Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1454967 alkalommal)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #9750 Dátum: 2015. Szeptember 11. - 15:32:48 »
Hibás a mentalitás, és hibás a paragrafus is. 2 gázszerelőt zavartam el a lakásból, mert közölte: "megoldjuk okosban..."! Persze, én meg dögöljek meg az Ő "okos" kéményétől...

Igaz, így, hogy minden papírozva megy, gyakorlatilag június 19.-e óta nincsen gázunk, és még minimum 3 hét amíg lesz. Köszönhetően a szar paragrafusnak. Viszont tudom azt mondani, hogy nyugodtan alszom. Ez sem kevés...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #9751 Dátum: 2015. Szeptember 11. - 16:20:25 »
Az "okosba" megoldás nem mindig jelent rosszat, akár gázszerelőnél is. PL.: régebben volt egy konvektor a lakásban de nem volt róla papír. A hivatalossá tétele (fennmaradási engedély, csak papírmunka kb. 150000Ft lett volna 1998-ban !!!!) maga a készülék kb 25 volt újonnan szereléssel együtt. Végül egy ismerős nyugdíjas mérnök ingyen megtervezte a meglévő fűtést (!) és az átvétel még így is 20000 volt. Nyilván megbízható ajánlott, vagy ismert szerelő kell aki nem gány munkát végez.

Másik történet....
Legyen cukros bácsi. Egyszer a 90-es években kipróbálta, hogy mindent pontosan leszámlázott és befizetett minden járulékot és a hónap végén mínuszhoz közeli állapotban volt a vállalkozás, ami amúgy egy jól és lelkiismeretesen működtetett nagy forgalmú cukorkabolt volt.   :jajne:

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #9752 Dátum: 2015. Szeptember 11. - 18:34:00 »
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=qJC4RUBbtpE" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=qJC4RUBbtpE</a>

:borz2: :borz2: :borz2: :borz2: :borz2: :borz2: :borz2:
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #9753 Dátum: 2015. Szeptember 11. - 20:16:02 »
Nyugat Európában több helyen előfordult már velem, hogy betértem egy-egy ital kimérő helyre. Ezek olyan borozók, ahol a bor mellé lehet kérni általában valami hideg, de helyi speckó harapnivalót, tehát nem kimondottan kocsma, de nem is étterem. Minden helyen fizetéskor egy kis cetlire írta össze a felszolgáló a fogyasztott termékek árát, összeadta, kifizettem. Hivatalos számla sehol nem volt, és láthatóan egyikük sem volt ideges.
Ismerősöm meg üzleti vacsorára hívta meg a kinti partnereit szintén Nyugat EU-ban. Két vacsora volt, egyet a kintiek, egyet a hazaiak fizettek. Mivel a cége felé el tudta számolni reprezentációs költségkent, így termeszetes volt, hogy kér számlát. Kicsit ideges lett, amikor közölték vele, hogy olyat ők nem tudnak adni, és menjen isten hírevel, mert az bizony nem lesz, ha egész este is cseszteti őket ezzel. Szóval én már semmit nem értek  :nemtom:

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9754 Dátum: 2015. Szeptember 11. - 22:58:01 »
Az "okosba" megoldás nem mindig jelent rosszat, akár gázszerelőnél is. PL.: régebben volt egy konvektor a lakásban de nem volt róla papír. A hivatalossá tétele (fennmaradási engedély, csak papírmunka kb. 150000Ft lett volna 1998-ban !!!!) maga a készülék kb 25 volt újonnan szereléssel együtt. Végül egy ismerős nyugdíjas mérnök ingyen megtervezte a meglévő fűtést (!) és az átvétel még így is 20000 volt. Nyilván megbízható ajánlott, vagy ismert szerelő kell aki nem gány munkát végez.

Másik történet....
Legyen cukros bácsi. Egyszer a 90-es években kipróbálta, hogy mindent pontosan leszámlázott és befizetett minden járulékot és a hónap végén mínuszhoz közeli állapotban volt a vállalkozás, ami amúgy egy jól és lelkiismeretesen működtetett nagy forgalmú cukorkabolt volt.   :jajne:

Igazad van!

A mi emberünk a kémény bélelését akarta okosban megoldani. Azt mondta, hogy tud olcsón PVC csövet szerezni...

Én meg azt mondtam, hogy arra van az ajtó...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #9755 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 06:07:45 »
Azért az nem ugyan az!

:fetreng:

De komolyan, vajon hány embert malmozott meg aki nem látta át, csak az alacsonyabb számoknak örült?
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #9756 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 07:24:58 »
Srácok, van valaki Kőszegről?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9757 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 09:37:38 »
A mi emberünk a kémény bélelését akarta okosban megoldani. Azt mondta, hogy tud olcsón PVC csövet szerezni...
Én meg azt mondtam, hogy arra van az ajtó...
Gázszerelő??? Volt erről papírja is?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9758 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 11:11:12 »
Kondenzációs kazán füstgázhőmérséklete max 30-40 fok. lehetb pvc cső

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9759 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 11:54:06 »
És ha később inkább fával tüzelnék ott? :-\
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #9760 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 12:05:02 »
Kondenzációs kazán füstgázhőmérséklete max 30-40 fok. lehetb pvc cső

Lehetne de nem lehet.

Van erre egy előírás, és szabvány.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9761 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 14:01:57 »
És ha később inkább fával tüzelnék ott? :-\

Mivel a kazán kéménycső átmérője kb 80 mm akár műanyag akár fém, ki kell húzni a kéményből, és hajrá

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #9762 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 14:15:04 »
A szabvány szerint, a vegyes tüzeléshez is kötelező a kémény bélése.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9763 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 14:39:39 »
Így vn, de az a bélés cső nem azonos a gázkazán csövével

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #9764 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 15:20:05 »
Nekünk savmentes a béléscső.

Annyi, hogy a ebbe nyílt égésterű beköthető lehetne. Turbós nem hiszen nincs légző tömlő a közepében.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici