Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 457092 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #690 Dátum: 2013. November 15. - 18:18:38 »
Vagyis a chat tárolódik mindenképpen a szerveren is - hogy onnét hogy lehet töröltetni, már megkérdezni sem merem.
Nem lepődnék meg, ha sehogy.  "If you're not paying for the product; you're the product".

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #691 Dátum: 2013. November 23. - 12:42:41 »
Kezdjek aggódni?

Repair nem tud végig menni, ignore után megvan minden, Home is... 5 éve nem volt újra rakva a rendszer... Lehet most raférne?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #692 Dátum: 2013. November 23. - 13:09:10 »
Az a baj, hogy a screenshotból nem derül ki, mi a probléma.  Ha sima filerendszer dolgok, akkor nincs nagy gond, ha a lemez haldoklik, akkor igen, de azon az újratelepítés se segít.  Utóbbit smartmontools tudja ellenőrizni.

Parancssor kell neked, abban indítsd egy FSCK-t.  Legjobb lenne egy pendriveról bebootolni valami rescue disztribúciót (ubuntu live is jó), és azzal, szépen kijavítgatja.

Ha ez nem segít, és nem nagy gond újrarakni, és a lemez is OK, akkor esetleg érdemes.  Szerintem az utóbbi öt évben változott a default filerendszer ext3-ról ext4-re, de nem vennék rá mérget, és amúgy sincs túl nagy jelentősége.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #693 Dátum: 2013. November 23. - 13:42:08 »
Smart basszal néztem, gyors teszt alapján nincs gond. Ext3. HirenCD van kéznél pendriveon. ott mi a tutti? aszem az windows cuccokkal van tele.

Amugy olyan 51%on szokott örökké megállni a javítás próba...

A caddyban már ott figyel egy másik hdd, amire a fontosabb cuccokat athuztam. A többi a felhőben figyel.

Bármit is jelentsen nem hangzik jól, egy hosszabb teszt ezt dobja:

Num  Test_Description    Status                  Remaining  LifeTime(hours)  LBA_of_first_error
# 1  Extended offline    Completed: read failure       40%      5404         143346792
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #694 Dátum: 2013. November 23. - 14:59:27 »
Patriciók keverésénél szokott ilyen lenni. Én nem aggódnék. Lépd át oszt jónapot.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #695 Dátum: 2013. November 23. - 16:40:20 »
Fsck javított pár dolgot. Azóta bootol rendesen. De a smarttools szerint továbbra is vmi olvasási kín van. Na mindegy. Fontos dolgok felhőben. Zenék a Gmusicból. Filmek másik hddn. Mi bajom lehet :-D

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #696 Dátum: 2013. November 23. - 16:54:48 »
Fsck javított pár dolgot. Azóta bootol rendesen. De a smarttools szerint továbbra is vmi olvasási kín van. Na mindegy. Fontos dolgok felhőben. Zenék a Gmusicból. Filmek másik hddn. Mi bajom lehet :-D

Marad a stressz Komám, hogy ezt az egész hóbelevancot nem te irányítod és bármikor kieshet a kezedből.
Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #697 Dátum: 2013. November 23. - 18:33:27 »
Priviben válaszoltam a smart eredményekre, szerintem hdd csere.  Ha van backup, akkor elvileg semmi bajod nem lehet persze, csak random szívások.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #698 Dátum: 2013. November 24. - 08:15:00 »
Az lesz, csak utálatos dolog hdd-t migralni. Debian alapú cuccból  mi a nyerő most? Ubuntu? Mint? Vagy?

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #699 Dátum: 2013. November 24. - 08:21:34 »
Én most Elementary OS t használok amióta megjelent.

Most ilyen az asztal.
http://kepfeltoltes.hu/131124/K_perny_k_p___8211__2013-11-24_08_21_50_www.kepfeltoltes.hu_.png
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #700 Dátum: 2013. November 24. - 08:41:35 »
Én most Elementary OS t használok amióta megjelent.
Én meg a BackTrack Linuxot próbálgatom...  :evil:  :crazy:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #701 Dátum: 2013. November 24. - 08:48:13 »
Az lesz, csak utálatos dolog hdd-t migralni. Debian alapú cuccból  mi a nyerő most? Ubuntu? Mint? Vagy?
Xubuntu vagy ... Debian :).  A Mint sajnos elég lazán kezeli a biztonsági frissítéseket.  Én alapból Debiant rakok mindenre, egy kicsit "fapadosabb" az installáló, de szerintem megoldod.

Szerintem nem annyira utálatos dolog HDD-t migrálni, kiveszed, helyére másik, linux felmegy, kábellel rárakod, home könyvtár átmásol, chmod / chown -R az új userrel, és kész.  A csomaglistát is lehetne úgy ahogy van átvinni ha ugyanolyan linux megy fel, ezt én általában mellőzöm, és felrakom igény szerint ami jön.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #702 Dátum: 2013. November 24. - 08:53:14 »
Olyan lakásban kellene képeket felfúrkálnom, ahol nem vagyok 100%ig biztos benne hogy szabványos a vezetékezés, félek hogy elfúrom (illetve 1et már sikerült, mint utólag kiderült egy fal át lett rakva ott és ezért ment máshol a vezeték; FI relé lenyomta meg a fúró is szigetelt de azért legközelebb kihagynám ezt, mondjuk még mindig gondolkozom azon hogy az előző tulajdonostól elkérem a villanyszerelője nevét és legyilkolom, de erre alszok egyet). 

Na szóval a konkrét kérdés, hallottam olyanról hogy vezetékkereső, érdemes ilyet vennem?  És ha igen milyet?  Konkrét típus vagy legalább márka segítene, online főleg Stanley-t látok, de azt is 10e és 30e között, milyet vegyek?

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #703 Dátum: 2013. November 24. - 08:55:35 »
nem reg dicsertem a joli os-t,  mert tenyleg a legmodernebb linux , nagyon jo cucc, de ahogy lenni szokott, az ev vegen becsukjak a boltot es annyi. tegnap raraktam a mintet. haaat a jolihoz kepes ez mar csak 19edik szazad. kar.
szarvam sunjam - minden ures

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #704 Dátum: 2013. November 24. - 09:18:16 »
Na szóval a konkrét kérdés, hallottam olyanról hogy vezetékkereső, érdemes ilyet vennem?  És ha igen milyet?  Konkrét típus vagy legalább márka segítene, online főleg Stanley-t látok, de azt is 10e és 30e között, milyet vegyek?
Nekem egy olcsóbb van... hát...
Ha gondolod, kölcsönadom.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici