Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446069 alkalommal)

Nem elérhető tankraid

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #8565 Dátum: 2014. Július 30. - 22:13:32 »

Egyszer olvastam arról egy cikket, hogy logikus piaci stratégia lehet jó minőségű árukkal felfuttatni a brandet, aztán elkezdeni spórolni és vígan szedni a profitot amíg erodálódik a márka reputációja, szerencsés esetben 10-15 év is lehet, vagy akár emberöltők.
Ez nagyon csúnyán hangzik. :o :(

Pedig így van! :D Ez az egyik ok amiért meg szokták bizonyos termékek nevét megváltoztatni.
+ általában azzal kezdik, hogy ha valamire nincs igény akkor generálnak rá. Pl. új befutott terméket akkor tudsz fullra használni ha veszed hozzá a másikat. Vagy csak simán elhitetik, hogy az neked kell. (lásd mindig új felfedezés. mint hogy most ez meg az az új anyag van a samponba)
A legmocskosabb eszközöket használják. (tudom mert marketinges vagyok :D)

Pl. az 1900as évek elején a nagy mogulok összeültek és beszabályozták hogy mennyi ideig bírja egy izó mert rájöttek az addigiak túl sokáig bírják és nem fog sűrűn venni a kutya se. Már anno így nyomták a mogulok. Mostmár olyan szövevényes stratégiák vannak el se hinnétek..... :D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #8566 Dátum: 2014. Július 30. - 22:20:53 »

Pl. az 1900as évek elején a nagy mogulok összeültek és beszabályozták hogy mennyi ideig bírja egy izó mert rájöttek az addigiak túl sokáig bírják és nem fog sűrűn venni a kutya se. Már anno így nyomták a mogulok. Mostmár olyan szövevényes stratégiák vannak el se hinnétek..... :D
Az erről szóló videót láttam, ezek után bármit el tudok képzelni.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8567 Dátum: 2014. Július 30. - 22:52:31 »
Basszus ha a marsjárók olyan eégóta működnek, akkor nem hiszem hogy megoldhatatlan feladat lenne egy 10-15 évig működő mosogatógép
Már ha akarnák ...
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #8568 Dátum: 2014. Július 31. - 01:14:35 »
tankraid- ha Te komolyan marketinges vagy megeszem a cukormázas kalapom!  ;D
Nem idéztem be az alábbi hozzászólásodat, de engem érdekelne, ha tudnál mondani kezdőmókus által olvasottak alapján, konkrétan olyan márkát amit nyomtak a mogulok, dollármilliókat fektettek a bevezetésükbe, dívott, majd nagymértékben "spóroltak" és hagyták leépülni a márkát... "a logikus lépés lehet" stimmelhetne, de, hogy én egy ilyen világmárkát sem ismerek az is biztos!  ;D Az eltűnő világmárkák vagy nem voltak világmárkák ( pl. Bambi) vagy csak névváltozás történt (megváltoztatták a nevét de erre költöttek is jócskán, hogy a változásról nagyon is tudjál pl. Calgon-finish) annak pedig nem ilyen jellegű tervezett okai voltak... Szóval tudsz mondani legalább egyet? Nekem csak egy eltűnni hivatott jut még az eszembe: a Blackberry, de valószínűleg ez sem fog eltűnni, de ha mégis ugye ez sem úgy tervezetten a fentiek alapján..

Nem elérhető tankraid

• Törzstag
« Válasz #8569 Dátum: 2014. Július 31. - 04:45:26 »
nem tudok. ki tud. nem lehet belelátni. és mivel 1900as évek elején keztek mismásolni és mint korábban kolega írta ember öltőnyire is terveztek így lehet még élek se derült ki. a milliós befekteésekről meg csak annyit hogy pl. idén nyert pert (több tízéves pereskedés után) egy magyar úr mert lenyulta egy nagy márka a találmányát úgy hogy megnézték a terveit azt mondták majd jelentkeznek aztán elkezték nyomni a terméket persze anélkül, hogy ezt a szellemei termék tulajdonosával közölték volna. :D jónagy befektetés tényleg. vagy amikor a (nem mondom ki híres ital, az egyik leghíresebb a világon) képeket vágott a mozifilmekbe csak annyit hogy mozgó képnél ne lehessen látni hogy az embereket tudat alatt befolyásolja a fogyasztásra. bebuktak per volt elveszítették. nem roppant bele a cég de ott látni kb. mennyire érdekelte őőket a brand.....
és amúgy tényleg marketinges vagyok és tanultunk ilyneről nem légből kapott csak nem minden nagy márkára igaz nah de haggyuk ez volt ide utolsó hozzászólásom én ezen nem akarok vitatkozni. a lényeg hogy van ennek ellentéte is persze. amelyik meg nem sokkal rosszabb mint azt gondolnánk. ennyi.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #8570 Dátum: 2014. Július 31. - 07:45:10 »
Skacok, mondok én nektek valamit. Szerintetek hány ember akarna ma használni 1 mobiltelefont 15 évig? Vagy egy autót 50 évig? (Oké, Zozo és társai csak-csak, de nekem rendszeresen eszembe jut, hogy egy közepes balesetnél esélyem se lenne a Corsa B-ben, míg egy mai autó ugyanabban az esetben majdnem sértetlenül megmentene.)

Persze, marketing, bullshit és "tervezett avulás".
De könyörgöm, az emberi vágyakat és a mohóságot ne hagyjátok ki az egyenletekből.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8571 Dátum: 2014. Július 31. - 08:07:03 »
Skacok, mondok én nektek valamit. Szerintetek hány ember akarna ma használni 1 mobiltelefont 15 évig? Vagy egy autót 50 évig? (Oké, Zozo és társai csak-csak, de nekem rendszeresen eszembe jut, hogy egy közepes balesetnél esélyem se lenne a Corsa B-ben, míg egy mai autó ugyanabban az esetben majdnem sértetlenül megmentene.)

Persze, marketing, bullshit és "tervezett avulás".
De könyörgöm, az emberi vágyakat és a mohóságot ne hagyjátok ki az egyenletekből.

Tény, ami tény!

Az új termék vásárlásra, a piac elég rezignáltan válaszól, a gazdasági mélypont óta. Európa tagállamaiban azóta az új, tartós fogyasztási cikkek kereslete csökkent, emelkedett az alkatrész piac forgalma.

Erre az érdekelt gyártók 2 opcióval válaszóltak:

1. Alkatrész horror áron. Majdnem annyi mint az új készülék. Lásd mobiltelefon, tablet érintőpanel. Néha olcsóbb az új tablet mint a csere alkatrésze. Hogy a gyár készülék összeszerelő üzeme ne álljon le.

2. Feljavíthatatlan, cserélhetetlen, kiépítéskor niztosan törő alkatrészek.
Lásd pl. gépjarművek. Egy fék javításért úgyse veszel új autót ( ez utópia a gyártók fejében sem fordúl meg ) de mesterséges zárvany, random ponton elhelyezett keményfémlapka a féktárcsában, megakadályozza a felszabályzász. Ergó: a tag vásáról, s működik az alkatrész üzem a gyár nem áll le.
Stb..

S ez a két opció végtelen permutaciója.

S ezt néha megfejelik, hogy egyes, a biztosan törő, kiépíthetetlen alkatrészt, horror áron, csak a szakszervíz egyes alkalmazottainak teszik elérhetővé. A tag meg csak fizessen, hiába értene hozzá, s képes lenne javítani adott terméket.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8572 Dátum: 2014. Július 31. - 08:39:35 »
tudnál mondani kezdőmókus által olvasottak alapján, konkrétan olyan márkát amit nyomtak a mogulok, dollármilliókat fektettek a bevezetésükbe, dívott, majd nagymértékben "spóroltak" és hagyták leépülni a márkát...
Singer (varrógép). Távol-keleti cég megvette a brandet, és most a hipermarketekben/barkácsboltokban megkapsz valamit ezen a márkanéven, ami egészen más minőségi kategória lesz mint amire a nagymamák emlékeznek fiatalkorukból. Üzleti szempontból persze zseniális húzás, az eredeti márkáról szóló emlékek Európában még 10-25 év múlva se fognak kihalni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #8573 Dátum: 2014. Július 31. - 08:58:47 »
Ha belegondoltok, a legtöbb baj forrása nem más, mint az emberi önzőség, mohóság. Ha a vagyon nem koncentrálódna annyira a tulajdonosok tulajdonosainál, ha esetleg jobban le lenne osztva, több pénz jutna az alacsonyabb osztályoknak, akkor esetleg meg tudnának venni olyan márkákat, mint pl a Miele, ami köztudomásúan drága, de minőségi. Ha sokan vennék, lehetne olcsóbban adni, és mindenki jól járna. De pont ez a baj, hogy csak kevesen járnak jól.  Ez persze csak sarkított példa, és ennél sokkal de sokkal összetettebb a dolog, de a modernkori kizsákmányolás a szemünk előtt zajlik, a legaljasabb eszközökkel.
A mellékesen zajló környezetrombolásról már nem is beszélve. Ha megcsappan az ivóvízkészlet, és emiatt pl a marhahús ára egekbe szökik, (mert ugye többszáz liter vizet megiszik a boci, mire megnő), ki fogja tudni megvenni azt a drága húst? Ugyanaz, aki felelős a vízkészlet csökkenésért...
(szerintem)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #8574 Dátum: 2014. Július 31. - 08:59:23 »
Szerintetek hány ember akarna ma használni 1 mobiltelefont 15 évig?

Hát jelentem lehet, hogy perverz vagyok, de nekem az ájfón 3gs majdnem 4 éve tökéletesen elég. Wifi, 3G, email, böngészés, GPS, és 1-2 játék a napi utazás-nem kell semmit sem csinálnom időszakra. Ja és a fényképező. 3000 forintért cseréltek benne töltőcsatlakozót, lehet, hogy még az aksit is kicseréltetem mostanában, és remélem, hogy van még benne 4 év. Aztán meglássuk, hogy mit mutat a mobil piac...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #8575 Dátum: 2014. Július 31. - 09:33:02 »

Hát jelentem lehet, hogy perverz vagyok, de nekem az ájfón 3gs majdnem 4 éve tökéletesen elég. Wifi, 3G, email, böngészés, GPS, és 1-2 játék a napi utazás-nem kell semmit sem csinálnom időszakra. Ja és a fényképező. 3000 forintért cseréltek benne töltőcsatlakozót, lehet, hogy még az aksit is kicseréltetem mostanában, és remélem, hogy van még benne 4 év. Aztán meglássuk, hogy mit mutat a mobil piac...
11 év múlva rámírsz, hogy mit használsz? :) :sör:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8576 Dátum: 2014. Július 31. - 09:41:48 »

Én is azt hittem a 4G-ről (kezdetek óta megvan), hogy 10 évig jó lesz. Eddig nem is volt vele bajom, de az utóbbi két hónapban annyit romlott az állapota, mint előtte évek alatt sem. Rohamosan megy tönkre. Bár még elhasználgatnám pár évig, a célra tökéletesen megfelel. Az "új" iOS jelentős lassulást okozott, de azt hála Istennek javították.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #8577 Dátum: 2014. Július 31. - 10:44:51 »

11 év múlva rámírsz, hogy mit használsz? :) :sör:

Csak szólj rám előtte, mert én biztosan elfelejtem...  :naughty:

Idézetet javítottam: KunE
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 31. - 12:11:55 írta KunEmber »
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #8578 Dátum: 2014. Július 31. - 10:46:41 »

Én is azt hittem a 4G-ről (kezdetek óta megvan), hogy 10 évig jó lesz. Eddig nem is volt vele bajom, de az utóbbi két hónapban annyit romlott az állapota, mint előtte évek alatt sem. Rohamosan megy tönkre. Bár még elhasználgatnám pár évig, a célra tökéletesen megfelel. Az "új" iOS jelentős lassulást okozott, de azt hála Istennek javították.

Az enyémen valamikor 2 éve frissítettem az iOS-t. Nem kell annak mindig naprakésznek lennie...  :futyul:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8579 Dátum: 2014. Július 31. - 10:50:55 »
Most már tudom én is. :) Viszont már nem is kell frissítenem, az új iOS már nem fogja támogatni a 4G-t.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici