Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 456754 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #345 Dátum: 2013. Július 03. - 14:41:07 »
Urak, remélem valaki a digitális televízós átálláshoz is ért itt. Az lenne a problémám, h van itthon egy ősöreg samsung lcd-tv meg egy hama uhf/whf/am szobaantenna, a kettő között pediglen kábel. Eddig ez stabilan és jól működött a kéthetenti F1+M1 játékra, de most riogatnak ezzel az átállással. Vetem egy Orion DVB-T/Mpeg-4 HD digitális földfelszíni vevőkészüléket. Bekapcsolni be tudom, de semmi nem történik. A tv nem lát több csatornát, ezen a szar set top boxon pedig nem tudom előhozni a menüt sem. A cucc talán működik, mert ha bekapcsolom az eddigi analóg jelet továbbítja a tv-nek, de semmi érdemlegeset nem tudok elérni?
Mi lehet a hiba oka? Azt írják, h az eddig használt uhf antenna jó. De lehet h mégsem? Kéne belőle vennem egy digitális vételre alkalmasat? Ettől függetlenül miért nem tudom a settopboxon előhozni a menüt? A felhasználói utasítás azt írja, h látnom kéne az első bekapcsolásnál automatikusan a menüt, de ez sem történik meg.

Tippek?

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #346 Dátum: 2013. Július 03. - 14:46:06 »
A legtöbb helyen nem elég az eddig használt beltéri antenna, kívülre kell egyet helyezni. Az analógban elégséges jel (ami nagyon jó minőségűnek is tűnhet) ami 30-60 százalékos, digitális vételre nagyon kevés. Ott egy hatvanas jelerősség szinte semmire sem elég (legalább 80% kell egy stabil vételhez), talán néha bedob egy állóképet. Az említett eszközt nem ismerem, viszont egyéb márkát setup-oltam itt-ott az országban (csak család, meg közeli ismerősök, nem bizniszelek ilyet), és minden esetben eddig az antenna volt a gyenge láncszem.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #347 Dátum: 2013. Július 03. - 15:40:19 »
Na neeee... És azt meg lehet vmivel magyarázni, h pl. a settopbox menüje miért nem jön be?
Kültéri antenna az off, esetleg érdemes megpróbálkoznom egy beltéri erősebb (a jelenlegi 36db) digitális antennával? Zatán ha nem jön össze, akkor kidobtam 15e Ft-ot és még adásom sem lesz e hó 31-től?

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #348 Dátum: 2013. Július 03. - 15:48:10 »
Szar a settop box szerintem.
A tv és a box milyen kábellal van összekötve?
Én kb 1 éve használom a ...igtv-t sima beltéri antennával. Majdnem tökéletes.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

• Törzstag
« Válasz #349 Dátum: 2013. Július 03. - 15:48:45 »
Na neeee... És azt meg lehet vmivel magyarázni, h pl. a settopbox menüje miért nem jön be?
Kültéri antenna az off, esetleg érdemes megpróbálkoznom egy beltéri erősebb (a jelenlegi 36db) digitális antennával? Zatán ha nem jön össze, akkor kidobtam 15e Ft-ot és még adásom sem lesz e hó 31-től?

A box menüje "vicces". Lehet eszköz hiba is (sajnos). Ha lehetséges, érdemes megpróbálni menüzni távirányítóról és magáról az eszközről is. Egyéb tipp nem nagyon van :S
 Két helyen próbáltam már erősebb beltérit - nem ment úgy sem. Viszont ugyanott kint meg kb. rögtön, minimális "gépészkedéssel" (nem nagyon fordítgattam adótorony irányba vagy ilyesmi, épp' hogy saccra).
 Ez egy ilyen "játék"...  :(

Nem elérhető flam

• Tag
« Válasz #350 Dátum: 2013. Július 03. - 15:50:20 »
A WD nálam is a topban játszik, bár az új Green szériát már kevesebben dícsérik. Az itthoni munkaállomásomban 3 darab egy terás Hitachi HDS721010CLA332 van, nagyon jól tettem, hogy hallgattam a profikra és nem sajnáltam a pénzt rá. Komoly terhelésnél is betonstabilak. Ajánlom figyelmedbe.  8)

Köszi a javaslatot. Ahogy láttam, ebből a 3TB-os pont másfélszer annyiba kerül, mint amennyit jelenleg is fájó szívvel fizetek ki. Nekem egy zöld cimkés wd-vel volt gondom anno, most kap majd egy esély a piros. Ha az is idő előtt, váratlanul megy tönkre, akkor nálam lejáratták magukat. ;)

Nagyon vigyázz a 3 terás vinyóval, figyelj oda a specifikációkra, mert nem minden BIOS / OS támogatja megfelelően. Itt a Seagate táblázata, kezdésnek megteszi: http://www.seagate.com/support/downloads/beyond-2tb/
Ha gondolod privátban is nagyon szívesen segítek, hogy elkerüld a hibákat, amit én is elkövettem.
Omnia Mea Mecum Porto

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #351 Dátum: 2013. Július 03. - 15:55:45 »
Fasza, set top box hibára gyanakodok én is, de fogalmam sincs. Nincs rajta menü gomb (nem jó cuccot vettem?  :crazy:), csak távirányítózni lehet. Ott viszont ki-be kapcsolásnál változik a piros gomb zöldre, tehát valami mégiscsak van.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #352 Dátum: 2013. Július 03. - 15:58:34 »
Kuni- +1 tipp Nálam analóg és settopbox két külön csatorna. A settop pedig nem látszik analógon. Ezért sem látod a menüt, sem annak adását, mert azt még nem fogtad be. Mivel van a kettő összekötve? Scart? vagy sima koax. Ha scart, akkor AV1, AV2" stb. játszhat, de már láttam olyan régi tv-t, ahol egyszerűen a video szimplán egy  másik csatornán volt, de azt "be kellett fogni".

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #353 Dátum: 2013. Július 03. - 16:06:19 »
Kuni- +1 tipp Nálam analóg és settopbox két külön csatorna. A settop pedig nem látszik analógon. Ezért sem látod a menüt, sem annak adását, mert azt még nem fogtad be. Mivel van a kettő összekötve? Scart? vagy sima koax. Ha scart, akkor AV1, AV2" stb. játszhat, de már láttam olyan régi tv-t, ahol egyszerűen a video szimplán egy  másik csatornán volt, de azt "be kellett fogni".
Elvileg valami RF kábel, ebben nem vagyok nagy guru :) És h tudnám megállapítani h a tv 50 csatornája közül melyiken fogom? :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #354 Dátum: 2013. Július 03. - 16:08:02 »
Tehát elvileg antenna - antennarf - settb- rf -tv

• Törzstag
« Válasz #355 Dátum: 2013. Július 03. - 16:21:04 »
Elvileg valami RF kábel, ebben nem vagyok nagy guru :) És h tudnám megállapítani h a tv 50 csatornája közül melyiken fogom? :)
Elindít egy automatikus keresést; valahol lesz valami. Ha más nem, legalább a STB gyártójának a logója. (A Scart mindenképp elegánsabb megoldás.)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #356 Dátum: 2013. Július 03. - 16:24:10 »
Honnan tudhatom meg, h rossz-e a stbox vagy nem? Vigyem vissza a bótba' és hisztizzek?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #357 Dátum: 2013. Július 03. - 16:31:24 »
Honnan tudhatom meg, h rossz-e a stbox vagy nem? Vigyem vissza a bótba' és hisztizzek?

kólcenter?
Mármint?

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #358 Dátum: 2013. Július 03. - 17:19:26 »

Nagyon vigyázz a 3 terás vinyóval, figyelj oda a specifikációkra, mert nem minden BIOS / OS támogatja megfelelően. Itt a Seagate táblázata, kezdésnek megteszi: http://www.seagate.com/support/downloads/beyond-2tb/
Ha gondolod privátban is nagyon szívesen segítek, hogy elkerüld a hibákat, amit én is elkövettem.
Ebből a táblázatból nem igazán értem, hogy most mit tegyek? Egy hónap múlva lesz kb. esedékes, akkor keresni foglak, köszi szépen!  :hat: Ezért ez elég durva, hogy ezzel is külön szarakodni kell, nem elég, hogy kinézem, hogy a keret milyen hdd-t támogat... :(

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #359 Dátum: 2013. Július 03. - 17:25:09 »
Viccesen: amikor majd elmegy az adás az analógon, simán. Ami marad :-)  Nem viccesen: végigpásztazod az összes csatornát. Minden csatornán elidőzől és bőszen bsztatod a settopbox távirányítóját. Ahol történik valami, az lesz az!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici