Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1467843 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #5040 Dátum: 2012. December 07. - 23:03:05 »
Úristen Gregg, még verselsz is?!  8) Egyébként meg tudhatnád, hogy nem az automatikus kapcsoló a lényeg, hanem hogy van-e FI reléd. Na most már tudsz mindent  :crazy:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #5041 Dátum: 2012. December 07. - 23:17:14 »
gregg- ugyan nem vagyok elektromos szaki, de szerintem jó lesz. Egyre kell vigyázni, hogy nehogy 1mp-es késleltetésre állítsd, mert az k.vára bosszantó tud lenni. A versike tetszett! greggéknél jártam, egy másodperc után megfájdult a hátam, hirtelen sötét lett és elestem, mert semmit sem láttam.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #5042 Dátum: 2012. December 07. - 23:19:54 »
Köszi, Srácok! Azért rosszcsontok is vagytok.  :)

Penge - azért jó, hogy egyikünknek sem a verselésből kell megélnie. Érteeeem.  :fenek: :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5043 Dátum: 2012. December 08. - 00:17:28 »
Édesapám végezte a villanyszerelést, nála is lenne megvalósítva, továbbítom neki.
Tudnál ajánlani márkás terméket a célra? Ez? Vagy egy olyan megoldást, ami telepíthető az udvari lámpa házába?

Köszi a részletes információt!  :borz2:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5044 Dátum: 2012. December 08. - 00:39:03 »
Ok, köszi, utánanézek.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5045 Dátum: 2012. December 08. - 08:29:42 »
A könyv jó tipp, egy pdf-ben már megtaláltam. :)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5046 Dátum: 2012. December 08. - 09:09:21 »

Ha ncore van, minden van.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5047 Dátum: 2012. December 08. - 09:20:43 »
Scribd.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #5048 Dátum: 2012. December 08. - 16:00:56 »

Ha ncore van, minden van.

+1

A torrent az egyik legnagyobb találmány a szeletelt kenyér óta.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #5049 Dátum: 2012. December 08. - 16:11:16 »
Meg szeretnék tanulni normálisan kést fenni.  Nem borotvakést, mert egyelőre a DE-t akarom rendesen megtanulni, hanem háztartási és egyéb késeket.  A kérdés az hogy kezdőnek milyen fenőkövet/készletet/cuccot vegyek.  Úgy gondoltam beszerzek egy 20 centis 300/1000 körüli WMF kombi fenőkövet, azon elkezdek gyakorolni, és aztán ha belejöttem továbbmegyek.  Van esetleg valami jobb javaslat?  10e forintnál első körben nem akarok többet szánni rá.

Az angol késes honlapokon hallottam kis eszközökről amiket a késre pattintva könnyen tartható a szög (blade angle guide), a kérdés az hogy érdemes-e ilyen után járnom (kezdőknek ajánlják, de Mo-n nem tudok hol kapok).

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #5050 Dátum: 2012. December 08. - 16:52:32 »
Jajjaj, abban minden hozzószóló egyet fog érteni, hogy aki nem maga feni/élezi a kését minél jobb köveken, az nemes egyszerűséggel egy alávaló, pipogya alak. De annál emocionálisabb kérdés nem létezik, hogy mivel fenjél. Majd meglásd ;)  :sör:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #5051 Dátum: 2012. December 08. - 16:59:34 »
Ha már olyan 10 ezres magasságban hajlandó vagy költeni, akkor csak az a kérdés hogy szabadkézből akarsz megtanulni, vagy nem. Ha rendszeresen fened a késeket acélon, és nem vagy az élesség megszállottja, akkor a lansky egy jó rendszer amiben minden szükséges kő benne van. Minimális tanulási mennyiség után szép élszalagokkal fogsz élezni, és elég élesre. A következő élezésig meg simán acéllal tartod karban az élét.

A másik út a köves téma. Több pénz, több tanulási idő, több karbantartás, de előnyös ha sűrűn akarsz élezni, kevés tököléssel. Én vagy 3 éve élezek már késeket, de eléggé ritkán, ezért egy lanskyval, spyderco SM-el vagy EP-vel bárki lenyom aki gyakorol 1-2 délutánt velük, pedig nekem aztán minden asztali kövem megvan mi szem szájnak ingere :)

Ui: ha kézzel akarsz kezdeni élezni, akkor szinte bármilyen értelmesebb minőségű vizes kő megfelel hozzá, pár ezer forintból meg tudod úszni. Haidu fenőkő, HCB-280-as asszem 170x60mm-es. Nagyon jó sebességgel visz, lassan kopik, és általános felhasználásra jó élt hagy, és összesen vagy 4.000Ft. Az emberek otthoni kései amúgy is nagyon tré állapotban szoktak lenni, nem árt ha az ember elég durva kővel indít, úgy hamarabb lesz sikerélmény. A finomabb kővel ráérsz még hónapokat várni, az utánra hogy stabilan jobban fog vágni az élezésed után, mint előtte :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #5052 Dátum: 2012. December 08. - 17:08:33 »
DE kezdő szettnek is mindenki mást ajánl, mégis el tudtam indulni a topic alapján. :)  Szívesen hallok minden ötletet, a végén úgyis nekem kell eldönteni, csak a nagyon hülye döntésektől szeretném megkímélni magamat, ebben jól jönne a tapasztaltabbak véleménye.  Mondjuk úgy, hogy olyasmit keresek fenéshez, ami borotválásban egy Lord L6 + Barbon + ... megfelelője  ;D

a lansky egy jó rendszer amiben minden szükséges kő benne van

Erre gondolsz?
http://www.amazon.de/Lansky-Deluxe-Abziehset-Keramik-St%C3%A4be-mittel/dp/B000B8FW0E

Vagy a következő vmilyen változatára?
http://www.amazon.de/Lansky-Sch%C3%A4rfset-Abziehsteinen-F%C3%BChrungsst%C3%A4be-Transportbox/dp/B000B8IEA4

Szimpi, de elindultunk 10e felé.  15 még belefér, legfeljebb egy darabig nem veszek új borotvakrémeket  ;)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #5053 Dátum: 2012. December 08. - 17:13:22 »
A második. Itthon talán 13e körül van, eBayről megjön postával olyan 50$ magasságában.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #5054 Dátum: 2012. December 08. - 18:30:17 »
kezdőmókus- a fenést mint élvezeti tevékenységet, ne hasonlítsd össze használati tárgyal... ill. ha nem élvezetinek szánod, csak szeretnél éles késeket... a kérdés az, ami nem derült ki, hogy melyik a fontosabb. A Lansky, Spyderco és egyéb manuális okosságok, kezdésnek jobbak, mintha veszel egy szett fenőkövet, jobb élt adnak. Azonban mindegyikkel kemény percekkel kell számolnod, a Spyderco pedig ránézésre kicsit hibás koncepció, a Lansky-ban, pedig szintúgy ott vannak a lötyögős elemek, de már nem annyira. Innentől a szögtartás +- pár fok, ami azt jelenti, hogy nem lesznek tökéletesen egyenletesre fent késeid, vagy csak nagyon gondos odafigyeléssel. Persze ez nem biztos, hogy szempont a sima kézi élezéssel is +- pár fok benne van, de meg lehet tanulni. A kérdés, hogy akarsz e ezekkel bíbelődni, mert ha igen, akkor ezeket kell venni. Ha csak éles késeket akarsz fél perc alatt, akkor én meg javaslom a Catra félprofi megoldását. http://www.catra.org//pages/products/sharpening/MODELEHONE.HTM  Nekem ilyen van már jó ideje és ami a nagy előnye, hogy élesebb és stabilabb és ami a legfontosabb gót ívű élprofilt ad fél perc alatt. Persze ennek is van hátránya, csak olyan késre tuti a teljes felületen, ahol az él nem fut bele a nyélbe. Ilyenem asszem csak nekem van itt a közösségből, de egyelőre legalább akkora übermájer, mint jenessanyi, pedig azért ő sem kutya! ;D Csak ez kisebb és gyorsabb gót ívben :D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici