Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446077 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Kávézó
« Válasz #8535 Dátum: 2014. Július 26. - 22:21:19 »
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #8536 Dátum: 2014. Július 29. - 09:24:53 »
Van-e hidegburkoló, vagy aki már sok ilyet látott, a csapatban? Ha igen, feltennék (akár nyilvánosan) néhány kérdést.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #8537 Dátum: 2014. Július 29. - 17:31:43 »
Szerintem tedd fel a kérdést, hiszen tudjuk, hogy így csapatban mindenhez is értünk.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #8538 Dátum: 2014. Július 29. - 17:40:19 »
Így van! Simán megoldjuk ezt IS mint a hangfalkábeled... :sör:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #8539 Dátum: 2014. Július 29. - 17:41:46 »
Te meg koncentrálj a török tea bizniszre IS :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #8540 Dátum: 2014. Július 29. - 17:45:47 »
Ennyi mindenre nem tudok már koncentrálni...:crazy:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8541 Dátum: 2014. Július 29. - 22:53:16 »
Ti akartátok. :)
Burkolni fogok beltérben. A régi csempe felszedés alatt. Alatta a felület nem tökéletes. Hallottam alapozóról, felületkiegyenlítőről. Milyen rétegrendben, és mikor kell alkalmaznom ezeket?
Amit leteszek: 34x34x8 mm-es PEI V-ös, fagyálló gres lap, 2 mm-es fugával. Tudomásom szerint flexibilis ragasztóval kell ezeket ragasztani. A fagyállóság most nem szempont. Csempevágót fogok bérelni hozzá.
Minden tanács érdekel, ajánlott márkák, rendszerek...stb.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8542 Dátum: 2014. Július 29. - 23:45:21 »
Nálam pár hete parketta felszedés és laminált parkettázás volt. Az egész lakás le lett kenve aljzatkiegyenlítővel. Jó cucc, gyorsan szárad, és egyenletes lesz (mily meglepő) az aljzat. Hátránya, hogy k.rva drága volt. A márkára nem emlékszek, de holnap utánanézek.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8543 Dátum: 2014. Július 30. - 01:38:31 »
Nálam pár hete volt járólapozás. A mester meglátta a teraszt és vakarta a fejét ezerrel. Mondtam neki, hogy ne is mondja ki amire gondol :) Na lényeg, hogy ugyan többet kellett kicsit dolgozni, de nem önterülő aljzatkiegyenlítőt használt, hanem egy kicsit hígabbra kevert csemperagasztót (nem flexibilis, legolcsóbb)
Hátránya: hagyni kell száradni akár 2-3 napot is. Sokat kell vele molyolni, nem csak felrúgod a vödröt mint az önterülősnél
Előnye: 1000 huf volt/zsák nem pedig 3-4000 huf/zsák. Ez azért 8 zsáknál már tétel. Gondolom mivel nem generálkivitelezővel dolgoztatsz, fontos a költséghatékonyság!
Mivel nem kell márványlap simaság (a ragasztóval amivel csepézel tudsz korrigálni pár milit) szerintem teljesen okés a dolog.
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8544 Dátum: 2014. Július 30. - 07:37:13 »
GianniV, worm! Köszi a gyors válaszokat.

worm - nincs generál kivitelező, mindent magam csinálok (a redőny kivételével). Az ötlet jó, viszont egyre inkább azt látom, hogy nekem nem kell majd aljzatkiegyenlítés. Egyrészt kevés helyem van (bár tudom, hogy ezek akár 1 mm-es vastagságban is terülnek), mivel burkolatváltás lesz, és szeretném, ha egy szint maradna, másrészt nem olyan vészes a helyzet a felülettel. Alapozót viszont mindenképpen kenek alá, ezt már egy szakitól ellestem, meg a neten is sok példát találtam rá. Ha sík a felület, de néhol enyhén kráteres a felszedéskor történt sérülések miatt, a ragasztó nehogymá' ne egyenlítse ki. Tudja franc, ezért faggatózom. ;D

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8545 Dátum: 2014. Július 30. - 07:45:18 »
Ti akartátok. :)
Burkolni fogok beltérben. A régi csempe felszedés alatt. Alatta a felület nem tökéletes. Hallottam alapozóról, felületkiegyenlítőről. Milyen rétegrendben, és mikor kell alkalmaznom ezeket?
Nekünk már pár (4-7) mm szintkülönbségre kiegyenlítettek, egy Padlofon nevű cuccal. Ez szépen szétfolyt, aztán a burkoló kiterítette egy szép nagy vízmértékkel, másnapra megkötött (rá van írva milyen vastagságban meddig köt). Nekünk azt mondták ez mindenképpen kell, mert siettünk volna a burkolással és ez hozzáadott 1 napot, de nem lehetett kihagyni, ezért gondolom neked is érdemes.

Szerk: még az jutott eszembe hogy a Cser Kiadónak kiváló csináldmagad könyvei vannak, én abból tanultam villanyszerelni, hátha találsz burkolásról szólót is. Obiban is láttam régebben a könyveiket, nem tudom még árulják-e, de a neten biztos megtalálod a kínálatot.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8546 Dátum: 2014. Július 30. - 08:09:22 »
Ja, most jutott eszembe. Valamilyen rózsaszín, híg löttyel felöntötték a lakást nálam is. Talán alapozó volt.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8547 Dátum: 2014. Július 30. - 10:43:42 »
Padlopon lesz az, nem padlofon - az az önterülő:-)  szokták ajánlani a szakik mert könnyebb vele dolgozni, de erre írtam hogy megoldható máshogy is. Ráadásul itt csak 1-2 milikről van szó, azt simán kiegyenlíted a csemperagasztóval. Nálam a teraszba centik is voltak, azért kellett aládolgozni sok zsák ragasztóval. Viszon a rózsaszín lötty jó cucc, alapozó, jobban ragad hozzá a csemperagasztó, nehezebben jön föl úgyhogy azon gondolkozz el
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #8548 Dátum: 2014. Július 30. - 10:46:57 »
Fürdőkbe szoktak még vízzáró réteget is felhordani, kent szigetelés néven, ott is lehet rózsaszín az egyik réteg (a másik meg pl. szürke).
Kent, mint kenhető persze : )

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8549 Dátum: 2014. Július 30. - 11:00:19 »
Nálam kék volt a kenhető szigetelés, de tényleg jó ha van. Én elballagtam a bauhausba és megvettem mindent. 100e fölött házhozszállítják ingyen. Nagy választék normál árak. Van low costos cuccuk is mindenből meg van drága is ha az a vágya valakinek.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici