Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1454117 alkalommal)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #9780 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 13:28:23 »
Világosító
Ki intézi a papírmunkát? Te, vagy a válallkozó? Addig kár szidni a kéményes céget és a gázműveket, míg a vállalkozód szarik bele.

A kéményes kivitelező. Benne van az árban. A kéményseprő vállalat gyakorlatilag a kéménycsere bejelentésétől számítva 1 hónap alatt ért ide megnézni, hogy mit csináltak a kéményesek. Ez volt szeptember másodikán. Azóta sincs papír a kezemben, de ezen nem lepődöm meg, mert szóltak előre, hogy 2 hét a kiállítás.

Csak halkan jegyzem meg: ha kondenzációs kazánod van, és a hozzá tartozó füstgáz elvezető remdszert vetted meg, építették be, akkor az jogilag nem kémény, onnantól kezdve pedig nincs közöd a kéményseprőkhöz, nekik simcs hozzád. Persze ezt szeretik letagadni, és az ilyen kiviteleket is bevonni a fizetős-szívatós rendszerbe.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9781 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 14:04:38 »
Világosító
Ki intézi a papírmunkát? Te, vagy a válallkozó? Addig kár szidni a kéményes céget és a gázműveket, míg a vállalkozód szarik bele.

A kéményes kivitelező. Benne van az árban. A kéményseprő vállalat gyakorlatilag a kéménycsere bejelentésétől számítva 1 hónap alatt ért ide megnézni, hogy mit csináltak a kéményesek. Ez volt szeptember másodikán. Azóta sincs papír a kezemben, de ezen nem lepődöm meg, mert szóltak előre, hogy 2 hét a kiállítás.

Csak halkan jegyzem meg: ha kondenzációs kazánod van, és a hozzá tartozó füstgáz elvezető remdszert vetted meg, építették be, akkor az jogilag nem kémény, onnantól kezdve pedig nincs közöd a kéményseprőkhöz, nekik simcs hozzád. Persze ezt szeretik letagadni, és az ilyen kiviteleket is bevonni a fizetős-szívatós rendszerbe.

Fasza. Tudsz erről valami konkrét oldalt? Esetleg paragrafust?
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 14. - 09:48:45 írta SicTransit »
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9782 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 14:35:39 »
Ismerős helyzet. Még vagy 10 éve amikor fűtésrendszert cseréltünk, akkor volt lehetőségem kabátban vastag takaróval aludni 5-10 fokban mert nem lehetett beindítani az új rendszert még  ;D

Más: Nem értek hozzá, úgyhogy kérlek segítsetek értékelni a dolgot :) Apósomék egy kb. 50nm-es lakásban cseréltek 5 radiátort, és kazánt (szerintem kondenzációs), (Immergas márka minden) 460e volt az alapanyag költség, 90e a szerelés, de még nincs üzembe helyezve ami elvileg további lé lesz.

Ezt az összeget én soknak tartom, főleg azt figyelembe véve, hogy a régi alkar vastag fűtéscsöveket meghagyták, ráhegesztettek 1-1 szűkítőt, majd beraktak kb 15 centis pici rézcsöveket az új radiátorok elé. Amikor apóséknál rákérdeztem, hogy mégis ezt hogy, az volt a válasz, hogy rézcsőből drága lett volna mindent lecserélni, a műanyag borítású modern csöveknél meg a sok kanyar, meg toldás miatt túlságosan beszűkülne a rendszer (???), ezért jobb ez így. Ezt mondták nekik a fűtésszerelők.

Kérdés: Én vagyok hülye, vagy tényleg mindenhol át lettek b*szva a palánkon ahol csak lehetett? Én leginkább a meghagyott csöveken szörnyülködtem, de a maradék munkáért meg alapanyagért szerintem több pénzt kértek a valósnál.

a régi fűtéscsövek azért vastagabbak, mert a víz gravitációsan azaz szivattyú nélkül keringett. Ez nyilván lassú és drága volt, mert kb 90 fokos előremenő víznél és kb 60 fokos visszatérőnél működött jól. A mostani kondenzációsok előremenő vizének az utolsó hőlépcsője kb 55-58 foknál van, így a visszatérö 25-30 fok. Ezt a hőt a radiátornál , -ban kell hogy leadja. A vastag cső sajnos csőradiátorként működik, vagyis fűteni fog feleslegesen ott amerre megy.Ráadásul a régi előremenőt a mennyezet alatt vitték, vagyis ott fűt, nem lent.A kanyarok a gravitációsnál jelentettek problémát, mert lelassult az áramlás. Szerinted a szivattyúnak nem mindegy?

• Törzstag
« Válasz #9783 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 14:52:04 »
Világosító

Fasza. Tudsz erről valami konkrét oldalt? Esetleg paragrafust?

Erről nincs paragrafus, mert a dolog természetéből adódik. Mint ahogyan a keri kapádat se viszed be engedélyeztetni a kéményseprőkhöz.
A gáztervező nyilatkozik, hogy a kazán gyártójának műszaki dokumentációja szerint tervezte meg a füstgáz elvezetését. Talán a kivitelező is nyilatkozik, hogy a terveknek megfelelően építette meg a rendszert.
Egy a lényeg, hogy valóban a kazán gyártója által minősített csöveket kell beépíteni a megadott méretezési dokumentáció szerint. Ez nyilván drágább...de ugye ha a te esetedet nézzük, akkor mégsem.
Itt gyakorlatilag a terveződ nyilatkozik a megfelelőségről, míg egy nóném csövezés esetén a megfelelőséget a kéményseprő cég állapítja meg. Ennyi a különbség.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9784 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 15:08:55 »
Update:
Az árral kapcsolatban: A radiátorok tipusa, tellesítménye nyilván befolyásolja az árat mint ahogy a kazáné is.
A szakembergárda nyilván nem a legjobb kazánt tette be, mert az hogy egy kazán kontenzációs nem jelenti azt, hogy inverteres.
Az a különbség, hogy az olcsóbb kazánok szivattyúja állandó fordulattal nyomja a vizet, és a láng modulációval bizonyos határokon belül szabályozza az előremenő vizet. Ezzel szemben az inverteres lecsökkenti a lángot és csökkenti a víz áramlási sebességet. Így az alacsonyabb hőfokú víz több ideig van a radiátorokban, tehát van ideje lehűlni.Nyilván ehhez a kazán méri a visszatérő vizet, a külső hőmérsékletet, és a termosztáton beállított értéket. A prospektus adatok 20% megtakarításról regélnek, tapasztalatom 10 max 15%. Nyilván fugg a ház hőszigetelésétől és a gáz minőségétől? is.A Ti kazánotokat nem ismerem, de az a baj ezekkel, hogy kb 4-5 év után elromlik és nem lesz szervíz.Tehát érdemes kifizetni a névért a többet, mint később lecserélni.Szerintem

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #9785 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 17:09:56 »
Akkor jól sejtettem hogy valami ilyesmi lesz a háttérben. Mi annó 1/1-ben cseréltünk mindent, ezért volt fura számomra ez a kiskapuzás. Szüleimnél Korad radiátorok és egy inverteres kondenzációs Ariston kazán lett beszerelve, eddig nem panszkodtak, bár nem tudom milyen színvonalat képvisel.

Így lényegében annyi fog történni ahhoz képest ha normális a csőrendszer, hogy a rendszerben több a víz, gyorsabban is hűl a nagy felület és szigeteletlenség miatt, és az amúgy is alacsonyabb hőmérsékletű víz már azelőtt félig kihűl mielőtt eléri a radiátort. Ez a gyakorlatban azt fogja eredményezni hogy lassabban fűt fel a rendszer, és nagyobb lesz a veszteség mert a csövek a plafont meg az előszobát is fogják fűteni? Mármint gondolom eddig is ez történt, csak most kicsit jobb hatásfokkal megy majd a kazán, meg talán a radiátorok is kicsivel jobb hatásfokkal adják le a hőt.

Ha jól érzékelem akkor a rendszer legnagyobb előnye nem lett így kihasználva, hogy a csövek nem lettek lecserélve.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9786 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 17:19:34 »
Sok víz = nagyobb hőtehetetlenség plusz minden szűkítésnél lera.kódik a rozsda, és ki se lehet normálisan takarítani e miatt. Remélem azért a padlásról megszüntették a nyitott kiegyenlítő tartályt.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #9787 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 17:31:02 »
Most hogy így mondod, visszagondolva mintha azt kiiktatták volna a rendszerből. Legalább valamit "jól" csináltak  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9788 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 20:20:38 »
Akkor azért mondják mindig nekem a fekete emberek, hogy a (zárt) cirkó "kéménye" őket nem érdekli.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

• Törzstag
« Válasz #9789 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 21:25:10 »
Akkor azért mondják mindig nekem a fekete emberek, hogy a (zárt) cirkó "kéménye" őket nem érdekli.

:D
Csak a kondenzációs kazánoké van műanyagból

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #9790 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 22:21:12 »
Az enyémnek csak a vége van műanyagból, de a nem műanyag része sem érdekli őket. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

• Törzstag
« Válasz #9791 Dátum: 2015. Szeptember 14. - 07:07:12 »
Az enyémnek csak a vége van műanyagból, de a nem műanyag része sem érdekli őket. ;)

Már ez a szakma sem a régi  ;D

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #9792 Dátum: 2015. Szeptember 14. - 21:19:13 »
Urak!
Ha valaki jártas iConX A410 navigációban, legyen szíves keressen meg privátban!
Köszönöm!

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #9793 Dátum: 2015. Szeptember 16. - 10:09:32 »
Működik a rendszer!

Ma telefonáltak, hogy kézbe vehetem az augusztus 30-án megérkezett(kb. 5 nap alatt Japánból) borotvakéseimet.

Hibáztam, 2000 Forinttal 20 ezer Ft fölött volt az ára.

Vámoltatták!

7500Forintért átvehetem. Kezelés + vámköltség.

Ezentúl csak bagóért vásárolok... :futyul:

Sheffield-England

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #9794 Dátum: 2015. Szeptember 16. - 10:56:08 »
Hát igen, ez már csak így megy. Ráadásul most már vagy 2000 a kezelés költsége, szóval pont az éppen vámhatár környéki csomagokon lehet a legnagyobbat szívni. Vicces egyébként maga a tény is, hogy egy olyan szolgáltatásért fizetek, aminek folytán még több pénzt húznak le rólam  ;D Persze értem én, hogy külön emberekhez kerül az áfa meg a kezelés ára, de na.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici