Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 456720 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #105 Dátum: 2013. Június 08. - 06:37:22 »
Van egy ősrégi - de meglepő módon tökéletesen működő - Xerox nyomtatóm. Linux driver nincs hozzá , sőt már Win 7 sem  :fejfal:. Felejtős vagy valami varázslattal lehetne műkődtetni Linux alatt?
Keresd meg az adatbázisban, akkor kiderül.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #106 Dátum: 2013. Június 08. - 09:16:42 »
Dupla annyi swap, mint a memoria?!  :crazy:
2 giganal sem irta mar sose swapba... szerintem teljesen felesleges a nagy swap.
Max akkor van erteleme, ha hibernalni szeretned a gepet, mert akkor csinal egy full dumpot a swapba a memoriarol es onnan tolti vissza indulaskor (ilyenkor nyilvan kell neki a nagy swap, hogy memoria tartalma kiferjen).
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #107 Dátum: 2013. Június 08. - 09:24:54 »
Gregg, ki az alaplap gyártója?
Bootnál ki szokta írni általában.

Szerintem Intel a gyártó. Megnéztem Everest Ultimate Edition-al is, ott sem találtam több infót.
Most ott tartok, hogy a dvd-lejátszó bizonyos lemezeket felismer, csak pont ezt az idióta Maxellt nem, amiből van itthon üres.  :fejfal:
Inkább azt mondanám, hogy már alig ismer fel valamit...  >:(

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #108 Dátum: 2013. Június 08. - 09:28:31 »
Általában ESC vagy F10, F11, F12 -re jön elő a boot menü, induláskor ezeket próbáld ki.
Fontos, hogy bekapcsolás előtt legyen rádugva a pendrive.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #109 Dátum: 2013. Június 08. - 09:35:07 »
Köszi, a boot menüt ismerem, azzal nincs gond. Bekapcsolás előtt rádugtam.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #110 Dátum: 2013. Június 08. - 09:36:15 »
Kérdés: mi a jó hardvermegoldás egy alacsony fogyasztású, alacsony teljesítményű otthoni linux nyomtató/szkenner szerverre?  Azaz fusson rajta egy saned/cups, rá van dugva az eszköz USB-vel, és bárki tud a lakásban bárhonnan szkennelni/nyomtatni.  A szkenner/nyomtató egy multifunkciós mono lézer, de nincs network módja.

Az alapötlet egy ócska laptop beállítása erre a célra, abban benne van alapból a UPS :), de hátha van vmi pici ARM vagy ilyesmi alapú megoldás.  Kulcsrakészen, nem akarok barkácsolni, max hdd/ram berakása.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #111 Dátum: 2013. Június 08. - 12:35:32 »
Közepesnél jobb router. Mondjuk egy Asus www.asus.hu/Networks/Wireless_Routers/RTN16/. Szerintem pont jó is lenne. File server, nyomtató, torrent, mind mehet vele.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #112 Dátum: 2013. Június 08. - 12:57:33 »
Kösz.  Mit érdemes ráraknom, dd-wrt?  Vagy alapból tud mindent?  A támogatott nyomtatók listáján nem találtam az enyémet, így ez nem világos.  Az alternatív megoldás, ami nagyon izgatja a fantáziámat, egy Raspberry Pi B.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #113 Dátum: 2013. Június 08. - 13:19:48 »
Tomatot szoktak ezekre rakni.
Pi azért engem is. Az a média lejátszót is ki tudná váltani. Ha egyszer lesz lapostévénk akkor valami Pi szerű cucc is lesz szerintem.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #114 Dátum: 2013. Június 08. - 13:27:34 »
Raspberry Pi -n én is filózok, csak nincs időm mostanában semmire.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #115 Dátum: 2013. Június 08. - 14:15:41 »
]Keresd meg az adatbázisban, akkor kiderül.

Sajnos nincs köztük. Tegnap nézelődtem a témában, de nem igazán értettem meg a dolgot. Ha mondjuk Virtualboxban Linux alatt fent van egy XP, akkor az tudná kezelni? Tehát a virtualizált rendszerre fel lehet installálni a nyomtató/szkenner driverét?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #116 Dátum: 2013. Június 08. - 14:30:37 »
Elvileg igen, lehet olyat hogy direktben megkapja az USB-t a virtualizált oprendszer (mi digitális aláíró izét használunk így), aztán hálózati nyomtatóként elviszi, de csak emiatt futtatni egy virtualizált Windowst... szerintem nem érdemes.

Mi a pontos típus?  Van olyan hogy nincs benne az adatbázisban a legfrisebb, de a közeliek drivereivel simán működik.  A másik megoldás a gyártó honlapja, Brother DCP-7055-öst üzemeltem be most a szüleimnek (irtó alacsony tonerköltség, barátságos utántöltés), Brother honlapjáról 5 perc alatt ment minden.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #117 Dátum: 2013. Június 08. - 14:31:48 »
Betyár, te miért szereted a Mint-et?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #118 Dátum: 2013. Június 08. - 15:14:48 »
Elvileg igen, lehet olyat hogy direktben megkapja az USB-t a virtualizált oprendszer (mi digitális aláíró izét használunk így), aztán hálózati nyomtatóként elviszi, de csak emiatt futtatni egy virtualizált Windowst... szerintem nem érdemes.

Xerox Workcentre PE114e. Mindent próbáltam már, terméktámogatás a Vista után megszűnt, azzal a driverrel pedig nem működik (mentális feljegyzés: soha többé nem veszek Xeroxot). Igazából körülbelül havonta párszor használom, viszont ez az egyetlen olyan eszköz ami évek óta teszi a dolgát, sajnálnám kidobni emiatt. Tehát az működne, hogy van egy-két dokumentum, azt beteszem a két oprendszer megosztott mappájába, elindítom az XP-t és kinyomtatom? Mert akkor:  :borz1:.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #119 Dátum: 2013. Június 08. - 15:42:42 »
Egy felületes guglizás alapján a splix (Samsung) driverrel menni fog, mert olyan mint a Samsung SCX 4100.
http://splix.ap2c.org/
https://launchpad.net/ubuntu/oneiric/+source/splix/+changelog  (ez alapján már elég régóta ismeri a driver)
(X)ubuntuban felrakod a printer-driver-splix csomagot, és vagy Samsung SCX 4100, vagy amit felajánl, lehet hogy próbálgatni kell, de jó esélyed van rá.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici