Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1454162 alkalommal)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #9765 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 15:31:09 »
Nekünk savmentes a béléscső.

Annyi, hogy a ebbe nyílt égésterű beköthető lehetne. Turbós nem hiszen nincs légző tömlő a közepében.

Nem kell hogy a kéményben legyen. Másik csövön is szívhat be levegőt, a lényeg csak annyi, hogy ne a belső térből történjen.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9766 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 17:52:41 »
Stimmelnek dolgok. Én úgy tudom, hogy 30-50 fok között lehet a kondis kazánnál a kimenő oldal, de ez részlet kérdés.

Kondis kazánnak a lényege, hogy a kémény felé menő füstgázokat is hűti, és az, hogy 2 cső kell neki a kéményhez. 1 elmenő, és 1 friss levegő. A friss levegőnek nem kell a kéményen keresztül érkeznie, nálunk a világítóudvarba van kivezetve az a bizonyos 80-as cső, rovarhálóval. 

Teljes rendszercsere volt, és az átfolyós vízmelegítőn meg rajta a kéményseprő matricája, szóbeli szakvéleményük:  Ez a szerelés, ezzel a FÉG-es kazánnal csak azért van rendben, mert becsukjuk a szemünket ha a kémény felé menő kályhacsőre nézünk. Messze van, nincs elegendő lejtése, és szar az illeszkedése is. 

Ha  van egy friss cucc, amire nincs engedély akkor azonnal anyává tesznek. Mert ha ők nem adják ki az engedélyt, akkor nincs gáztervezés, nincs gázmű engedélyeztetés sem. Mert mindennek az alapját a kémény adja. Választhattam, vagy hivatalos minden, vagy kummantok/tunk, és pár éven belül lebukunk. Vagy a kéményseprőknél, vagy a gázműveknél.

Kérem tisztelettel, nekem van két felettébb értékes szabad lábam, meg egy még értékesebb családom, tehát maradtam a törvényes útnál.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #9767 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 18:16:13 »
És a java csak most jön majd...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

• Törzstag
« Válasz #9768 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 18:41:17 »
Mi?

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9769 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 18:46:16 »
És a java csak most jön majd...

Már a papírmunkánál tartunk. Elviekben a jövő hét végén van kéményes papírunk, ami átmegy a gáztervezőhöz, aki engedélyezteti a gázművekkel, aki visszaszereli a gázórát. Anyót húzta Apóka, Apókát húzta unokája, unokát húzta Bodri kutya, Bodri kutyát húzta, Cirmi cica, Cirmi cicát húzta Egérke... Aztán nincs répa senkinél...

Június 19.-én szerelték le az órát, ma szeptember 12.

Csak a hosszú, meleg vénasszonyok nyarában bízhatok...
Azt hiszem belefáradtam a Magyar papírmunkába...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #9770 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 18:59:24 »
Mi?
Jajj, de értetlen vagy. Megmondta nem, java.

:crazy: :crazy:
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 14. - 15:13:56 írta Rotbart »
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #9771 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 19:11:10 »
... csak azért van rendben, mert becsukjuk a szemünket ...

Ez nálunk is így volt, - a kéményseprő rendes volt, mondta hogy a sok gyerekkel ne maradjunk fűtés nélkül - a parapetes konvektort nem akartak engedélyezni a szervek (igaz a 20 lakásos társasházban 19-ben ilyen volt) ő írta a szakvéleményt, hogy nincs más lehetőség a lakásban. Enélkül rádobhatunk volna a lakásra egy féléves fizetésemet, ami persze másra kellett.   :jajne:

• Törzstag
« Válasz #9772 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 20:33:21 »
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 14. - 15:14:24 írta Rotbart »

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9773 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 22:23:05 »
... csak azért van rendben, mert becsukjuk a szemünket ...

Ez nálunk is így volt, - a kéményseprő rendes volt, mondta hogy a sok gyerekkel ne maradjunk fűtés nélkül - a parapetes konvektort nem akartak engedélyezni a szervek (igaz a 20 lakásos társasházban 19-ben ilyen volt) ő írta a szakvéleményt, hogy nincs más lehetőség a lakásban. Enélkül rádobhatunk volna a lakásra egy féléves fizetésemet, ami persze másra kellett.   :jajne:

Hát, most végig csináltuk! Illetve még nincs vége. De az tuti, hogy bemegyek asztalt borogatni bárhova, olyan 15 foknál. A gyerek már a héten vastag pizsiben, és zokniban szunyált, pedig nem is volt veszettül hideg a nappal... :censored: :censored:

• Törzstag
« Válasz #9774 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 07:59:03 »
Én már nem tudom ezt követni, de mintha azt írtad volna, hogy június óta megy már ez a dolog? De mi is? Beadtad a tervet engedélyezésre, és még semmi válasz?

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9775 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 09:30:11 »
Én már nem tudom ezt követni, de mintha azt írtad volna, hogy június óta megy már ez a dolog? De mi is? Beadtad a tervet engedélyezésre, és még semmi válasz?

Júni 19.-én szerelték le a gázórát a felújítás miatt. Mi kiköltöztümk, majd augusztus 19.-én vissza, mert kész volt minden, csak gáz nem volt a lakásban. Augusztus másodikán volt a kéményes cég, megcsinálni a kéményt, azóta megy a papírmunka, és az engedélyeztetési mizéria.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #9776 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 10:48:05 »
Ismerős helyzet. Még vagy 10 éve amikor fűtésrendszert cseréltünk, akkor volt lehetőségem kabátban vastag takaróval aludni 5-10 fokban mert nem lehetett beindítani az új rendszert még  ;D

Más: Nem értek hozzá, úgyhogy kérlek segítsetek értékelni a dolgot :) Apósomék egy kb. 50nm-es lakásban cseréltek 5 radiátort, és kazánt (szerintem kondenzációs), (Immergas márka minden) 460e volt az alapanyag költség, 90e a szerelés, de még nincs üzembe helyezve ami elvileg további lé lesz.

Ezt az összeget én soknak tartom, főleg azt figyelembe véve, hogy a régi alkar vastag fűtéscsöveket meghagyták, ráhegesztettek 1-1 szűkítőt, majd beraktak kb 15 centis pici rézcsöveket az új radiátorok elé. Amikor apóséknál rákérdeztem, hogy mégis ezt hogy, az volt a válasz, hogy rézcsőből drága lett volna mindent lecserélni, a műanyag borítású modern csöveknél meg a sok kanyar, meg toldás miatt túlságosan beszűkülne a rendszer (???), ezért jobb ez így. Ezt mondták nekik a fűtésszerelők.

Kérdés: Én vagyok hülye, vagy tényleg mindenhol át lettek b*szva a palánkon ahol csak lehetett? Én leginkább a meghagyott csöveken szörnyülködtem, de a maradék munkáért meg alapanyagért szerintem több pénzt kértek a valósnál.

"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

• Törzstag
« Válasz #9777 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 11:17:55 »
Világosító
Ki intézi a papírmunkát? Te, vagy a válallkozó? Addig kár szidni a kéményes céget és a gázműveket, míg a vállalkozód szarik bele.

JS
A műanyag csőre ívet készíteni egy mozdulat. Van minden mérethez egy spec szerszám, ami egy rugó, amit rá kell húzni és meghajlítani. Ennyi.
Szerintem kóklerek lehetnek. Nem akarhattak szarakodni a régi csövek bontásával, vagy nem tudom, de ez így nem szép. Működni azért mg biztosan fog.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #9778 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 11:41:06 »

Ezt az összeget én soknak tartom, főleg azt figyelembe véve, hogy a régi alkar vastag fűtéscsöveket meghagyták, ráhegesztettek 1-1 szűkítőt, majd beraktak kb 15 centis pici rézcsöveket az új radiátorok elé. Amikor apóséknál rákérdeztem, hogy mégis ezt hogy, az volt a válasz, hogy rézcsőből drága lett volna mindent lecserélni, a műanyag borítású modern csöveknél meg a sok kanyar, meg toldás miatt túlságosan beszűkülne a rendszer (???), ezért jobb ez így. Ezt mondták nekik a fűtésszerelők.

Nálunk is így csinálták meg úgy 16 éve. Azóta szar a fűtés és a rendszer. Illetve 3-4 éve már kandallóval fűtök (ami persze nem mindenkinek járható út), de melegebbet csinálok és feleannyi a fűtésköltség.
Ha lesz fél millám fűtéskorszerűsítésre, kivágom a gázfűtést cirkóstul, csövestül, radiátorostul és inverteres klímafűtés lesz H tarifával. Pár nap alatt beszerelik és azonnal használható. Nincs hivatali packázás.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #9779 Dátum: 2015. Szeptember 13. - 12:46:41 »
Világosító
Ki intézi a papírmunkát? Te, vagy a válallkozó? Addig kár szidni a kéményes céget és a gázműveket, míg a vállalkozód szarik bele.

A kéményes kivitelező. Benne van az árban. A kéményseprő vállalat gyakorlatilag a kéménycsere bejelentésétől számítva 1 hónap alatt ért ide megnézni, hogy mit csináltak a kéményesek. Ez volt szeptember másodikán. Azóta sincs papír a kezemben, de ezen nem lepődöm meg, mert szóltak előre, hogy 2 hét a kiállítás.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici