Segítsetek nekem androidos telefont választani... Fontos: dual sim. Méret nem fontos, minél kisebb annál jobb. Effektíve az idő 2%-ban használnám az "okos" funkciókat, ami érdekel az hogy Google Calendar menjen rajta, meg néha egy Google Maps, lehetőleg mindkettő offline is (nyilván ha lementettem a térképet, stb, szóval biztos kell bele egy sd kártya). Böngészni, játszani gyakorlatilag soha, van egy Nexus 7, azzal is eljutottam oda hogy nyaralásra elviszem, munkára alkalmatlan.
A telefon minél olcsóbb, annál jobb, a telefonjaim drámai halálokat szoktak halni 2-3 év után. Kinéztem egy Alcatel 918D-t, azon az alapon hogy ha beejtem a vízbe akkor nem bukok annyit, de fogalmam sincs róla hogy az én szempontomból lesz-e lényegi különbség az Android 2.3 és a 4.x között, mert az utóbbiak jóval drágábbak, ráadásul 4" már ritka, mindenki szeret nagyobb lenni, nekem meg kifejezetten kisebb kell.
Az is opció ha várjak még ezzel, ha vki ezt tanácsolja. Hátha kijön egyre több dual sim.
Megfontolásra visszadobnám a kérdésedet a következők miatt:
egy átlagos okostelefon kb 1 napot bír ki az akku miatt.
a képernyő fogyasztásán kívül a másik legnagyobb fogyasztó maga a sim. Ha két simnek kell folyamatos készenlétben állnia akkor az dupla fogyasztás. Tehát az 1 nap készenléti idő máris csak fél nap.
Kis méretű telefon - kis méretű akku - újabb készenléti idő csökkenés. Ha a napod nagy részét konnektor távolságban töltöd, akkor vegyél ilyen készüléket, de a mobilitása erősen korlátolt.
Ha az okos dolgokat meg tudod oldani a nexus-on, akkor nézz szét a nem okos dualsim-es telefonok között.
Ha mégis ragaszkodsz az általad konfigurált készülékhez, akkor nézz szét az ebay-on. Rengeteg kínai dualsimes csoda van viszonylag korrekt árakon. Minőségi probléma nem szokott lenni - hiszen amit nem kínában gyártanak az a hamisítvány
Ezek közül a legfontosabb az akkukapacitás. A nagykapacitásúak közül válaszd ki ami neked tetszik