Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 456826 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #420 Dátum: 2013. Július 23. - 09:06:53 »
Olyan wireless routert keresek, ami le tud fedni egy kb 50x50m telket, benne több épülettel, amik között van vályog és vasbeton is.  Jelenleg egy Linksys WRT54GL van, és a legtávolabbi helyiség előterében -95 dBm, aztán a helyiségben értelemszerűen nincs értékelhető jel.  A kinézett csererouter ASUS RT-N66U, de érdekelnének javaslatok, tapaszalatok mindenről.

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #421 Dátum: 2013. Július 23. - 12:50:09 »
nekem van egy dlink dap-1360 repeater ami segithet neked,, konnyu beloni is...
Olyan wireless routert keresek, ami le tud fedni egy kb 50x50m telket, benne több épülettel, amik között van vályog és vasbeton is.  Jelenleg egy Linksys WRT54GL van, és a legtávolabbi helyiség előterében -95 dBm, aztán a helyiségben értelemszerűen nincs értékelhető jel.  A kinézett csererouter ASUS RT-N66U, de érdekelnének javaslatok, tapaszalatok mindenről.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #422 Dátum: 2013. Július 23. - 13:29:51 »
Van otthon elfekvoben egy open(vagy DD?)-wrt-s router. Ami elvileg tud repaeterkent is mukodni. Ha kell viheto. Ingyenben.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #423 Dátum: 2013. Július 23. - 13:30:56 »
Honnan tudom megállapítani, h melyik program spammeli teli a tabimat? Állandóan ajánlgatja, h telepítsem ezt meg azt, meg az állapotsorban is állandó értesítésként szerepel 1-3 játék ajánlás. Első körben az Apex launcherre tippelek, de honnan tudom ezt biztosra?

airpush detector a baratod (ha jol tudom)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #424 Dátum: 2013. Július 23. - 14:39:47 »
Honnan tudom megállapítani, h melyik program spammeli teli a tabimat? Állandóan ajánlgatja, h telepítsem ezt meg azt, meg az állapotsorban is állandó értesítésként szerepel 1-3 játék ajánlás. Első körben az Apex launcherre tippelek, de honnan tudom ezt biztosra?

airpush detector a baratod (ha jol tudom)
kössz, már épp azt hittem elmentél nyaralni :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #425 Dátum: 2013. Július 23. - 15:01:59 »
Van otthon elfekvoben egy open(vagy DD?)-wrt-s router. Ami elvileg tud repaeterkent is mukodni. Ha kell viheto. Ingyenben.
kösz, írtam PÜt

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #426 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 00:16:49 »
A Firefox 22.0 böngészőm elállítódott. Minden megnőtt. Az újratelepítés nem segített. A nézet/nagyítás/visszaállítás nem segített. A súgó/hibakeresési információ/a firefox alaphelyzetbe állítása nem segített. Az URL/about:config/layout.css.devPixelsPerPx -1-ről +1-re állítás normál méretre hozta a böngésző ablakban megjelenő információkat, viszont most meg a menüpontok lettek aprók.
Van egyéb ötletetek?

Elég sok kínlódás után megoldottam a problémát. Leírom, hátha más is így jár.
Első felindulásomban a Chrome-ra akartam átállni, egyre többen használják, de sok mindent bénán kezel, vannak hülyeségei, nekem nem vált be.
Itt olvasható, hogy másnak is hasonló gondja akadt. A segítség, amit kapott, bizonyos szempontból megoldás, de valami mindig hibázik. Meg röhej, hogy kiegészítőkkel, meg a config-ba piszkálással lehet csak visszakapnunk, a 22-es verzió előtti állapotot zoom-szinten, azt is csak úgy nagyjából. :fejfal:
Végső és számomra megnyugtató megoldásként leszedtem, majd telepítettem a 21-es verziót, letiltottam az automatikus frissítést, és most újra béke honol a szívemben. ;)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #427 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 06:12:44 »
egy Dell laptopban, hogyan tudom checkolni a com portot(RS232) , hogy okés-e? Van egy sanda gyanum, hogy  nem működik. A com portos egér felejtős, nem tudom beszerezni.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #428 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 13:43:46 »
Ha nincs olyan eszköz amivel használd a com portot akkor nem mindegy?!  :nemtom: :crazy:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #429 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 17:23:50 »
egy Dell laptopban, hogyan tudom checkolni a com portot(RS232) , hogy okés-e? Van egy sanda gyanum, hogy  nem működik. A com portos egér felejtős, nem tudom beszerezni.

Rendszer/Eszközkezelő/Portok
és megnézed az állapotát. Ha nincs, vagy hibát ír ki rá, akkor vagy nincs, vagy rossz a driver. COM portra egeret, majd akkor, ha előtte a hörcsögöt átdugod az USB-ből egy firewire csatolón keresztül átheggesztett Serial portra csatlakoztatott PS2-be.  :crazy: (Serial egér rég volt már...)

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #430 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 17:44:48 »
ezeken már rég túlvagyok, mert a port újratelepitésénél is. Egér írtam nincs  :crazy:

Rendszer/Eszközkezelő/Portok
és megnézed az állapotát. Ha nincs, vagy hibát ír ki rá, akkor vagy nincs, vagy rossz a driver. COM portra egeret, majd akkor, ha előtte a hörcsögöt átdugod az USB-ből egy firewire csatolón keresztül átheggesztett Serial portra csatlakoztatott PS2-be.  :crazy: (Serial egér rég volt már...)

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #431 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 18:41:48 »
Sajnos a régebbi gépek controlleréhez csak com porton lehet csatlakozni, de úgy néz ki találtam más megoldást. És ez működik.
USB TO COM(rs232)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #432 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 19:11:19 »
Autodiagnosztikai célokra a mai napig a com megy...

Nem elérhető deka

• Törzstag
Re: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #433 Dátum: 2013. Augusztus 02. - 21:39:24 »
Meg még ezer dolognál. Lényegében mindennél, aminek nincs billentyűzete. Még az LCD TV-m is soroson fogadja a vezérlőutasításokat (meg infrán, persze ;) )

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #434 Dátum: 2013. Augusztus 03. - 00:51:24 »
:offtopik:
Bocs, de egy teljesen hozzá nem értő kérdést teszek fel: Mi a f..é variálják ezeket a k. csatlakozókat állandóan? Mindegyik csatlakozó elvégre két vezető drót kapcsolódásáról szól annak érdekében, hogy azon vellany és/vagy adat menjen keresztül. Az, hogy most valami milyen formájú (foglalat és kan) az tök lényegtelen. Akkor miért is kell variálni?

Megnéztem a Wikin és a COM-ról ezt írja:
"Mára már elavult, ....A port főképp alacsony sebessége (115 kbit/sec maximum) és az USB portok térhódításának köszönhetően veszített népszerűségéből."

veszített népszerűségéből...annyira szép!  :sziv: :jajne:

Most ezt nem értem. Egy formai kialakításnak mi köze van a sebességhez??? Hogy függ össze a kettő???
Én sem értek hozzá oly nagyon, de ha a csatoló felülete nem is, de annak vezérlőjén sok múlik, hogy mi lesz a sávszéle. A réz(fém) huzalok/árnyékolás is van egy limitjük (optikai kábel next). Szerintem amikor csináltak egy jobb vezérlőt, avval együtt jött a csatoló változtatása is, hogy egyrészt még véletlenül se legyen kompatibilis bármilyen régivel, másrészt kénytelen legyen a másik csatlakoztatott eszköz gyártója is alkalmazkodni a lehetséges új szabványhoz. És ez elég logikus és egyszerű, másképp nem lenne verseny, fejlődés, ez esetben  HartaiGyuri még mindig a sima serial portra nyomná a joysticket, amivel max PackMan-t játszhatna (már ha egyáltalán működne-emlékszem én még pont erre, nem volt eccerű...). Az USB (Universal Serial Bus) majd mini, majd micro ( vezérlő kb. ua) fejlődött ez is okosan. Egyszer hamarosan vége lesz ezeknek is, mert jön egy újabb okosság, ami még jobb, kérdés hagyják (tud-e) majd elterjedni, vagy lemészárolják... Sokat nem fejlődött a hardver piac az elmúlt pár évben( előtte igen)...           

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici