Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 456769 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #360 Dátum: 2013. Július 03. - 17:30:00 »
Kuni- közben beugrott direkt jelre nálunk az öreg tv-n alapból a 0-ás csatornán volt megoldva. Nem is kellett pásztázni, befogni.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #361 Dátum: 2013. Július 03. - 18:05:43 »
Lacus_65 nevű borotvafórumos call-center szolgáltatta a tuti infót: minden rendben van, csak a STB és a TV között _CSAK_ scart v. hdmi kábellel fogható a jel. Vettem egyet, minden rendben van, az analógnál tényleg jobb minőségben fogom a digitális jelet. Köszi mindenkinek a segítséget!

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #362 Dátum: 2013. Július 03. - 19:11:47 »
Az EuroScart nem okos, viszont sok mindenre jó. HDMI... Az annyira magyar realitás, mint a "digitális tévét mindenkinek!" ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #363 Dátum: 2013. Július 03. - 19:20:17 »
Jó F1 nézést, már ha lesz futam. :-)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #364 Dátum: 2013. Július 03. - 19:28:59 »
Hdmi az nekünk nincsen. Crt tévé az van.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #365 Dátum: 2013. Július 03. - 20:45:15 »
A hírek szerint, a Pirelli kevlár erősítésű gumikat visz a német nagydíjra, hogy mégegyszer az ne forduljon elő, ami a brit nagydíjon...  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #366 Dátum: 2013. Július 03. - 20:55:09 »
A Pirelli konkrétan elmehet a sunyi p......-ba! Nehogy már egy F1 verseny azon múljon, hogy a gumigyártó éppen mit talál ki! Úgy érzem, túlzottan függ tőlük egy-egy verseny kimenetele! Nem kéne így lennie!

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #367 Dátum: 2013. Július 03. - 20:55:25 »
Csak szeretném tudatni mindenkivel az örömhirt: mostantól Linux Minten nyomulok. Volt egy kis 'Unatkozik? Telepitsen Linuxot!' jellege a dolognak, mert két éjszakámba került. Ahhoz képest, hogy eddig még Wint sem telepitettem, egész büszke vagyok magamra.  :crazy: A vezetékes nettel szopóztam, magam sem tudom hogy hogyan, de sikerült terminalban frissitenem a hálókártya driverét, aztán még valamiket bepötyögtem és egy újrainditás után most már innen irok. Közben valahogy igy éreztem magam:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #368 Dátum: 2013. Július 03. - 21:23:47 »
Erős vállalkozás volt olyannak aki még wint se telepített.
Anno még xp s koromban minden héten újraraktam az xp t mert ha bibisnek éreztem ennyi idő alatt. igaz volt benne unatkozok újratelepítek vonal is.
Emlékszem nagyon parás voltam antivir és tűzfal szinten. comodo és avira volt a kedvencem. Linux alatt leszoktam róla pedig még mindig parás lennék.
peerguardian t is szerettem használni.
Linux alatt is jó lenne . Pont tegnap tettem fel a tor t de piszok lassú.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re: Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #369 Dátum: 2013. Július 03. - 22:17:21 »
köszi ;)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #370 Dátum: 2013. Július 04. - 01:22:24 »
A Firefox 22.0 böngészőm elállítódott. Minden megnőtt. Az újratelepítés nem segített. A nézet/nagyítás/visszaállítás nem segített. A súgó/hibakeresési információ/a firefox alaphelyzetbe állítása nem segített. Az URL/about:config/layout.css.devPixelsPerPx -1-ről +1-re állítás normál méretre hozta a böngésző ablakban megjelenő információkat, viszont most meg a menüpontok lettek aprók.
Van egyéb ötletetek?

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #371 Dátum: 2013. Július 04. - 02:28:54 »
Köszi szépen, megnyugtattál!  Ahol venném, 5 év garanciát adnak rá, ez is megnyugtató.)

Ezt azért gondold végig... nálam egyszer megállt egy alig 10 hónapos WD CaviarBlack (ami ugye a leggyorsabb HDD-jük). Mondok, semmi baj, garanciában cserélik, de csak rákérdezek, hogy megy ez, mi az útja a vinyónak. Elvileg utazik vissza a gyártóhoz (aki nyilván tanul a pusztulás okából, tehát ez neki ajándék infó), de az derült ki, hogy a részleteket senki nem ismeri pontosan.

Mivel az összes érzékeny adatom rajta volt (banki cuccoktól kezdve a kötelezően titoktartással kezelt munkákig), kerestem egy adatmentő céget, ahol törlik az adatokat, adnak egy papírt a dologról, majd mehet a biztonsággal adatmegsemmisített vinyó a garanciális cserére.

Egy baj van csak: az adatok törlése annyiba kerül, mint egy új HDD : (

Jó fejek voltak, miután letettem a törlésről, megnéztük, néhány egyszerű trükkel (pl. fagyasztás mélyhűtőben) mit tudna egy kíváncsi amatőr kiszedni a vincseszterből. Az derült ki, hogy nem sok minden jön le egyben, de egyszerű adatmentő programokkal, némi türelemmel azért találni rajta ezt-azt, szóval ismeretlen helyre nem érdemes küldeni.

Ami ebből a lényeg: oké a szép, hosszú garancia, csak vannak esetek, amikor nem tudod érvényesíteni. És nemcsak a termék eredeti vételárát buktam, hanem azt is, hogy ez egy munkagép tárhelye, tehát még aznap vennem kellett egy hasonló darabot, ami hétköznap este nyolc után nem hagyott sok lehetőséget a választásra...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #372 Dátum: 2013. Július 04. - 07:32:13 »
A Firefox 22.0 böngészőm elállítódott. Minden megnőtt. Az újratelepítés nem segített. A nézet/nagyítás/visszaállítás nem segített. A súgó/hibakeresési információ/a firefox alaphelyzetbe állítása nem segített. Az URL/about:config/layout.css.devPixelsPerPx -1-ről +1-re állítás normál méretre hozta a böngésző ablakban megjelenő információkat, viszont most meg a menüpontok lettek aprók.
Van egyéb ötletetek?
Winben ez esetben nem a böngésző, hanem a win megjelenítés alaphelyzetre állításával próbálkoznék. Linuxos utat már már elfelejtettem, de vmi hasonló ott is.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re: Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #373 Dátum: 2013. Július 04. - 07:33:09 »
Van egyéb ötletetek?
wtf?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #374 Dátum: 2013. Július 04. - 07:37:00 »
Mivel az összes érzékeny adatom rajta volt (banki cuccoktól kezdve a kötelezően titoktartással kezelt munkákig), kerestem egy adatmentő céget, ahol törlik az adatokat, adnak egy papírt a dologról, majd mehet a biztonsággal adatmegsemmisített vinyó a garanciális cserére.

Egy baj van csak: az adatok törlése annyiba kerül, mint egy új HDD : (
Pont ezért alapból úgy szoktam összerakni a szervereket, hogy az adatot tartalmazó HDD titkosítva van, a kulcs vagy a system hdd-n, vagy egy pendrive-on a gépben, bootoláskor beolvassa, de ha a nagy hdd meghal akkor lehet küldeni garira gond nélkül.  Szerintem már vagy öt éve nem is installáltam rendszert titkosítás nélkül, Linuxban annyira egyszerű és annyira megéri.

Ugyanakkor ha még működik valamennyire és le akarod gyalulni, akkor http://www.dban.org/

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici