Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1469666 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Kávézó
« Válasz #5190 Dátum: 2013. Január 04. - 22:08:28 »
Kuni - köszi a tippet, nézem.

Ezzel a tapló/nem tapló kérdéssel az a bajom, hogy vagy csinálok valamit, vagy nem. Ha nem taplózok, hanem rongyozok, akkor már miért nem magnézium rudat használok mellé kova helyett stb. Nem mondom, hogy nincs még pár lépcső az öngyújtóig, de akkor is. Hogy borotvás hasonlattal is éljek: a rongy a lágy szappan, a tapló pedig a kemény szappan. Legalábbis a fejemben. Arról meg nem is beszélve, hogy ellentétben a borotválkozással, erre az eszközre a világon semmi szükségem nincs.   :fetreng:

Boldog szülinapot az érintetteknek! Malacnál indul a 'B' oldal.  :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5191 Dátum: 2013. Január 04. - 22:16:36 »
nem befolyásolja a fórumozási képességem. ;-)

:fetreng: :borz2:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #5192 Dátum: 2013. Január 05. - 07:09:21 »
Ezzel a tapló/nem tapló kérdéssel az a bajom, hogy vagy csinálok valamit, vagy nem. Ha nem taplózok, hanem rongyozok, akkor már miért nem magnézium rudat használok mellé kova helyett stb. Nem mondom, hogy nincs még pár lépcső az öngyújtóig, de akkor is. Hogy borotvás hasonlattal is éljek: a rongy a lágy szappan, a tapló pedig a kemény szappan. Legalábbis a fejemben.
Ezt nem vitatom, de a célszerűség és a hardcore stílus között - én legalábbis - egyensúlyozom. A tapló jópofa, autentikus, és te csinálod jobb esetben.
Azonban én egy panelban lakom, ahol taplót főzni, majd szárítani bonyolultabb. Ennyi, nekem ez a motivációm ebben az esetben.
2. ha még nem szikravetőztél, akkor szerintem ne kezdj el taplózni. :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #5193 Dátum: 2013. Január 05. - 07:49:32 »
Urak, ismer vki olyan androidos letoltheto ebresztoorat, amelyik kepes emelkedo hangossaggal ebreszteni?

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5194 Dátum: 2013. Január 05. - 07:55:49 »
Urak, ismer vki olyan androidos letoltheto ebresztoorat, amelyik kepes emelkedo hangossaggal ebreszteni?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vp.alarmClockPlusDock

Nem tudom, hogy fokozatos e. próbát megér.
Személy szerint én nem használok semmilyen ébresztő eszközt mert magamtól kellek mindig.

http://androidbox.hu/alkalmazas/20120531-9-ebresztoora-alkalmazas-hogy-biztosan-ne-kess-el-a-munkabol/
eme gyűjteményben benne is van a harmadik értékelésnél a leírásban,ami a legfelső linkelés is tartalmas, hogy fokozatossan lehet állítani a hangerőt.

ez is tudja.
http://logout.hu/bejegyzes/stefi68/alarm_klock_egyszeru_de_nagyszeru_ebreszto_magyaru/hsz_1-50.html
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5195 Dátum: 2013. Január 05. - 09:08:26 »
Kuni - Értem én. Most még úgyis csak az információkat gyűjtöm, beszélgetünk róla, majd meglátom.  :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #5196 Dátum: 2013. Január 05. - 09:48:17 »
Köszi, valóban mindkettő jó, egyelőre a Klock marad, szép - egyszerű :)

http://androidbox.hu/alkalmazas/20120531-9-ebresztoora-alkalmazas-hogy-biztosan-ne-kess-el-a-munkabol/
eme gyűjteményben benne is van a harmadik értékelésnél a leírásban,ami a legfelső linkelés is tartalmas, hogy fokozatossan lehet állítani a hangerőt.

ez is tudja.
http://logout.hu/bejegyzes/stefi68/alarm_klock_egyszeru_de_nagyszeru_ebreszto_magyaru/hsz_1-50.html

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5197 Dátum: 2013. Január 05. - 09:54:52 »
Esetleg érdekes lehet a Sleep as Android app kipróbálására. Én magamtól kelek, évek óta, minden külső segítség nélkül, de akinek ez nem megy annak jól jöhet...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5198 Dátum: 2013. Január 05. - 10:09:40 »
Engem is a belső biológiai órám ébreszt ha nem még rásegít a cerka vagy az enyhe tolófájdalom.  :crazy: :fetreng: ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5199 Dátum: 2013. Január 06. - 22:51:35 »
Találtam édesapámnál egy motor fordulatszabályozó eszközt.

Ezek vannak ráírva:

FORDULATSZABÁLYOZÓ
FSZ-1
Un 220V
Pmax 500W
AC 11

Ezen keresztül hajtottam meg a csiszolásra kialakított motoromat (370W, 1440 1/p), és a potmétert állítgatva viszonylag szépen tudtam csökkenteni a motor fordulatszámát.
Lehet itt valami gond, érdemes ezt használni?
Jó pár kés/borotva készítő mester speciális köszörűjét láttam már videón. Volt közöttük néhány, ahol nem az áttételekkel játszottak, hanem ennél a kütyünél jóval bonyolultabb fordulatszám-szabályozókkal. Mi az előnye/hátránya ezeknek a megoldásoknak?

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #5200 Dátum: 2013. Január 07. - 08:42:15 »
Ma AC/DC nap van a Petőfi rédión ( már akit érdekel).
Most épp a whole lotta rosie megy a "jó öreg" Bon Scott-al.  :borz2:
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #5201 Dátum: 2013. Január 07. - 08:55:13 »

:borz2:
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #5202 Dátum: 2013. Január 07. - 09:16:47 »
Találtam édesapámnál egy motor fordulatszabályozó eszközt.

Ezek vannak ráírva:

FORDULATSZABÁLYOZÓ
FSZ-1
Un 220V
Pmax 500W
AC 11

Ezen keresztül hajtottam meg a csiszolásra kialakított motoromat (370W, 1440 1/p), és a potmétert állítgatva viszonylag szépen tudtam csökkenteni a motor fordulatszámát.
Lehet itt valami gond, érdemes ezt használni?
Jó pár kés/borotva készítő mester speciális köszörűjét láttam már videón. Volt közöttük néhány, ahol nem az áttételekkel játszottak, hanem ennél a kütyünél jóval bonyolultabb fordulatszám-szabályozókkal. Mi az előnye/hátránya ezeknek a megoldásoknak?

Jó lenne tudni többet erről a fordulatszámszabályozóról...
Elvileg a csiszolódban 1 fázisú aszinkron motor van, itt azzal lehet gond, hogy ha nagyon csökkented a ford.számot, csökken a nyomaték is, tehát előállhat olyan helyzet, hogy terhelés hatására blokkol a motor (értsd: odanyomod a munkadarabot a koronghoz, és megáll a csiszoló). Ezért "biztonságosabb" az áttételezés, mert ott nem csökken a motor leadott nyomatéka...

Ha "ésszel" használod (értsd: nem blokkolod folyamatosan hosszú ideig, mert akkor leéghet), baja nemigen lehet tőle. Mindenesetre egy vészkapcsolót, vagy biztosítékot vagy más biztonsági elemet érdemes beépíteni a gépbe/körbe.
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #5203 Dátum: 2013. Január 07. - 12:17:04 »
Köszi a választ, gondoltam, hogy nem ilyen egyszerű. :)
Akkor már értem, hogy miért nem ezt használják. Nem fulladna le, de a kisebb nyomaték nekem sem tetszik.
Majd megnézem, milyen motor, remélem, a géptáblából rájövök. Régebben egy házi készítésű betonkeverőt hajtottunk vele, nem kifejezetten csiszológép, csak egy tengellyel ahhoz használom.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5204 Dátum: 2013. Január 07. - 20:05:12 »

:borz2:

Dj. Izil ACDC retromix! Most!  :borz2: :borz2: :borz2:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici