Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446057 alkalommal)

Nem elérhető worm

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #8580 Dátum: 2014. Július 31. - 11:01:01 »
Ki az autóját, ki a telefonját, ki a borotváit cserélgeti pénztárcája és vérmésréklete szerint. A kapitalizmus a fogyasztásra épül!
A kizsáknyolás meg a vagyoni különbségek is ugyanennek a rendszernek az alapjai. De a gazdag ember nem akarja totálisan kizsákmányolni a szegényebbeket, mert ők a célcsoport, ha nekik nem tudja eladni a terméket, akkor neki sem lesz annyi pénze! Ha megnézel az au nyugati felén egy munkást: nem él rosszul. Lehet, hogy nem tud évente új mercit venni, de nyugodtan él a fizetéséből. Az itthoni viszonyok nem mérvadóak, mi egyre csak csúszunk lefelé sajnos :(
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #8581 Dátum: 2014. Július 31. - 12:21:41 »
És ha kb. kétévente új, és jobb mobilt ad a szolgáltató "ingyen", akkor miért vegyek a régihez több ezerért új akksit?
Mondjuk amióta a mobilom olyan képet csinál, mint a fényképezőm, és zenét is lejátszik, azóta se kamera, se mp3, plusz laptop se kell a netezéshez, ja és gps sem kell.
Ez kevesebb eszközt jelent hosszútávon. Ehhez mit szólnak az "összeesküvő" klubok, gyíkemberek, stb.
 :fetreng:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8582 Dátum: 2014. Július 31. - 12:47:15 »
Pl gps használatakor nagyon gyorsan merül a telefon. GPS ugyan nem kell, de autós szivargyújtós usb-s egység igen. Ezek filléres cuccok, de a telefon nem támogatja őket, csak a gyárit. Az meg horror drága. 1$ önköltségű cuccot adnak 5-6-10 ezerért. Mi ez, ha nem profit maximalizálás? Pl az én autós rádióm támogatja az iphonom használatát. Zene, kihangosítás, töltés. Eddig nem volt vele gondom. Egy-két hónapja viszont nem tölt, hanem kiírja a telefon, hogy ez az eszköz nem támogatott. Vegyek új fejegységet 60-70 ezerért?
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8583 Dátum: 2014. Július 31. - 13:09:19 »
Pl gps használatakor nagyon gyorsan merül a telefon. GPS ugyan nem kell, de autós szivargyújtós usb-s egység igen. Ezek filléres cuccok, de a telefon nem támogatja őket, csak a gyárit.
Valamit talán félreértek, de az USB tudtommal szabvány, és ha csak áramforrásnak kell akkor max annak van jelentősége hogy hány ampert tud adni, de a gyártónak biztos nem. Modern okostelefonokhoz, amiket USBvel töltesz, 1-2 ezerért kapsz szivargyújtós töltőt.

iPhone, persze, külön szívástörténet, de hát te vettél olyasmit, amit csak egy cég gyárt, ő meg, meglepő módon, profitot fog maximalizálni, rajtad keresztül, ennek módja hogy csak iVackokkal fog működni. Ha nem tetszik, választhatsz más gyártót, de az nem lesz iPhone.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8584 Dátum: 2014. Július 31. - 13:11:59 »
Tökéletesen igazad van. :) Annyi kiegészítéssel, hogy az almás cég által javasolt eszköz sem működik. :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8585 Dátum: 2014. Július 31. - 13:31:05 »
Tökéletesen igazad van. :) Annyi kiegészítéssel, hogy az almás cég által javasolt eszköz sem működik. :)
Sejtem miről beszélsz, 2006-ban volt egy Macbook-om, 6 hónapig bírtam rajta az OS X-et, aztán meguntam a szórakozást vele és felment rá egy Debian Linux :D

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8586 Dátum: 2014. Július 31. - 13:31:44 »
:-D Az a durva... :-D

• Törzstag
« Válasz #8587 Dátum: 2014. Július 31. - 13:58:34 »
Nekem is osanos szivargy.töltőm van a samsung telómhoz, filléres volt.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8588 Dátum: 2014. Július 31. - 14:08:26 »

Pedig pont a samsung az, aminek a gyári szoftvere nem pártolja a nem sajátmárkás töltőfejeket.

Nem ritkán rendszer visszaállíttatással reagál rájuk. Ami úgy jelentkezik, hogy beavatkozás nélkűl ujraindúl a készülék.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8589 Dátum: 2014. Július 31. - 14:12:48 »

Pedig pont a samsung az, aminek a gyári szoftvere nem pártolja a nem sajátmárkás töltőfejeket.

Nem ritkán rendszer visszaállíttatással reagál rájuk. Ami úgy jelentkezik, hogy beavatkozás nélkűl ujraindúl a készülék.
Családban mindenkinek Samsungja van, gyári szoftverrel, vígan elmennek mindennel, noname szivargyújtós töltő, ezerféle konnektorból töltő, számítógépre rakott USB kábel... igaz, hogy bringa agydinamóra rakott USB töltővel még nem próbáltam, hátha attól kifekszik :D

Ha a tiéd nem megy csak gyárival, akkor vidd vissza gariban, az USB szabvány, ő meg nem illeszkedik.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8590 Dátum: 2014. Július 31. - 15:18:33 »
Én is azért vettem samsungot mert bármivel kompatibilis. Bezzeg a párom iphone-ja semmit nem ismer fel és semmivel nem kompatibilis
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #8591 Dátum: 2014. Július 31. - 15:25:51 »
Skacok, mondok én nektek valamit. Szerintetek hány ember akarna ma használni 1 mobiltelefont 15 évig? Vagy egy autót 50 évig? (Oké, Zozo és társai csak-csak, de nekem rendszeresen eszembe jut, hogy egy közepes balesetnél esélyem se lenne a Corsa B-ben, míg egy mai autó ugyanabban az esetben majdnem sértetlenül megmentene.)

Persze, marketing, bullshit és "tervezett avulás".
De könyörgöm, az emberi vágyakat és a mohóságot ne hagyjátok ki az egyenletekből.
A Corsa B-vel nem az a baj hogy régi, inkább a mérete. Egy nagy humbuk, hogy a mai autók annyival biztonságosabbak. Egy fenét, úgy vannak kialakitva a töréstesztek(de már ott kis kezd kialakulni a botrány). A fizika az fizika. Én sokkal nagyobb biztonságban érzem magam a 40+ éves Mercimben, mint mondjuk egy 2014-es kisautóban.
Amúgy pont ma engedtem a csábitásnak és vettem egy újabb laptopot, de a 11 éves Toughbook-om marad vésztartaléknak. Amúgy eladósorba fog kerülni a másik Toughbook-om, figyeljétek az elad rovatot.  ;)

• Törzstag
« Válasz #8592 Dátum: 2014. Július 31. - 16:09:35 »
Azt honnan tudod, hogy a törésteszt kamu?

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #8593 Dátum: 2014. Július 31. - 16:16:44 »

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #8594 Dátum: 2014. Július 31. - 16:47:20 »
Azt honnan tudod, hogy a törésteszt kamu?

Elég ha figyeled az autós hireket.
De kicsit pontositok: természetesen nem maga a teszt kamu, hanem az eredmények illetve a pontozás nem feltétlenül a valódi törést tükrözik.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici