Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 460451 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1305 Dátum: 2014. Május 07. - 09:02:46 »
Ebbe a triumvirátusba (SmartTV, Router, NAS) szerintem kell még egy 4. eszköz, és minden gondod megoldódik. Ha lenne egy (megfelelő) Media Playered is, akkor a NAS csak tenné a saját dolgát (tárolás), a többi munka a media center feladata lenne.
:+1:

A tévé arra való, hogy egy szabványos digitális bemeneten fogad valami képet+hangot, ezeket megjeleníti. A mindenféle smart tévék átka az, hogy a gyártó összehány bele valami firmware-t ami legjobb esetben a piacra dobás pillanatában 90%-ban működik, aztán legjobb esetben kijön rá három frissítés amitől ez 93% lesz, majd szépen lassan elfelejtődik — vegyél szépen másik smart tévét. Közben egy Raspberry Pi vagy hasonló megoldaná az egészet.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1306 Dátum: 2014. Május 07. - 09:38:29 »
Szerintem az én tévém még nem is igazán smart, ha jól értem a fogalmat (Samsung, UE40C6000). A Raspberry Pi nem tudom, micsoda, de utánanézek. :sör: TV vásárlás egy jó darabig nincs tervben. Egyébként ezzel az egésszel már több időt töltöttem, mint amit ér nekem. Eddig is megoldottam, ezután is meg fogom, csak azt gondoltam, hogy így egyszerűbb/kényelmesebb lesz. Az pedig hadd bosszantson, hogy ígér valamit a gyártó, és a kapott termék köszönőviszonyban sincs a leírtakkal. :fejfal:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1307 Dátum: 2014. Május 07. - 10:06:25 »
Pedig ez bizony "smart" tévé, mert netre kötheted stb. Sajnálom hogy szívsz vele, mert tényleg időrabló tud lenni az ilyesmi, de tapasztalatom szerint minden eszköz, amiben számítógép van, de nem én kontrollálom hogy mi fut rajta előbb-utóbb ide vezet.

A Raspberry Pi (és hasonlók) egy kisméretű célszámítógép, amire felraksz egy erre kifejlesztett linuxot (pl xmbc), raksz hozzá egy tápot, bedugod hátul a tévébe valami bemenetbe és van egy szuper-funkcionális médiacentered. Ezek a cuccok olcsók (a smart tévé pluszköltségéhez képest), zajtalanok (passzív hűtés), és a szoftvert tudod frissíteni, beállítani, illetve be tudsz jelentkezni rá egy gépről hibát keresni.

Múltkor, amikor háztartási gépet kerestem, az eladó mutogatott nekem egy smart hűtőszekrényt, hogy az mekkora tutiság, ráfizetsz százezret és egy buta tabletet buzerálhatsz a hűtőn (ő nem így fogalmazott, de kb ez a lényege). Meghagytam másnak a lehetőséget :D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1308 Dátum: 2014. Május 07. - 10:25:31 »
Úgy döntöttem, feladom a mostani UPC-s modem/router-rel a küzdelmet, és megint csatasorba állítom a WRT54GL-t. :) Mit javasoltok hozzá, Tomato Openwrt, egyéb? Tulajdonképpen semmi különöset nem szeretnék vele, szórjon wi-fit, és legyen stabil.

Nem tudom, hogy a tűzfal funkciót ezen, vagy az előtét UPC-s eszközön oldjam meg inkább. Javaslat?

Port forwardot kell tudni, hogy menjen a torrent.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #1309 Dátum: 2014. Május 07. - 10:29:39 »
Én Tomatoval használtam, a jelenlegi Routeremen (Linksys E4200) is az van. Szerintem az jó :)
... a nyúlon túl?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1310 Dátum: 2014. Május 07. - 10:58:39 »
Tulajdonképpen mindegy, ami neked kell azt mindegyik tudja. Én dd-wrt-vel használom. Tűzfalat mindenképpen azzal oldanék meg, amire magam raktam a firmwaret.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1311 Dátum: 2014. Május 07. - 11:01:07 »
Hogy legyen még egy: én openwrt-t használok, igaz még nincs egy hete, de nagyon tuti! Telnettel, putty-val pedig parancssorosan is garázdálkodhatok...  :crazy:  :2thumbup:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1312 Dátum: 2014. Május 07. - 12:35:58 »
Smart TV:
Nekünk egy ideje egy F6400-as van. Annak van egy funkciója, hogy screen mirroring. A telefon (Nexus 5) pedig képes hozzákapcsolódni a tévéhez. Nem kell külön app. Gyárilga van a romban képernyő megosztás funkció (Android 4.4.2). Ellenben van érezhető lag.
Nem is igen használom ezt a funkciót.
A tecső telefonről viszont szépen összekapcsolja magát a tévé tecső programjával és megy a video.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1313 Dátum: 2014. Május 07. - 13:17:27 »
kezdőmókus, köszi az ötletet. Ezt a Raspberry Pi-t meg fogom vizsgálni tüzetesebben. Egy bajom van, hogy eddig csak féltem a Linux, számomra ismeretlen, világától, mostanra már utálom. ;D
A jelen gondomat megoldottam, később meg már, mire lesz pénzem fejleszteni, úgyis más lesz a tuti recept. ;)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1314 Dátum: 2014. Május 07. - 13:19:11 »
Sicc, mér kell portforward a torrenthez?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1315 Dátum: 2014. Május 07. - 13:57:13 »
Mert a upc kocsog, vagy mar nem ez?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1316 Dátum: 2014. Május 07. - 14:23:01 »
Bár köcsög, de pl. nálunk simán megy a torrent, bármilyen extraság nélkül.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1317 Dátum: 2014. Május 07. - 14:49:55 »
Nem tudom, de anélkül nem megy Upnp-vel, vagy mi a tökömmel. Mondjuk ez a WRTGL54-gyel sem ment (gyári fw).

Sicc, mér kell portforward a torrenthez?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1318 Dátum: 2014. Május 07. - 16:03:37 »
kezdőmókus, köszi az ötletet. Ezt a Raspberry Pi-t meg fogom vizsgálni tüzetesebben. Egy bajom van, hogy eddig csak féltem a Linux, számomra ismeretlen, világától, mostanra már utálom. ;D
A jelen gondomat megoldottam, később meg már, mire lesz pénzem fejleszteni, úgyis más lesz a tuti recept. ;)

én egy ilyet használok, mindent tud, amikell. a fw-t mondjuk lecseréltem, így határozottan gyorsabb:

http://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo_Android_mini_PC/Asus_OPlay_Mini_Plus_medialejatszo+HDMI_kabel-p269974.html?gclid=CMeG9Yr9mb4CFZShtAodlTEAmw
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1319 Dátum: 2014. Május 07. - 16:06:49 »
A leírás alapján tényleg mindent tud, ami szóba jöhet. Köszi a tippet! :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici