Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461925 alkalommal)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #8190 Dátum: 2014. Március 31. - 22:12:29 »

Az a jó nagy kígyó valószínűleg egy Erdei sikló volt, ártalmatlan, de nagyon hasznos! Én is pesti gyerek vagyok, aztán mégis... :)
Abszolút nem vagy reménytelen, ez csupán a belénk kódolt természetes félelem, meg tudom érteni. Én pl. a galamboktól félek ( nem nevetni... hangosan..  :D ) Amitől tartanod kell, az a keresztes vipera marása, mert az tud elég kellemetlen lenni, de nem minden esetben halálos szerencsére, a wikipedia szerint utoljára 2001-ben volt halálos marás..   ( a Rákosi viperának - hungarikum - pedig annyira gyenge a mérge, hogy ellenméreg sincs hozzá kifejlesztve ). A futkorászásodról pedig annyit, hogy inkább ezt tedd, mint hogy ritkítsad a hazai, amúgy is gyenge állományt legyen az bármelyik hüllőnk vagy kétéltűnk. :) De mint már mondtam, próbáld meg megismerni őket és rá fogsz jönni, hogy nem kell tőlük parázni, aranyos dögök.... már amelyik nem akar megenni éppen.  :wiggle:

Egyszer pincetakaritas kozben egy kigyobort talaltam... Johnny Weissmuller egy lassu csiga volt hozzam kepest! ;-) nem kell Sherlock Holmes-nak lenni a kovetkezo kovetkezteteshez: ahol kigyobor, ott kigyo! Mondanom sem kell, abbamaradt a pincetakaritas! Egy masik alkalommal lattam egy jo nagy kigyot atkelni az uton: gyerekek, sprintelo embert siman allva hagyott volna, annyira gyors volt! Allatira nem ugy mukodnek ezek a teremtmenyek, mint a Krokodilvadadznal, hogy csak ugy megfogjuk a farkat, es az meg el akar menni, es meg csak bele sem kap az emberbe. Szoval iszonyatosan lomhak vagyunk hozzajuk kepest. Harmadik elmeny: vizoraakna kinyitasa, kis kigyo meg "kiszalad", nekem meg majdnem "beszalad". Pesti hyerek vagyok, a szunyognal nagyobb "vadallatoktol" szivinfartust tudok kapni. Elegge remenytelen eset, nemde?
Barátomat mart meg egyszer egy keresztes vipera vadászat közben. Azonnal kórházba vitték, kapott ellenszérumot. A harapás nyoma a mai napig megvan.
Én viszolygok a kígyó látványától is. Bécs mellett volt egy Safari park, persze kígyó bemutatóval, persze hatszáz gyerek közül az én nyakamba akarták rakni, persze nem engedtem. Most is ráz a hideg... Az a dög egybe le tudott volna nyelni.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #8191 Dátum: 2014. Március 31. - 22:19:58 »
Érdekes, nekem egyszer sem akartak kígyót a nyakamba rakni.. lehet hogy ez a titka a dolognak?  :fejtor:  :nemtom:
10 év alatt egy harapást sem sikerült beszereznem szerencsére, bár azt mondják akit még nem kapott marást, az nem is tart kígyókat..  ;D

Barátomat mart meg egyszer egy keresztes vipera vadászat közben. Azonnal kórházba vitték, kapott ellenszérumot. A harapás nyoma a mai napig megvan.
Én viszolygok a kígyó látványától is. Bécs mellett volt egy Safari park, persze kígyó bemutatóval, persze hatszáz gyerek közül az én nyakamba akarták rakni, persze nem engedtem. Most is ráz a hideg... Az a dög egybe le tudott volna nyelni.
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8192 Dátum: 2014. Március 31. - 22:30:29 »
Azért csak vigyázz magadra! Én nem bízok túlságosan bennük... :)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #8193 Dátum: 2014. Március 31. - 22:43:57 »
Nekünk most tücskünk van, meg sáskánk... Gézának köszönhetően.
A gyerekek nagyon élvezik.
Ezek nem annyira veszélyesek... ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #8194 Dátum: 2014. Március 31. - 23:32:37 »
 :thanks:
Én sem bízok bennük hiszen ösztönlények, nem szelídülnek meg, csak elviselik a b**ogatást.

Azért csak vigyázz magadra! Én nem bízok túlságosan bennük... :)
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #8195 Dátum: 2014. Április 01. - 11:03:52 »
gregg- A tudunk élni (gyorskaján) sztóri folytatása... hahahaa
ford.: 2 év amerikai kihelyezés után,  Michelangelo Dávid szobra visszatér Olaszországba... A büszke szponzorok: ... 

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #8196 Dátum: 2014. Április 01. - 13:48:32 »
 :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #8197 Dátum: 2014. Április 01. - 16:56:44 »

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #8198 Dátum: 2014. Április 01. - 20:23:02 »
Én anyósomnál találkoztam egy siklóval. Pakoltam ki a szénatárolót, és találtam egy csomó kígyóbőrt, meg tojáshéjat (egyből kiderült, ki lopkodja a tyúkok alól a tojásokat). Kisvártatva megjött az "albérlő" is, kb. másfél méter hosszú, csodás példány volt! De mivel több állat is van a portán, és hát a tyúkok sem neki tojnak, így mennie kellett. És sajnos nem az volt a megoldás, hogy átdobom a szomszédhoz...
Amúgy én a sünökhöz vonzódok, de tartani nem tudunk, mert akkor rovarokat is kell tartani, azokat meg rühellem.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #8199 Dátum: 2014. Április 01. - 20:28:36 »
Én anyósomnál találkoztam egy siklóval. Pakoltam ki a szénatárolót, és találtam egy csomó kígyóbőrt, meg tojáshéjat (egyből kiderült, ki lopkodja a tyúkok alól a tojásokat). Kisvártatva megjött az "albérlő" is, kb. másfél méter hosszú, csodás példány volt! De mivel több állat is van a portán, és hát a tyúkok sem neki tojnak, így mennie kellett. És sajnos nem az volt a megoldás, hogy átdobom a szomszédhoz...
Amúgy én a sünökhöz vonzódok, de tartani nem tudunk, mert akkor rovarokat is kell tartani, azokat meg rühellem.

A Sünhöz, vagy a Sündisznóhoz? Karak biztosan tudja.
Sheffield-England

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #8200 Dátum: 2014. Április 02. - 15:29:59 »
A sünöknek semmi közük a disznókhoz.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #8201 Dátum: 2014. Április 02. - 16:24:05 »
Még annyi sem, mint a lovaknak a darázshoz.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #8202 Dátum: 2014. Április 02. - 18:52:31 »
Vagy mint a sasnak a bakterhez.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #8203 Dátum: 2014. Április 02. - 19:04:49 »
 :fejtor:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #8204 Dátum: 2014. Április 02. - 19:58:22 »
tán repülőbakter?  ;D  :crazy:
Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici