Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 462024 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1710 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 08:19:16 »
Kell a sok gyors memória és a jó grafikus kártya +egy jó alaplap.
Irodai használatra grafikus kártyát kihagynám, alaplapra szintén nem költenék sokat (nem lehet nagyot hibázni, ha illeszkedik a jelenlegi CPU generációhoz), az így megtakarított pénz menjen egy jó SSDbe. Ötéves gépeket is hihetetlenül fel tud dobni az, hogy a HDD kicserélődik SSDre.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1711 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 09:41:46 »
Az egérről is ejtsünk 2 szót...:-)  Én mennyit szívtam anno, ezeken akarván spórolni...:-)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1712 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 10:55:02 »
Nem asztali gépről van szó, hanem laptoprül, pontosabban ultrabook.
Azóta meg is van, egy panasonic ax2:
i7 3667U
8Gb
240 SSD
A lényeg a mobilitás volt.
Ezzel minden ok, a WWAN/WIMAX nagyon jól teljesit, a tömege 1kg alatt van, vastagsága 1,8cm, az akksi ha 8órát nem is, de 6-7 órát lazán bírja wifivel is.
Ami katasztrófa, az a billentyűzet.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1713 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 11:03:39 »
ZOZO- nincs jelentősége, hogy i3, vagy i5. Nekem mindkettő van, az i3 is bőven elég mindenre. Persze ez is több összetevős, önmagában nem jelent semmit maga a proci a konfigurációban. Kell a sok gyors memória és a jó grafikus kártya +egy jó alaplap. Az i3-ból is van jó és jobb... Sztem ne így nézd, a leggyengébb i3 pedig a legjobb Celeronhoz sem mérhető már. Az érezhető különbség az i7 keményebb változatainál kezdődik, de szvsz mindennapi használatra tök felesleges, drága, fogyaszt, melegszik, max a gyereknek kell a 4D-s játékokhoz, de nálam nem játszhat... :-)

Nem is nagyon fogyaszt, és egyáltalán nem melegszik...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1714 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 11:07:09 »
Az egérről is ejtsünk 2 szót...:-)  Én mennyit szívtam anno, ezeken akarván spórolni...:-)

Egy jó bluetooth-os egeret én is kell szerezzek

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1715 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 12:20:16 »

Mert nem használod ki... Ahogy egy erőforrást igénylő alkalmazás megtekerné rendesen, bizony melegedne. Fogyasztás ugyanígy relatív... de komoly különbségek vannak.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1716 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 13:37:36 »

Mert nem használod ki... Ahogy egy erőforrást igénylő alkalmazás megtekerné rendesen, bizony melegedne. Fogyasztás ugyanígy relatív... de komoly különbségek vannak.

17w-ot ir a fogyasztásra.
Nem hinném, hogy használok olyan alkalmazásokat ami komolyan igénybe venné

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1717 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 15:20:12 »
Idle-ban lehetséges a pár watt, de az sem jellemző, mert mindig van valami dolga. Mindenesetre ha dolgozik az bizony 100W felett (i7). Tegyél fel egy sakkprogramot, ha ki akarod próbálni, hogy mennyire "melegszik". pl. Arasan. (Összes magra rá kell irányítani a programot, alapbeállításban óvatos.) Ha laptop, az öledből el fogod dobni egy óra múlva :-) illetve megőrülsz a venti zaj miatt... ez csak egy sakkprogram...   

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1718 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 16:47:46 »
Irodai használatra grafikus kártyát kihagynám, alaplapra szintén nem költenék sokat (nem lehet nagyot hibázni, ha illeszkedik a jelenlegi CPU generációhoz), az így megtakarított pénz menjen egy jó SSDbe. Ötéves gépeket is hihetetlenül fel tud dobni az, hogy a HDD kicserélődik SSDre.
Tudom, érzem, hogy most mindenki egyszerre rám fog ugrani, de: eddig egyszer sem volt pénzem komolyabb laptopot venni, mindig valami 120.000 Ft körüli modellt nézegettem. Amire én használom (film, net, szövegszerkesztés némi régebbi játék), arra tökéletesen elegek.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1719 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 16:52:54 »
Akkor ugráljanak rám is ;) Mert teljesen igazad van. Bár nekem ez csak a szakmám, hobbim, munkám, de mégis így látom. Akkor kell több egy géptől, ha ezeken felül is művel dolgokat az ember: képszerkesztés, zene- és/vagy videószerkesztés, egyéb (magas gépigényű) alkalmazás, nagyon új játékok nagy felbontással, menőzés. ;)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1720 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 17:51:37 »
Tudom, érzem, hogy most mindenki egyszerre rám fog ugrani, de: eddig egyszer sem volt pénzem komolyabb laptopot venni, mindig valami 120.000 Ft körüli modellt nézegettem. Amire én használom (film, net, szövegszerkesztés némi régebbi játék), arra tökéletesen elegek.
+1 Annyi kitétellel, hogy sosem volt igazán szükségem laptopra, ezért a családtagok levedlett és lecserélt cuccait sajátítottam ki. Max Office-t és web böngészőt használok rajtuk havi egyszer.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1721 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 20:34:36 »
tulajdonképpen eddig én is pár tízezret adtam ki max egy laptopért. Ezt a laptopot azért vettem meg, mert kb. féláron vettem meg, ráadásul volt 2 választásom:
1. kidobom az ablakon a pénzt(befizetem az államnak)
2. veszek cégre egy laptopot, olyat amilyenre régőta vágyok.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1722 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 20:35:14 »

Egér???

mad catz r.a.t.7 :)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1723 Dátum: 2014. Szeptember 13. - 23:49:34 »
Erről mesélhetnél, évek óta nézegetem.... Dtp-re használom

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1724 Dátum: 2014. Szeptember 14. - 00:32:39 »
Pontos, gyors, programozható. Minden állítható rajta a letapogatástól kezdve a kézméretig. Még a súlyát is állíthatod! A gombok kézreállóak, és oldalt azokat is lehet állítani. Nem egy olcsó mutatvány, de kb két éve használom nagy megelégedéssel! 
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici