Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461110 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Kávézó
« Válasz #7455 Dátum: 2013. November 24. - 08:04:06 »
...azért nem mindegyik hozzászólás volt  :offtopik:

Vastagon fog a cenzor tolla.  :tasli:
Sheffield-England

Nem elérhető Világosító

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 762
Re:Kávézó
« Válasz #7456 Dátum: 2013. November 24. - 09:27:21 »
Egyenlőre azt szeretném elérni, hogy valami kenyér formája legyen. Ez kb 5 centi vastag, de szerintem nem lett eléggé "sürű" a tészta. És egy picit gumis is. A legközelebbit tovább dagasztom, és kevesebb löttyel csinálom. A recept jó, megkóstoltam. Ja és a kiló lisztből majd 1,5 kiló kenyér lett. Az nekünk 4 nap. Bekeverés, kb 30 perc, sütés, kelesztés kb 2 óra. Ha sikerül valami emberes formát produkálnom, akkor átszokunk.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető bgakos

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5276
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Kávézó
« Válasz #7457 Dátum: 2013. November 24. - 16:09:00 »
Gluténmentes receptekkel próbálkoztam egy ideig, de feladtam, nagyon rossz íze lett a kenyérnek így.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Qka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2388
Re:Kávézó
« Válasz #7458 Dátum: 2013. November 24. - 16:23:38 »
Gluténmentes receptekkel próbálkoztam egy ideig, de feladtam, nagyon rossz íze lett a kenyérnek így.

Persze, mert a gluténtól finom a kaja!  :crazy:

Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:Kávézó
« Válasz #7459 Dátum: 2013. November 24. - 16:36:02 »
Gluténmentes receptekkel próbálkoztam egy ideig, de feladtam, nagyon rossz íze lett a kenyérnek így.

Persze, mert a gluténtól finom a kaja!  :crazy:
;D ;D ;D
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető bgakos

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5276
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Kávézó
« Válasz #7460 Dátum: 2013. November 24. - 16:41:37 »
Nagyon úgy fest   ;D

Persze, mert a gluténtól finom a kaja!  :crazy:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Penge

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2700
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #7461 Dátum: 2013. November 25. - 00:39:34 »
 :peace:
Értsd úgy, hogy fel lehet rosszul is tekerni... (Péter b+  Akkor csak 9 hónap...) :fetreng:

Nem elérhető Rotbart

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3763
Re:Kávézó
« Válasz #7462 Dátum: 2013. November 26. - 00:54:03 »
Egyenlőre azt szeretném elérni, hogy valami kenyér formája legyen. Ez kb 5 centi vastag, de szerintem nem lett eléggé "sürű" a tészta. És egy picit gumis is. A legközelebbit tovább dagasztom, és kevesebb löttyel csinálom. A recept jó, megkóstoltam. Ja és a kiló lisztből majd 1,5 kiló kenyér lett. Az nekünk 4 nap. Bekeverés, kb 30 perc, sütés, kelesztés kb 2 óra. Ha sikerül valami emberes formát produkálnom, akkor átszokunk.

Ha sima háztartási sütőben sütöd, nem kemencében, akkor a kiló liszt nagyon sok lesz, soha nem fog átsülni. Egyszerűen nincs annyi szufla egy otthoni sütőben, hogy rendesen megemelje/átsüsse azt a tömeget.

Nem elérhető tothzoltan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4326
Re:Kávézó
« Válasz #7463 Dátum: 2013. November 26. - 07:03:23 »
Asszony idehaza őzgerinc formába teszi sütni. Igazából lehet nem is őz az, metszetben rombusz alakú forma. Ebben faszán megsül. Villanyos, legkavarásos sütő.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Világosító

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 762
Re:Kávézó
« Válasz #7464 Dátum: 2013. November 26. - 08:23:31 »
Holnap második felvonás kenyérileg. Megpróbálom én is a trapézos sütőt, és a folyadékot is ésszel kezelem...

Kíváncsiság, kenyérsütés a neved!
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
  • ne fogdosd az élét
Re:Kávézó
« Válasz #7465 Dátum: 2013. November 26. - 08:32:16 »
. Bekeverés, kb 30 perc, sütés, kelesztés kb 2 óra.

Ezeket az időket próbáld feltornászni és formálya is lesz....

Ezt a módszert ( dagasztás nélküli kenyér) csak tudom ajánlani:
http://www.foodandwine.hu/2012/10/16/hazi-kenyer-dagasztas-nelkul-recept/
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Kávézó
« Válasz #7466 Dátum: 2013. November 26. - 08:41:17 »
. Bekeverés, kb 30 perc, sütés, kelesztés kb 2 óra.

Ezeket az időket próbáld feltornászni és formálya is lesz....

Ezt a módszert ( dagasztás nélküli kenyér) csak tudom ajánlani:
http://www.foodandwine.hu/2012/10/16/hazi-kenyer-dagasztas-nelkul-recept/

 :thanks:

Izgalmas a recept, ki fogom próbálni!
Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2042
Re:Kávézó
« Válasz #7467 Dátum: 2013. November 26. - 09:43:35 »
Gluténmentes receptekkel próbálkoztam egy ideig, de feladtam, nagyon rossz íze lett a kenyérnek így.
Lisztérzékenyként, amíg ettem kenyeret, nagyon finomakat sütöttem a Schär B lisztből.  Különösen a Schär honlapján lévő receptekben vannak jó ötletek, pl az amibe belereszelsz két almát, fincsi lesz és kellemesen karamellizálódik a teteje.  Nekem mind jól sikerült, igaz hogy 250g lisztnél több egyikbe sem megy, a nagyobb már nem sül meg rendesen, behorpad a teteje, ilyesmik.

Kb 2 éve fokozatosan lecsökkentettem a szénhidrátmennyiséget amit eszek, és azóta leszoktam a kenyérsütésről.  Néha tésztákat sütök, pl répatorta liszt nélkül (mandulával), de már azt is ritkán.

Nem elérhető bgakos

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5276
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Kávézó
« Válasz #7468 Dátum: 2013. November 26. - 09:58:43 »
Köszi a tippeket  :thanks:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2042
Re:Kávézó
« Válasz #7469 Dátum: 2013. November 26. - 10:07:16 »
Köszi a tippeket  :thanks:
Megírom neked a világ legjobb gluténmentes répatorta-receptjét:

3 tojásfehérjét felversz habbá.  A 3 sárgáját 50g mézzel (vagy cukorral, és ízlés szerint lehet bele több, nekem ennyi elég mert lekvárral eszem, az meg édes) kikeversz fehéredésig.  Fahéjjal, vaníliával, és citromhéjjal ízesíted.  Belekeversz 200g őrölt mandulát (pont 1 csomag), és kb 200g finomra reszelt répát.  Majd beleforgatod a felvert tojásfehérjét, mint egy piskótába, és piskótaként sütöd ki (kb 180 fok, sütődtől függ mennyi ideig, addig szoktam amíg a teteje picit barnul).

Répát géppel reszelem kilónként, aztán kis adagokban lefagyasztom.  Finom, és egészséges (tele van rosttal), gyorsan kész van.  Lehet bele mindent tenni (aszalt gyümölcsök, csokidarabok, stb).

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici