóros csapvíz miatt, és nekem sem kell nehéz és drága palackozott vizekért rohangálnom, ezért megéri azt a 15Ft-ot literenként. A hülyénél/fukarnál vásárolva ez persze 25Ft.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4432 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 22:17:44 »
Van így is elég civilizációs szennyezés a vízben, képes vagy 15 Ft-ért még egy vegyszert nyomni bele?!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4433 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 22:28:31 »
Hát az ezüst belemegy, a többi viszont kijön!

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4434 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 23:29:46 »
Nemá!
csak toz-nak: Szerintem nem feltétlenül kell csak ezüstben gondolkodni, van jópár megoldás.
A hagyományos szűrős (40-50e) mosogató alá sem teljesen hülyeség, de ha jobban szétnézel akár az interneten, látni fogod, hogy, ahogy írtad kicsit parasztvakítás, kicsit gyengébb vízminőségnél elég sűrűn kell majd a patronokat cserélni és valójában nem lesz 100-as a szűrés sem (de ez szubjektív lesz, érezni fogod a különbséget, bizonyítani csak labor fogja). A fordított ozmózisú rendszerek visszasózással(100e körül) az egyedüli (talán még éppen megfizethető) megoldás aminek "jó" íze lesz, ebből is van rengeteg a piacon, de van köztük "gagyi" rendesen. Kérdés mik a szempontjaid. Vízhozamban nagyon gyenge mindegyik, tehát evvel is számolni kell és vizminőségtől függően kell majd cserélni a betéteket. A "félipari", bejövő vezetékre kötendő cink-réz komplex+ aktív szén (300e) egy másik jó megoldás, azonban ennek is lesz egy nagyon enyhe mellékíze és semmivel sem lesz jobb pl. a zuhanyzási vagy borotválkozási élmény, Ehhez képest drága. Az éppen fennakadós tűszelep a klotyón nyaralás közben meg kifejezetten ideggörcsbe fogja kergetni az embert nemcsak a vízszámla miatt (a patron 250e), de ennyi pénzért kb. 1000m3-t szűr.

A Brita-Laika-Anna stb. legegyszerűbb, legolcsóbbakról: Hát szerintem, amelyekben lágyítós patron van, olyan mellékízt adnak, amik inkább rontják az élményt, bár ebből is van csak aktív szenes változat, ami nem lágyít. Ez esetben Budapest és környékén elég "finom" ízű vizet kapunk. Szegeden a kénes lágyabb víz, továbbra sem lesz 100%, a gravitációs szűrő miatt. Én azt ajánlanám, hogy egy ilyen kancsóval kezdj (tán 5e Ft) (volt már szerencsém Fackelmanhoz is 2e Ft-ért, ugyanazt tudja), aztán majd meglátod meddig fejlesztesz. Még egy tipp ha komolyabb cuccot akarsz. Érdemes elmenni egy pár cég mintaboltjába, ahol megkínálnak egy pohár vízzel és vinni otthonról is egy üveg vizet.    

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4435 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 07:16:53 »
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4436 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 08:31:42 »

Nekünk Laica van, kicsit édeskés hatású, jó ízű vizet ad.

Gondolkodtam csap alá szerelhetőben, de nekem az egy kicsit természet ellenes, hogy először mindent
kiszürök a vízből, aztán meg a lényeges ásványi sókat visszapótlom.

Egy beszélgetés során merült fel a kérdés, hogy a Duna vízben bizonyítottan nagy mennyiségben
jelenlévő fogamzásgátló szereket is kiszűri egy fordított ozmózisos szűrő.

azáramláskedvelő
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4437 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 09:07:41 »
Kis hazánk vize nem rossz.
Én magamnak raktam össze egy RO szűrőt az akváriumhoz. A membrán és az előszűrők közé tettem egy leágazást. Az előszűrő 10u-szén-5u. Inni ezt isszuk. A patronos csodaszűrőket kerülöm.
A kávéfőzőbe is RO víz megy.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4438 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 09:37:01 »
Ivarérett nőknek előnyös lehet mindaddig, míg nem akarnak gyereket, de ha meg igen, akkor cumi. Vagy pl. fiatal nőknek, ill. férfiaknak nem túl szerencsés azért...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4439 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 10:37:02 »
Vagy egy folyó forrásvidékére kell költözni... esetleg rétegvizet inni.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici