Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1455553 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #9135 Dátum: 2015. Január 22. - 22:13:15 »
Tanácsot szeretnék kérni tőlletek:
Ha jól emléksyem többsyör is volt téma itt a bringa
Szeretnék venni általános felhasználásra egy MTB-ot. Néha kirándulni a családdal, esetleg néha egy kicsi városi használat. Használtban gondolkodom, mit ajánlottok, mire kell odafigyeljek?

Hát arra, hogy csak annyit igyál, amennyivel még haza is tudsz tekerni  ;D
Pontosabban annyit, amennyiért még nem büntetnek :)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9136 Dátum: 2015. Január 22. - 22:28:36 »
TOZ,
nehéz cucc (44 kg), sík terepre való.
Hollandiából jött.
Dupla ülés (kapott egy komoly szivacsot) két biztonsági övvel + a kicsi hordozóban befér eléjük.
Van esővédő is a keretre, 4 ablakkal (oldalsók nyithatók), de a menetszél miatt tényleg csak esőben jó felrakni.
7 sebességes agyváltó és két szánalmasan szar rollerfék.
Ha fékezni akarok, azt az ötéves tervbe kell felvenni... de legalább nem repülnek ki a gyerekek.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #9137 Dátum: 2015. Január 22. - 22:38:58 »

Ha fékezni akarok, azt az ötéves tervbe kell felvenni... de legalább nem repülnek ki a gyerekek.

Na igen, pont valami ilyesmire van a rollerfék, hogy ne repülj el. Próbáltál már fészfékezni vele? Mert akkor megfogja rendesen a bringát. Más a karakterisztikája, mint egy V-féknek, de ennyi. És nehéz megszokni, ez kétségtelen.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #9138 Dátum: 2015. Január 23. - 10:10:39 »
Mindenkinek kösz a választ, sedítséget  :thanks:
Malac: már nem Nagyváradon, hanem Marosvásárhelyen vagyok, itt dombosabbak a terepviszonyok.
Mint emlitettem az elsődleges felhasználás nem utcai használat lenne, hanem néha a családdal kimennénk túrázni eggyet, akár ahegyekbe is a terepre, ezért gondoltam MTB-re.
Még mindig nem vagyok teljesen tisztában mi is az a Trekking, vagyis, hogy miben különbözik a MTB-től. Ha esetleg tudtok adni egy linket megköszönném.

• Törzstag
« Válasz #9139 Dátum: 2015. Január 23. - 10:23:58 »
A trekking egy nem speciális felhasználású kerékpár. Jellmzően 622-es (28"os), míg az MTB-k 26"os kerekekkel vannak ellátva (van 28as is, de azok tévútnak bizonyultak)
Ha akarod városi, ha akarod terep, ha akarod könnyű túrabicikli. Kicsit összvér, annak minden előnyével és hátrányával. Én is azt mondom, hogy Neked erre van szükséged. Zúzni nem lehet vele terepen, mint egy MTB-vel, de szerintem Te nem is akarsz ilyet csinálni. Járható ösvényeken, hegyen-völgyön elmegy. Ha olyan túrákra is mentek, amikor kisebb vagy nagyobb csomagot vinnél, akkor rá tudsz pattintani egy csomagtartót, ami egy MTB esetében majdnem lehetetlen, mert ha van is rajta csomagtartó szem, a hátsó villa rövidsége miatt a csomagba belever a sarkad.
Trekkingeket nézegess, az a jó választás Neked!

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #9140 Dátum: 2015. Január 23. - 13:14:20 »
Ezekszerint lehet, hogy trekking lesz. Érban van valakinek elképzelése mennyibe kerülhet használtan egy jó állapotú?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #9141 Dátum: 2015. Január 23. - 13:46:19 »
Szemit látta már bárki is közülünk?
A csajával azon röhögtünk, hogy tutti "Columbo felesége effektus".
Vagy Szemi igazából Emese, akinek a férfi borotvalkozási cuccok a fétistárgyai, csak nyiltan nem meri vállalni. :fetreng: :fetreng: :fetreng:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #9142 Dátum: 2015. Január 23. - 13:54:00 »
TOZ,
nehéz cucc (44 kg), sík terepre való.
Hollandiából jött.
Dupla ülés (kapott egy komoly szivacsot) két biztonsági övvel + a kicsi hordozóban befér eléjük.
Van esővédő is a keretre, 4 ablakkal (oldalsók nyithatók), de a menetszél miatt tényleg csak esőben jó felrakni.

Sára mennyi? Ha szabad tudni..
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9143 Dátum: 2015. Január 23. - 14:26:22 »
Szerintem én láttam már Szemit... de a csaját még nem. Láthatnám? ::)

300 felett van, mert ezen minden pöpec.
170 felett már vannak kínai szögletes gépek is.
Dolgoznak hazai gyártáson is.
www.viszikli.eu

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #9144 Dátum: 2015. Január 23. - 14:43:37 »
Hát nem olcsó, de legalább drága.

Emeséről Szemit kérdezd! Vagy ő Szemi?! :crazy:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9145 Dátum: 2015. Január 23. - 14:46:10 »
Emese... Emi... Szemi?

Zoli, ha kijössz Budafokra valamikor, kipróbálhatod. ;)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #9146 Dátum: 2015. Január 23. - 17:08:18 »
A trekking egy nem speciális felhasználású kerékpár. Jellmzően 622-es (28"os), míg az MTB-k 26"os kerekekkel vannak ellátva (van 28as is, de azok tévútnak bizonyultak)
Ha akarod városi, ha akarod terep, ha akarod könnyű túrabicikli. Kicsit összvér, annak minden előnyével és hátrányával. Én is azt mondom, hogy Neked erre van szükséged. Zúzni nem lehet vele terepen, mint egy MTB-vel, de szerintem Te nem is akarsz ilyet csinálni. Járható ösvényeken, hegyen-völgyön elmegy. Ha olyan túrákra is mentek, amikor kisebb vagy nagyobb csomagot vinnél, akkor rá tudsz pattintani egy csomagtartót, ami egy MTB esetében majdnem lehetetlen, mert ha van is rajta csomagtartó szem, a hátsó villa rövidsége miatt a csomagba belever a sarkad.
Trekkingeket nézegess, az a jó választás Neked!

Cross néven is futnak trekking bringák… Egyszer egy másik fórumon szóba került a téma, és valaki elmagyarázta, mi a különbség, de annyira nem jelentős, hogy az emberek ne használnák összevissza mindkét kifejezést.
Valaha az Author oldalán is volt definíció (saját állításuk szerint ők találták fel a cross kategóriát), de most nem találom: http://authorkerekpar.hu/kerekpar_64/author_kerekparok_450/author_2014_454/cross_482

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #9147 Dátum: 2015. Január 23. - 18:10:55 »
Signores, crosstrekking per tutti!
 :sör:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9148 Dátum: 2015. Január 23. - 21:24:32 »
Van egy doboz Sputnik pengém.
Ha valakinek csak ez hiányzik a gyűjteményéből, szívesen átadom.

• Törzstag
« Válasz #9149 Dátum: 2015. Január 24. - 14:43:30 »
A cross az, amikor a trekkingről leszedik a sárvédőt. Hihetetlen nagy találmány. Ezt tényleg le kéne védetni  :crazy:

Aki meg ilyeneket levédet, azokat  :fenek: ni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici