Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 462058 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1770 Dátum: 2014. Szeptember 18. - 14:30:58 »
Hát néha az iphone akkuja is kigyullad, azokról meg nem lehet mondani h utángyártott :-)

És néha a seprű nyél is elsűl ...
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1771 Dátum: 2014. Szeptember 18. - 14:32:55 »
Hát néha az iphone akkuja is kigyullad, azokról meg nem lehet mondani h utángyártott :-)

És néha a seprű nyél is elsűl ...

Képet!!! :-)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1772 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 16:22:40 »
Skacok, segítséget kérnék. Van egy Linksys WRT54GL 1.1 modemem, Tomato 1.28-as fimware-rel. A gondom az, hogy a wifi sebessége 1/3-a a kábelnek. Ez a modem ennyit tud, és cseréljem le; vagy valami beállításos dolog lehet a háttérben? (Kábelen a névérték 50/40mb/s, valódi töltési sebességem 6mb/s, wifin ez 20/20 és a valódi letöltés 2mb/s.)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1773 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 16:38:18 »
Jól értelmezem azt, hogy ez a 802.11g    átviteli sebessége, és ennél nem tud többet? http://hu.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1774 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 16:54:50 »
Ó, éreztem: "Mértékegységek tekintetében kissé zavaros nekem amit írtál! Nem egészen vágom mi ez a 20/20 meg a 2mb/s! Ami biztos, hogy a Linksys WRT54GL WiFi interfésze G szabványos, vagyis 54Mbps sebességű! Ebből a felhasználó számára hasznos sebesség, ideális esetben, 25Mbps körül van, ami átszámítva durván 3MB/sec! Ahogy romlik a vett jel erőssége, minősége, vagy növekszik a környezeti zaj az éterben, illetve a routertől való távolság, úgy ez a sebesség csökken!"

Tehát fele, harmada marad továbbra is a sebességem ezzel a routerral. Másik kérdés, milyen 'n'-es wifit vegyek helyette? :) Nem túl elszállt ötleteket szeretnék kérni, és jó lenne ha tudná a 6mb/sec-et wifin.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1775 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 18:20:35 »
Olvasd el az ezévre vonatkozó dd-wrt/stb router ajánlásokat, pl
http://www.flashrouters.com/blog/2014/04/29/best-selling-and-most-popular-dd-wrt-wireless-routers-of-2014/
https://www.bestvpn.com/blog/5820/5-best-routers-for-dd-wrt-with-vpn/
de guglival csomót találsz. Az elmúlt évi is releváns lehet, ezeket gyakran olcsóbban megkapod.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1776 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 18:48:04 »
Ó, éreztem: "Mértékegységek tekintetében kissé zavaros nekem amit írtál! Nem egészen vágom mi ez a 20/20 meg a 2mb/s! Ami biztos, hogy a Linksys WRT54GL WiFi interfésze G szabványos, vagyis 54Mbps sebességű! Ebből a felhasználó számára hasznos sebesség, ideális esetben, 25Mbps körül van, ami átszámítva durván 3MB/sec! Ahogy romlik a vett jel erőssége, minősége, vagy növekszik a környezeti zaj az éterben, illetve a routertől való távolság, úgy ez a sebesség csökken!"

Tehát fele, harmada marad továbbra is a sebességem ezzel a routerral. Másik kérdés, milyen 'n'-es wifit vegyek helyette? :) Nem túl elszállt ötleteket szeretnék kérni, és jó lenne ha tudná a 6mb/sec-et wifin.
Asus N16RT.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1777 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 19:10:41 »
Köszönöm, hasznos volt!

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1778 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 19:20:32 »
Wifin az a 2 mega letöltési sebesség nagyon kevés, többet kéne tudnia.
Milyen messze van a router a géptől, hány fal van köztük, tégla/beton, stb?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1779 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 19:31:46 »
Esetleg csatornaváltás ha az alapon van még.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1780 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 19:45:23 »
Igen, azt mindenképpen érdemes megnézni?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1781 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 20:13:51 »
A vételnek jónak kell lennie, csatornát most váltottam, ez ennyit tud... Az 54Mbitből a mobilaréna fórum szerint is a hasznos sebesség 25 Mbit körül van, az pedig durván 3 mb. Ha azt számolom, hogy a panelban fogok legalább 20 wifi-t(!), akkor a 2.4 jelenlegi és az opcionális 3 mb/sec között már nincs nagy különbség. Ha pedig abból indulok ki, hogy a wikipédia szerint is az 54 Mbit átlagos átviteli sebessége csupán 19, akkor meg meg is van az értékem.

Sajnos úgy néz ki, ez ennyit tud.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1782 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 21:37:43 »
tothzoltan: végül rootoltam, de az nem volt elég, felment rá egy Cyanogenmod, ebben már engedi osztani a wifit (tethering), bár még sim kártyát nem raktam bele de szerintem menni fog. nagyon köszönöm a segítséget, nem hittem volna hogy ez ilyen egyszerű, linuxban már csomagban lejön az adb meg minden.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1783 Dátum: 2014. Szeptember 19. - 23:03:55 »
Nexusban ez a jó.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1784 Dátum: 2014. Szeptember 20. - 10:44:58 »
Csak hogy reflektáljak egy kicsit a routeres felvetésekre:
- mivel nincs szükségem a dd-wrt nyújtotta előnyökre, így tökéletesen kielégít egy "gyártói" router is
- a jelenlegi netem 50/30-as, ezt még simán viszi egy 300-as router (a fórumok alapján 70 és 120 Mbit között van a tényleges átviteli sebességük max.)
- bár nagyon kacsingatok egy közepes Asus felé (Asus RT-N18U , Asus RT-N16), azért ezeknek az árából 3x kijön a legolcsóbb 300-as modelljük

Mindent összevetve, az én igényeimet jelenleg tökéletesen kielégíti egy TP-LINK WR-841N vagy Asus RT-N12 D1 és az sem fog földhöz vágni, ha 2-3 év múlva cserélnem kellene egy 600Mbit/sec-esre. Azt hiszem, az eddigi tapasztalatok és a fórumok ajánlásai alapján az Asust fogom egyébként választani.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici