Azt mondják az okosok, hogy az Ibinél lehetőség szerint menet közben állíts finomságot, mert szerencsétlen esetben a kések tönkremehetnek. Finomabb (nyíllal megegyező) irányban mindenképpen. Vannak, akik szerint ez nem fontos.
Ha jól tudom, a tiéd is karba őrlő, időkapcsolós fajta. Ezzel is szoktak buherálni (kikötik, átkötik stb.), mivel nem pontos. Tehát hiába állítod be egyszer, hogy pl. 9.5g-ot daráljon, legközelebb kicsit több, vagy kevesebb lesz. Ez abból is adódik, hogy nem mindig ugyanannyi szemcse csusszan ki a kiömlőnyíláson. Főleg, ha még az ide vonatkozó tuning (reszelés) nincs meg.
Nekem az vált be, hogy egy kicsivel hosszabb időre állítom, mint az az idő, ami alatt az általam elvárt 9g-ot ledarálja és adagonként őrlök vele. Tehát alapban a babtartály üres. Ennek olyan előnye is van, hogy nem ott öregszik a kávéd.