Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1456178 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #9120 Dátum: 2015. Január 14. - 15:22:36 »
Órát nem adsz belőle? ;)

Általában elég egy jól irányzott mail az adott cég központi ügyfélszolgálatára. Leírod a tényállást és a végén megemlíted az aktuális felügyeleti és/vagy fogyasztóvédelmi szerv nevét (reméled nem kell hozzájuk fordulnod beadványoddal). Ez legtöbbször működik. Egyszerűen tudatosnak kell lenni, te vagy az ügyfél, aki fizetett/fizetne valamiért, amit nem vagy nem úgy kap meg, vagy egyszerűen nem igaz, amit kínálnak. Minél többen csinálnák ezt annál inkább nem kéne ezt csinálni. A kereskedő, szolgáltató igyekezne úgy hozzáállni, hogy szeress nála vásárolni.

Jó példa erre a kispiszkos, ahova kajálni járunk rendszeresen. Ha egyszerre 6an mennek, akkor ajándék üdítő az asztalnak. Ez a szokás. Múltkor 5-en voltunk, de a főnök hozott. Mondta, hogy boldog új évet, majdnem hatan vannak. Nyilván nem csinál belőle rendszert, de nem fog ettől csődbe menni. Én meg látjátok ide is megírom.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #9121 Dátum: 2015. Január 14. - 22:59:20 »
Mobius kameráva első lövésem. Azt hiszem nem állítgattam semmi komolyat, csak bekapcsoltam otómatán. Értelemszerűen  720p-re érdemes állítani.
https://www.youtube.com/watch?v=1UOrS_6pXZ0
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető tankraid

• Törzstag
« Válasz #9122 Dátum: 2015. Január 18. - 05:18:04 »
Sziasztok,

Van olyan éltárs aki ha kicsit is de ért Zsolnay porcelánokhoz?

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9123 Dátum: 2015. Január 18. - 08:48:57 »
Sziasztok,

Van olyan éltárs aki ha kicsit is de ért Zsolnay porcelánokhoz?

Privátban.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #9124 Dátum: 2015. Január 22. - 10:00:39 »
Tanácsot szeretnék kérni tőlletek:
Ha jól emléksyem többsyör is volt téma itt a bringa
Szeretnék venni általános felhasználásra egy MTB-ot. Néha kirándulni a családdal, esetleg néha egy kicsi városi használat. Használtban gondolkodom, mit ajánlottok, mire kell odafigyeljek?

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #9125 Dátum: 2015. Január 22. - 10:04:47 »
Tanácsot szeretnék kérni tőlletek:
Ha jól emléksyem többsyör is volt téma itt a bringa
Szeretnék venni általános felhasználásra egy MTB-ot. Néha kirándulni a családdal, esetleg néha egy kicsi városi használat. Használtban gondolkodom, mit ajánlottok, mire kell odafigyeljek?

Hát arra, hogy csak annyit igyál, amennyivel még haza is tudsz tekerni  ;D

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9126 Dátum: 2015. Január 22. - 10:42:58 »
Zozo,
sima legyen a gumid, vagy futóéles... dürückéssel nehezebb tekerni.
Nálatok Váradon gondolom jobb egy luftos külső.
Könnyű legyen a bringa, nem feltűnő, jobb, ha ütött-kopott, ne legyenek rajta gyorszárak... és a lakat legyen a legdrágább alkatrésze.
És ne hagyd ott sehol, ahol nem látsz rá!

Én most ezzel tolom:

"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető bagoly

• Törzstag
« Válasz #9127 Dátum: 2015. Január 22. - 11:05:58 »
Zozo, szerintem próbáld meg kitalálni, hogy mennyire kell, hogy tényleg hegyi bicikli legyen az a mountain bike :) Ha városban, aszfaltozott úton vagy jól kitaposott földúton használod, szerintem érdemesebb túrabicikliben gondolkodni, a széles, bütykös 26 collos kerék városba meg aszfaltra nem ideális. Lehet simában  is szélesebbet kapni, ha kátyús az út... Nekem MTB vázam van, de keskeny gumikkal, városba, túrázni tökéletes. Az alumínium váz kirázza a belsőségeid, cserébe nem kell törődnöd a rozsdával, az acél kényelmesebb, és ha egy kicsit figyelsz rá, meg nem hajtod télen, a rozsdával nem lesz gondod.  Amikre alkatrész-ügyben figyelj:

- ha a teleszkópos, nézd meg, hogy mennyire jár finoman, vagy mennyire "reszelős" ha benyomod; olajos-mocskos-e a villaszár. (tudom, hogy mostanában alig van teleszkóp nélküli bicikli, de ha elfogadható minőségű utakon használod, akkor kár a teleszkóp többlet tömegét cipelned, plusz szerintem jobban is irányítható.)
- ha sima V-fékes, nézd meg, hogy mennyire lötyög a féktest a tengelyen. A féktengely nem minden vázban cserélhető.
- fékkart is mozgasd meg, hogy lötyög-e
- nézd meg, hogy miden fogaskerék sugárirányban áll-e és a fogak közötti hely mindenhol egyenletes U-alakú-e
- felniken keress karcokat, ha sokat használták, a felni falának kopása látszani fog, ne csak nyolcast keress a felniben, de forgasd meg a kereket, és nézd meg oldalról, hogy nem üt-e felfelé/lefelé, nem tojás-e a kerék
- nézd meg, hogy a keréknek nincs-e oldalirányú lötyögése
- nézd meg, hogy mennyi marad benn a nyeregcsőből a vázban, ha beállítod a magasságodhoz, a felső vázcső alsó széle alatt legyen minimum egy ujjnyival

De szerintem a legjobb az, ha mész egy kört, és ha nem lötyög semmi, és minden kattogás-kerregés nélkül végig tudod váltani a fokozatokat, és szemmel láthatóan nincs sérülés, a váz illesztései is rendben vannak, akkor rendben lesz.

Bónusz: ha csomagos túrákat is szeretnétek csinálni, akkor legyen megfelelő rögzítő szem a vázon, ez kell a normális sárvédőhöz is

Ezek egy része általában beállítással is orvosolható, de ha valamiért nem, akkor egyből pénzt kellene költened az új szerzeményre, azt meg senki nem szereti... és vegyél mindenkinek bukósisakot, és kényszeríts rá mindenkit, hogy hordják is. Tényleg. És nincs olyan, hogy "á, csak átugrok a haverhoz, itt lakik két utcára"  ;).

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #9128 Dátum: 2015. Január 22. - 11:58:28 »
Trekking vagy cross trekking amit javasolnék MTB helyett. sokkal-sokkal jobb, gyorsabb, és a terepet is bírja. A monti hegyibringa, utcára felesleges és van jobb.
Nekeme egy cross trekking van és imádom, gyors, sportos, Terepet bírja egy jó öszvérgumival.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #9129 Dátum: 2015. Január 22. - 12:07:15 »
 :kepet:

Trekking vagy cross trekking amit javasolnék MTB helyett. sokkal-sokkal jobb, gyorsabb, és a terepet is bírja. A monti hegyibringa, utcára felesleges és van jobb.
Nekeme egy cross trekking van és imádom, gyors, sportos, Terepet bírja egy jó öszvérgumival.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #9130 Dátum: 2015. Január 22. - 16:20:51 »
Disznó!

Arról gépről is irhatnal ami képen van.

Btw. mai szopas: defektes hátsó kerék, agyvaltos, kontras bringán. Szerencsre a hév állomás előtt pár méterrel adta meg magát végleg. Most megyek rendezni át ügyet.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #9131 Dátum: 2015. Január 22. - 18:16:55 »
Erre a felhasználásra én is inkább trekkinget javasolnék. Barátnőmnek vettünk egy teljesen jó állapotú Peugeot-t. 28-as kerekek, 3x8-as Deore LX felszerelés (mindenhová elég az áttétel), teleszkóp nélkül (kevesebb hibalehetőség, az olcsóbbak úgysem olyan faszák), korrekt kinézet, de nem csilivili. 35 pénz volt + 5 rugó átnézésre, zsírozásra a bringaboltban, 7 rugó egy jó U-lakat. Apróhírdetős oldalakat érdemes nézni,ha megoldható akkor ki is próbálni, de a posta sem zúzta össze szerencsére.

Szerk: valami ilyesmire gondolnék erre a felhasználásra, ha magamnak vennék. http://olx.hu/hirdetes/28-colos-ktm-ferfi-trekkingkerekpar-ID2LDOZ.html

Még olcsóbban is megúszható. Használt vásárlásakor én mindenképpen beleszámolnék egy átnézést a keretbe, ki tudja, hogy mennyit foglalkoztak vele korábban. Vázméretet nem tudok mondani, országútiban a 182 centihez nekem jó az 56-os, de trekkingben azt hiszem máshogy van a méretezés.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #9132 Dátum: 2015. Január 22. - 19:10:55 »
Btw. mai szopas: defektes hátsó kerék, agyvaltos, kontras bringán. Szerencsre a hév állomás előtt pár méterrel adta meg magát végleg. Most megyek rendezni át ügyet.
Nekem hétfő reggel ugyanezzel indult, de még a lakásnál észrevettem, és időre mentem így tömegközlekedtem (ami lassabb volt, mint a bringa). Este kiderült, hogy a szelep környékén engedett el a belső, nem defekt, csak öregedés. Végülis 10 éve volt már a kerékben, szinte defekt nélkül (Schwalbe Marathon Plus). Agyváltó+görgős fék, 10 percig eljátszottam vele.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #9133 Dátum: 2015. Január 22. - 20:07:20 »
:kepet:

Most így hirtelen.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #9134 Dátum: 2015. Január 22. - 20:26:24 »
Köszi, megtudtam végre, hogy milyen a trekking bringa  :)
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici