Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446068 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #8550 Dátum: 2014. Július 30. - 11:54:36 »
Ti akartátok. :)
Burkolni fogok beltérben. A régi csempe felszedés alatt. Alatta a felület nem tökéletes. Hallottam alapozóról, felületkiegyenlítőről. Milyen rétegrendben, és mikor kell alkalmaznom ezeket?
Amit leteszek: 34x34x8 mm-es PEI V-ös, fagyálló gres lap, 2 mm-es fugával. Tudomásom szerint flexibilis ragasztóval kell ezeket ragasztani. A fagyállóság most nem szempont. Csempevágót fogok bérelni hozzá.
Minden tanács érdekel, ajánlott márkák, rendszerek...stb.

Ha felszedted a régi burkolatot, utána mennyi helyed van az új szintig?
Csak azért, mert ha van 3-4 cm hely, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne misungba fektetni a lapokat. (cementlé-földnedves misung-cementlé rétegrend)
Ha csak 1-2 centid van, akkor marad a ragasztó. Beltérben én nem variálnék vele, legolcsóbb ragi, kivéve ha padlófűtés van alatta, akkor jól jöhet a flexi, de elég nagy az árkülönbség köztük.
A 2mm fugát felejtsd el. Inkább  3-4-5, mert a lapok méretpontatlanok és a 2mm gyakorlatilag játékra kell.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #8551 Dátum: 2014. Július 30. - 12:54:56 »
Köszi mindenkinek! :sör:

Padlófűtés nincs, nem vizes blokk, hely sincs sok a kiegyenlítésre, max. 1 mm van, de még megvizsgálom. Egy réteg csempét szedtem fel, pont annyi helyem van vissza is rakni. A 2 mm-es fugához ragaszkodom (esetleg 3, ha minden kötél szakad), ha annyira pontatlan, akkor megy a kukába. Nem két filléres lap, bár nem élvágott (ha jól emlékszem a kifejezésre). Tudom, hogy a szakik szeretnek minél nagyobb fugával dolgozni...
A ragasztó azért nem mindegy, mert gres lap, ami nagyon kevés vizet vesz fel, ennyit tudok róla.
A híg lötty az alapozó volt, szerintem.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #8552 Dátum: 2014. Július 30. - 16:31:11 »
Szőrtársak, mosogatógép témában szeretnék kérdezni. A beépített Gorenje gépünk tegnap megadta magát. A kezelőszerven megjelent egy piktogram, az elektronika leállítja a mosóprogramot. Szerelő kijött, szétszedte, majd hosszas töketlenkedés után közösen megtaláltuk, hogy a fűtőszál mellett folyik a víz, ezért állítja le az elektronika a programot. Szaki összerakta a cuccot, majd elköszönt, hogy nemsokára hívnak az árajánlattal. Pár órával később telefonom felvilágosítottak, hogy cserélni kell a fűtőszálat, ezért kiszállással, szereléssel együtt az egész móka 60 eFt.  ??? ez nekem soknak tűnik, ha tényleg reális az ár, akkor már inkább egy új gépet vennék. Szóval az a kérdésem, hogy valakinek volt-e már szervizelési tapasztalata Gorenje cuccal, illetve, ha új gép, akkor kinek milyen márka jött be? Amúgy 8 évet ment non-stop a Gorenje hibátlanul.
Azt tudom, hogy Bosch, Miele nem lehet rossz választás...
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #8553 Dátum: 2014. Július 30. - 16:39:15 »
Na nemá, hogy ne jöjjön ki egy fűtőszál egy tízesből! A szétszedés-összerakást már láttad, tehát te is ki tudod cserélni  :naughty:

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #8554 Dátum: 2014. Július 30. - 17:02:09 »
Na nemá, hogy ne jöjjön ki egy fűtőszál egy tízesből! A szétszedés-összerakást már láttad, tehát te is ki tudod cserélni  :naughty:

pont ezért dobtam egy hátast, miután benyögték a 60 ezret. előtte már gugliztam, kb. én is 10-15 ezer anyagköltségre számítottam. mondjuk a szétszedés-összerakás nem volt egyszerű. elviekben menne, de a full beépítettség miatt vannak kétségeim azért  ;D
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8555 Dátum: 2014. Július 30. - 17:40:26 »
\ha új gép, akkor kinek milyen márka jött be? Amúgy 8 évet ment non-stop a Gorenje hibátlanul.
Azt tudom, hogy Bosch, Miele nem lehet rossz választás...
Whirlpool nekem nagyon bejött, konkrétan ennek a típusnak az elődje, innen véve: http://whirlpool-shop.hu/?1471,adg-8798-a-pc-fd-teljesen-integralhato-mosogatogep Akkor bolti akcióban 6 év garit kaptunk rá, de most ez nincs.

Miele tényleg nagyon jó, de igen drága. Boschoz én is úgy álltam mint te, de egy mosógépükben most nagyot csalódtam. Azt hiszem kezdem hogy vége annak a világnak, amikor egy "márka" alapján nagyjából tudni lehetett a megbízhatóságot, pl mint a régi HP a nyomtatókban stb. A jelenlegi piacon részemről arra mennék, hogy minél több garancia legyen a cuccra, és ami 2x annyiba kerül azon legyen minimum 2x annyi garancia (Miele talán itt hozza be az árát), ezen belül meg ami tetszik, és/vagy jó az ára. Amint a garinak vége, onnantól ajándék minden nap, amíg ezek a cuccok elműködnek, számomra teljesen random hogy mi bírja sokáig, van olyan 15 éve olcsón vett hűtőnk ami vígan elzakatol ma is (pont Gorenje), és volt 5 éves csodamárka amit már ki kellett hajítani (gazdaságilag nem érte meg javíttatni).

Egyszer olvastam arról egy cikket, hogy logikus piaci stratégia lehet jó minőségű árukkal felfuttatni a brandet, aztán elkezdeni spórolni és vígan szedni a profitot amíg erodálódik a márka reputációja, szerencsés esetben 10-15 év is lehet, vagy akár emberöltők.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8556 Dátum: 2014. Július 30. - 18:57:36 »
Engem a whorpoolrol s a bosch rol lebeszéltek.

Indesitünk lett, s tökéletes
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #8557 Dátum: 2014. Július 30. - 19:04:16 »
Volt egy Siemens mosógépünk, 6 éves korában 1 év alatt ráköltöttem 40e-et, aztán végleg megállt.
Azóta, ha komolyabb hibája van egy háztartási gépnek, akkor inkább cserélem (persze csak akkor, ha elbírja a családi kassza ;)), utána megint sokáig problémamentesen üzemel.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #8558 Dátum: 2014. Július 30. - 19:20:24 »
Én v.szinüleg megvenném, megpróbálnám beszerelni, és ha valamiért nem ok, akkor még mindig hívhatsz szervizt, aki beszerelheti a saját alkatrészedet, legfeljebb nem vállal rá garanciát. Mármint az alkatrészre.

Esetleg beszélj Gáborral, hátha tud tuti szakit (LG gépeket Ő is szakszerel)

pont ezért dobtam egy hátast, miután benyögték a 60 ezret. előtte már gugliztam, kb. én is 10-15 ezer anyagköltségre számítottam. mondjuk a szétszedés-összerakás nem volt egyszerű. elviekben menne, de a full beépítettség miatt vannak kétségeim azért  ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #8559 Dátum: 2014. Július 30. - 19:22:59 »
Miele is csak a jogszabályi garanciát vállalja alapból: egy vagy két év. Ha jól tudom, az amúgy is magas árszint mellé külön vehetsz +8 évet egy átlagos készülék áráért.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #8560 Dátum: 2014. Július 30. - 19:35:40 »
Lányomék most vettek egy AEG-t, alapból 2 év gari van rá, +45 euroért kaptak hozzá még 3 évet.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8561 Dátum: 2014. Július 30. - 20:25:48 »
Arra is érdemes figyelni, hogy melyikhez milyen a garancia. Az egyik cimborám vett egy bojlert 30e ért. A lelkére kötötték, hogy a garancia csak akkor áll, ha képesített szakember szereli be. Kijött a szakember és majdnem a bojler árát elkérte a beszerelésért (két cső rácsavar a két csonkra és konnektorba bedug), szóval néha több a lé mint a hús :(
Én az ilyeneket aminél pl vízkő nagy sansszal pár év alatt tönkretesz (amire nem mindig él a gari) abból a legolcsóbbat veszem. Pláne, amilyen ütemben lesznek energiatakarékosabbak, sokszor tényleg nem érdemes csak kb 3 évben gondolkozni.
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #8562 Dátum: 2014. Július 30. - 20:28:49 »
Koszonom a tanacsokat! Felhivtam egy alkatreszboltot, remelhetoleg holnap kapok egy arat a csereeszkozre. Aztan proba cseresznye

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8563 Dátum: 2014. Július 30. - 21:58:39 »

Egyszer olvastam arról egy cikket, hogy logikus piaci stratégia lehet jó minőségű árukkal felfuttatni a brandet, aztán elkezdeni spórolni és vígan szedni a profitot amíg erodálódik a márka reputációja, szerencsés esetben 10-15 év is lehet, vagy akár emberöltők.
Ez nagyon csúnyán hangzik. :o :(

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8564 Dátum: 2014. Július 30. - 21:59:09 »
Pláne, amilyen ütemben lesznek energiatakarékosabbak, sokszor tényleg nem érdemes csak kb 3 évben gondolkozni.
Jó gondolat, ebbe nem is gondoltam még bele. :borz2:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici