Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 462815 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1935 Dátum: 2015. Január 25. - 09:20:47 »
Köszönöm. Ez a folyamatos írás/újraírás ez mit jelent? Nem NAS-on torrentelek, pl. a gépi merevlemezre jön le minden. Ez baj lenne neki?

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1936 Dátum: 2015. Január 25. - 09:23:49 »
Ezt nem kedveli annyira az SSD, persze függ attól, hogy mennyit írsz rá.

Köszönöm. Ez a folyamatos írás/újraírás ez mit jelent? Nem NAS-on torrentelek, pl. a gépi merevlemezre jön le minden. Ez baj lenne neki?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1937 Dátum: 2015. Január 25. - 09:38:25 »
Urak, élettartamban van különbség egy hagyományos és egy SSD meghajtó között? Laptopba kellene, mert 2-3 év alatt kinyírok egy-egy merevlemezt a laptopon. Az SSD esetleg bírná tovább?
Azon már túltettem magam, hogy az SSD-ből a 120gb-s annyi, mint a másikból a 1tb-s, most a megbízhatóság érdekelne.
http://budainformatika.hu/ssd-elettartam-felelmek-es-a-valosag/
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1938 Dátum: 2015. Január 25. - 09:40:25 »
Olcsón van egy eladó miniITX-es alaplapom /intergált processzorral/ NAS-nak, jár hozzá RAM és HDD is, eddig Nas4Free/Ubuntu futott rajta, ezen mehet a torrent.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #1939 Dátum: 2015. Január 25. - 09:40:40 »
Még az új laptopomnál is azzal kezdtem, hogy klónoztam a winchestert az ssd-re.A legrégebbi kb 3 éves, még semmi baja.Néha lefuttatom a samsung magician-t, mert maximum performance-n van állítva. A megosztott partícion fut a torrent, és az fullba szokott futni.nemtudom, hogy a telítettség az egégsre vagy a partícióra vonatkozik, de semmi baja. A gép sokkal gyorsabb, főleg alvóból felébredve, és csendesebb. Nekem csak jó tapasztalataim vannak vele.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1940 Dátum: 2015. Január 25. - 09:46:57 »
Köszönöm mindenkinek!

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1941 Dátum: 2015. Január 25. - 09:50:25 »
Novemberben volt 6 éves a Thinkpadem. T7500as C2D procival és 4 giga rammal siman gyorsabb, mint a céges i5-tel szerelt L420,  vagy az asszony HP8440p-je. Na jó utóbbiak kénytelenek winnel gurulni.
Korábban volt egy X40es TP-m, abban híresen lassú (1.8as) HDD van gyárilag. Kapott egy olcsó ssdt és fuuuubae lett. Szárnyalt.
Szóval érdemes.
Mondjuk én a torrentet a routerrel és a radugott hddvel intézem.

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1942 Dátum: 2015. Január 25. - 10:12:02 »
Igazából azon agyaltam, hogy egy 500-as normál WD 15, egy 120-as SSD Samsung 25eFt. A gyorsasága annyira nekem nem létkérdés, de a különbség azért mind árban, mind adatmennyiségben jelentős. Tulajdonképpen úgy is lefordíthatnám, hogy árban 160%-a, adatban viszont 24%-a. Ehhez azért jelentős üzemidő-többlet kell, hogy visszahozza az árát.
Mindegy, hasznosak voltak az információk, tényleg, köszönöm, innentől kisakkozom magamnak.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1943 Dátum: 2015. Január 25. - 10:19:29 »
Kuni, neked szerintem a HDD kell!  Ha nincs mellette másik adathordozó...
(Én könnyen vagyok - mint írtam torrentre ott az 1 TB-s HDD a routerben, a ultrabay caddyben meg egy 320-as HDD, ha sok adatok kéne tárolni a notin valamiért, mondjuk sosem kell, a 120-as SDD majd fele üres.)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1944 Dátum: 2015. Január 25. - 10:26:20 »
Kuni, neked szerintem a HDD kell!  Ha nincs mellette másik adathordozó...
Ja én is erre jutottam. Ráadásul elméletileg mostantól lényegesen kevesebbet kell majd hordoznom a notit is...

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1945 Dátum: 2015. Január 25. - 10:50:55 »
Az SSD-k kb. 10.000 írást bírnak ki alapegységenként (nand). Hogy egyenletes legyen a terhelés, a vezérlő költözteti az adatokat. Ezért kell kb. 25% szabad hely mindig egy SSD-n.
A Win törléskor nem töröl fizikailag, így, ha az alaplapod nem tudja a TRIM funkciót, akkor a törölt cuccaidat is mozgatja. Ennek is érdemes utánanézni.
Én két éve használok SSD-t (Samsung 840 és Kingston V300) a MacBookokban, eddig semmi gond.
Ezt használom a munkahelyen és itthon is, naponta hurcolom magammal.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1946 Dátum: 2015. Január 25. - 11:29:50 »
Igazság szerint most nyomozk, az sem biztos, hogy feltétlenül ez a gond. Tegnap elkezdett egy kicsit kattogni a merevlemez, az utorrent állandóan azt írta, hogy 'disk overloaded 100%', majd kétszer kékhalállal újraindult a gép.
de ez meg ezt mondja:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1947 Dátum: 2015. Január 25. - 11:39:09 »
Annyival egészíteném ki, hogy a korszerűbb vezérlős SSD-knél elég 10-15% is, nem szükséges a 25%.

Az SSD-k kb. 10.000 írást bírnak ki alapegységenként (nand). Hogy egyenletes legyen a terhelés, a vezérlő költözteti az adatokat. Ezért kell kb. 25% szabad hely mindig egy SSD-n.
A Win törléskor nem töröl fizikailag, így, ha az alaplapod nem tudja a TRIM funkciót, akkor a törölt cuccaidat is mozgatja. Ennek is érdemes utánanézni.
Én két éve használok SSD-t (Samsung 840 és Kingston V300) a MacBookokban, eddig semmi gond.
Ezt használom a munkahelyen és itthon is, naponta hurcolom magammal.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1948 Dátum: 2015. Január 25. - 11:50:03 »
Ajjaj, valszeg a régebbi torrentkliens okozta... De akkor miért kattog(ott) a merevlemez?

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1949 Dátum: 2015. Január 25. - 12:10:22 »
Azért én már találkoztam olyan merevlemezzel, amit a HDSentinel 82%-osnak mondott, aztán mégis folyamatosan hibázott, ki kellett cserélni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici