Ákos- alkalmas nem alkalmas, ha sodorni akarsz papirban egy spanglit, szerintem alapszabály, h azt mindig cigidohánnyal sodord. Függetlenül, hogy aromásított vagy sem. Nem mindegyik, de a legtöbb kicsit nedvesebb, vagy keményebb pipadohány felrúgja az élményt... Nem lesz jó huzata, nem tudod jól tömöríteni és nem fog jól parázslani, füstölni papirban. Sisába való dohány pedig full reménytelen még totál kiszárítva is ( hú pedig erre mióta vágynék..)
Nyugodtan ki lehet próbálni! :-) Én is már végigpróbáltam minden variációt... cigidohány, + pipadohány + sisadohány minden arányban... volt köztük élményszámba menő is, de a végén mindig oda lyukadok, hogy egyszerűbb a boltból a Marlboro Gold rövid... Pipában nem gondolkodsz?
ed- az aromásított cigarillo, az nem pipadohány típusú, inkább ugyanaz a játék velük, mint a szivarokkal: felhasított dohánylevelek, gyengéden pácolva, kiszárítva, feltekerve. Most éppen egy cognac-os van itthon és egy kávés az irodában... régen pipáztam... de még ezek az ízesített cigarillok is inkább hajaznak a szivarokhoz, amire megérzésem szerint Ákos nem nagyon fog vágyni, ha pipadohányfüstillatra vágyik...
A "letüdőzés"-ről, amig pipáztam bizony ment az szerintem tüdőre is, bár kétség kívül megvolt a füst terjedésének tüdőnél fentibb precíz útvonala, hogy az ízek kellőképpen kijöjjenek.