Nem is vettem észre telepítés közben. Menet közben lehet titkosítani meglévő rendszert?
Idézetet írta: Rotbart - 2013. Július 04. - 02:28:54Mivel az összes érzékeny adatom rajta volt (banki cuccoktól kezdve a kötelezően titoktartással kezelt munkákig), kerestem egy adatmentő céget, ahol törlik az adatokat, adnak egy papírt a dologról, majd mehet a biztonsággal adatmegsemmisített vinyó a garanciális cserére. Egy baj van csak: az adatok törlése annyiba kerül, mint egy új HDD : (Pont ezért alapból úgy szoktam összerakni a szervereket, hogy az adatot tartalmazó HDD titkosítva van, a kulcs vagy a system hdd-n, vagy egy pendrive-on a gépben, bootoláskor beolvassa, de ha a nagy hdd meghal akkor lehet küldeni garira gond nélkül. Szerintem már vagy öt éve nem is installáltam rendszert titkosítás nélkül, Linuxban annyira egyszerű és annyira megéri.Ugyanakkor ha még működik valamennyire és le akarod gyalulni, akkor http://www.dban.org/
Mivel az összes érzékeny adatom rajta volt (banki cuccoktól kezdve a kötelezően titoktartással kezelt munkákig), kerestem egy adatmentő céget, ahol törlik az adatokat, adnak egy papírt a dologról, majd mehet a biztonsággal adatmegsemmisített vinyó a garanciális cserére. Egy baj van csak: az adatok törlése annyiba kerül, mint egy új HDD : (