Gondoltam leírok egy nemrég velem megtörtént vicces kis történetet érdekességképpen
Nem akarok neveket említeni mert teljesen lényegtelen, a csattanón nem változtat, szóval kitalált nevek és termék lesz.
Kaptam Bélától egy csomag házi savanyú cukorkát, ami nekem nagyon ízlett, így megkérdeztem Bélát hogy honnan van a cukor. Eljutottam Gézához, akinek említettem, hogy egy haverom ajánlotta a cukorkáit, és hogy szeretnék tőle venni ha lehetséges. Írta hogy természetesen lehetséges, írt árakat is, átvételi lehetőségeket is, meg rákérdezett hogy az ajánló ismerősömet hogyan hívták. Én megírtam neki hogy mit szeretnék rendelni, mennyit, meg hogy Kovács Béla ajánlotta nekem.
Innen jön a történet viccesebbik fele
Közölte, hogy mégsem tud segíteni cukorka ügyben, mivel pont egy Kovács Béla nevezetű ember kapcsán volt egy kellemetlen ügye a NÉBIH ellenőreivel. Tudja hogy 99% eséllyel csak a véletlen műve, de sajnos Ő nem fog nekem cukorkát eladni, majd pár másik kézműves cukorkás embert ajánlott, hogy vegyek inkább tőlük.
Namármost, nekem itt felmerül két kérdésem:
1. Amennyiben NÉBIH ellenőr lennék, mi akadályozna meg benne, hogy egy másik névvel és email címmel vásároljak tőle?
2. Ha NÉBIH ellenőr lennék, akkor kell ennél jobb felkérés a tánchoz?