Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 456834 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #480 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 20:05:59 »
Nem tudom. Egész életemben 2 hétig volt olyan, hogy 2 simet használják egyszerre... Sosem gondolkodtam ilyenen.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #481 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 20:16:13 »
Segítsetek nekem androidos telefont választani... Fontos: dual sim.  Méret nem fontos, minél kisebb annál jobb.  Effektíve az idő 2%-ban használnám az "okos" funkciókat, ami érdekel az hogy Google Calendar menjen rajta, meg néha egy Google Maps, lehetőleg mindkettő offline is (nyilván ha lementettem a térképet, stb, szóval biztos kell bele egy sd kártya).  Böngészni, játszani gyakorlatilag soha, van egy Nexus 7, azzal is eljutottam oda hogy nyaralásra elviszem, munkára alkalmatlan.

A telefon minél olcsóbb, annál jobb, a telefonjaim drámai halálokat szoktak halni 2-3 év után.  Kinéztem egy Alcatel 918D-t, azon az alapon hogy ha beejtem a vízbe akkor nem bukok annyit, de fogalmam sincs róla hogy az én szempontomból lesz-e lényegi különbség az Android 2.3 és a 4.x között, mert az utóbbiak jóval drágábbak, ráadásul 4" már ritka, mindenki szeret nagyobb lenni, nekem meg kifejezetten kisebb kell.

Az is opció ha várjak még ezzel, ha vki ezt tanácsolja.  Hátha kijön egyre több dual sim.

Megfontolásra visszadobnám a kérdésedet a következők miatt:

egy átlagos okostelefon kb 1 napot bír ki az akku miatt.
a képernyő fogyasztásán kívül a másik legnagyobb fogyasztó maga a sim. Ha két simnek kell folyamatos készenlétben állnia akkor az dupla fogyasztás. Tehát az 1 nap készenléti idő máris csak fél nap.
Kis méretű telefon - kis méretű akku - újabb készenléti idő csökkenés. Ha a napod nagy részét konnektor távolságban töltöd, akkor vegyél ilyen készüléket, de a mobilitása erősen korlátolt.

Ha az okos dolgokat meg tudod oldani a nexus-on, akkor nézz szét a nem okos dualsim-es telefonok között.
Ha mégis ragaszkodsz az általad konfigurált készülékhez, akkor nézz szét az ebay-on. Rengeteg kínai dualsimes csoda van viszonylag korrekt árakon. Minőségi probléma nem szokott lenni - hiszen amit nem kínában gyártanak az a hamisítvány :)
Ezek közül a legfontosabb az akkukapacitás. A nagykapacitásúak közül válaszd ki ami neked tetszik :)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #482 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 21:45:21 »
Megfontolásra visszadobnám a kérdésedet a következők miatt:

egy átlagos okostelefon kb 1 napot bír ki az akku miatt.
a képernyő fogyasztásán kívül a másik legnagyobb fogyasztó maga a sim. Ha két simnek kell folyamatos készenlétben állnia akkor az dupla fogyasztás. Tehát az 1 nap készenléti idő máris csak fél nap.
Kis méretű telefon - kis méretű akku - újabb készenléti idő csökkenés. Ha a napod nagy részét konnektor távolságban töltöd, akkor vegyél ilyen készüléket, de a mobilitása erősen korlátolt.
Igen, ez nekem se tetszik.  A tesztek szerint a fent említett készülékek használati ideje amúgy kb 1 nap.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #483 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 21:55:30 »
Hát az enyhe barokkos túlzás :) nekem volt duplasimes okostelóm, igaz az még nem androidos volt, de kb 4-5 órát bírt ki. Most egy galaxy s3-ast hajtok: ha kicsit túlzásba viszem a netezést, fórumozást, akkor este már nagyon rí a szoptatóért, pedig nem kis gép és androidosok között jó az energiamanagementje :)
előtte egy galaxy minit hajtottam, ami kicsi volt, de egy simes. Vettem bele dupla kapacitású akkut és két napot az sem bírt ki.

Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #484 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 13:42:49 »
Az F1-es közvetítések alatt folyton reklámozzák a Concorde dual sim-es telefont. Lehet, hogy ez az?

http://pdafanclub.hu/concorde-smartphone-5700/
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #485 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 14:02:38 »
Kösz mindenkinek a tanácsokat, rengeteg review olvasása után arra jutottam hogy dual sim androidos telefononok terén a két választás a "böhöm nagy", ill. "ha nem használod, akkor esetleg kibírja 1 napig", illetve ezek kombinációja.  Szóval marad buta telefonom, Nokia C2-00, ami dual sim és tényleg sokat bír 8)

Fura, hogy míg a 2000es évek elején a kis mobilok voltak a drágák, és minden gyártó azon versenyzett hogy ki tud jobban miniatürizálni, most azon versenyeznek hogy ki tud kijönni akkora telefonnal, amin már simán elfér egy közepes házimacska.  Gondolom az akku miatt, nagyobba nagyobb fér, bár a képernyőt is el kell vinnie.  Mindenesetre +1 trend, amiből ki fogok maradni ;D

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #486 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 14:36:07 »
Hát akkoriban csak telefonálni max sms-re használtuk a mobilokat. Lassan ezek a funkciók teljesen háttérbe szorulnak és az egyebekhez meg jobb a nagyobb képernyő!! :-)

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #487 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 14:59:37 »
Kösz mindenkinek a tanácsokat, rengeteg review olvasása után arra jutottam hogy dual sim androidos telefononok terén a két választás a "böhöm nagy", ill. "ha nem használod, akkor esetleg kibírja 1 napig", illetve ezek kombinációja.

Ez úgy általánosságban igaz. Nemcsak az androidra. A megváltozott végfelhasználói igények miatt (web2 szolgáltatások, böngészés, filmnézés, zene, gps stb.) nagy és gyakorlatilag vezetékes (napi töltés) telefonokat lehet kapni.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #488 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 16:59:05 »
Ez ide illik.

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #489 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 17:24:16 »
Kösz mindenkinek a tanácsokat, rengeteg review olvasása után arra jutottam hogy dual sim androidos telefononok terén a két választás a "böhöm nagy", ill. "ha nem használod, akkor esetleg kibírja 1 napig", illetve ezek kombinációja.

Ez úgy általánosságban igaz. Nemcsak az androidra. A megváltozott végfelhasználói igények miatt (web2 szolgáltatások, böngészés, filmnézés, zene, gps stb.) nagy és gyakorlatilag vezetékes (napi töltés) telefonokat lehet kapni.
Nokia S40-es telefonok még nálam kihúzzák azért jóval tovább, mint egy nap.  Dual sim is.  Amíg ilyet lehet kapni addig :boldog: vagyok.  Lehet, hogy bespájzolok belőlük, mint mások DE pengéből ;)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #490 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 12:24:47 »
Microsoft (Nokia) Lumia tulaj van itt?

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #491 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 12:37:23 »
Microsoft (Nokia) Lumia tulaj van itt?

Van egy lumia 800 telom (is).

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #492 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 12:42:04 »
Az wp7-es ugye? Mióta van meg? Jól működik?

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #493 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 13:19:19 »
Az wp7-es ugye? Mióta van meg? Jól működik?

Kb. 1,5 eve. Semmi gond sincs vele. Piszok gyors, az OS gyakorlatilag apple szinten van optimalizalva a hardverhez. Nyilvan kevesebb app van hozza, mint a csutkas es droidos rendszetekhez, de a lenyeges szoftvereket itt is megtalaltam. Szoval hasznalhato platform. Mondom ugy, hogy jelenleg droidot hasznalok. Neha meg csutkast is. :-)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #494 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 13:24:27 »
Kuni!

Látod, ezt mondom én is.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici