Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 457156 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #720 Dátum: 2013. December 01. - 06:02:03 »
http://linuxmint.com/

Megjelent a Linux Mint Petra. Ma felnyomom Petrát ha lesz időm.  :naughty:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #721 Dátum: 2013. December 01. - 06:49:28 »
Nem frissül ez magától? A frissítés kezelőn keresztül?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #722 Dátum: 2013. December 01. - 07:09:56 »
Nem frissül ez magától? A frissítés kezelőn keresztül?
Mint pont nem.  Meg lehet csinálni kis trükközéssel, de nem ajánlja fel úgy mint az Ubuntu variánsok.   Kb az az elv hogy ne upgradelj, csinálj backupot, gyaluld le és told fel újra a rendszert. SZVSZ ez egy nagyon rossz döntés a Mint részéről.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #723 Dátum: 2013. December 01. - 07:10:58 »
http://segfault.linuxmint.com/2013/11/mint-16-how-to-upgrade-from-rc-to-stable-matecinnamon-editions/

en ezt csinaltam meg... tudja fene, hogy ez mit csinalt... gyaluljon a 'aszom...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #724 Dátum: 2013. December 01. - 07:17:20 »
Persze, meg lehet csinálni, de jóval egyszerűbb egy debiant vagy (x,k,l)ubuntut frissen tartani.  Én még mindig nem értem miért raknak fel emberek mintet, kb annyit tud hogy picit másképp néz ki a desktop alapbeállítása, ezért feladni a fentit... hát nekem fura. :nemtom:

Mióta eljutottam a minimalista tiling window managerekhez (pl xmonad), azóta hidegen hagy milyen theme van milyen disztróban, még kerete sincs az ablakaimnak, nemhogy dekoráció :)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #725 Dátum: 2013. December 01. - 07:21:55 »
Azért mert tetszik a Mint és főleg sokaknak akik még nem akarják telepakolgatni mivel sok minden már alapból fent van jó választás.
Na ráharapok már lubixubi vonalra lehet. régen volt fent.
Nekem a zöld színvilág jön be a mint nél és a cinnamon. Lehet ezért tetszik.  :wiggle:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #726 Dátum: 2013. December 01. - 07:28:29 »
Azért mert tetszik a Mint és főleg sokaknak akik még nem akarják telepakolgatni mivel sok minden már alapból fent van jó választás.
Na ráharapok már lubixubi vonalra lehet. régen volt fent.
Nekem a zöld színvilág jön be a mint nél és a cinnamon. Lehet ezért tetszik.  :wiggle:
Nem érted: nem az a kérdés hogy neked mi tetszik, mert azt szíved joga eldönteni, hanem hogy miért kell egy kinézethez felrakni egy új disztribúciót, ráadásul olyat ami fontos dolgokat megnehezít.  Nem kell, Linuxon mindegyik disztribúcióban meg tudod csinálni mindegyik kinézetet.  Minden theme megvan online, letöltöd, berakod a megfelelő könyvtárba, kiválasztod, onnantól az lesz.

Ahogy te csinálod, az olyan mint ha minden egyes alkalommal új lakásba költöznél amikor más színű falakat akarsz, pedig átfesteni jóval egyszerűbb.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #727 Dátum: 2013. December 01. - 07:29:49 »
Ennyi alapon az összes debian alapú linuxba bele lehet rugni mert mind ugyanaz csak másként néz ki.
Igaz már Mint et nem használok lassan fél éve. Most elementary os van.

A distrowatch on a top 1 a MInt. Ennyi hülye ember lenne?  :fenek:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #728 Dátum: 2013. December 01. - 07:52:45 »
Nekem fél évtized Ubuntu után a  Mint tök szimpatikus. Felraktam. Ott volt minden amit megszoktam. Wine szivatott, de ez nem a distro hibája. Nem kellett állítani szinte semmit. Tp_smapi lefordult rendesen. TP fan control detto.

Most ez a frissítés kicsit fura, de egy jó ideig nem hiszem, hogy váltanék. 

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #729 Dátum: 2013. December 01. - 08:21:50 »
Mióta eljutottam a minimalista tiling window managerekhez (pl xmonad), azóta hidegen hagy milyen theme van milyen disztróban, még kerete sincs az ablakaimnak, nemhogy dekoráció :)
:idea:...eddig nem is ismertem ezt az ablakkezelőt. Tetszik...gondolom sok erőforrást nem igényel!  ;D
Kicsit lusta vagyok, ezért cseréltem le a korábbi Openboxot, LXDE-re. Azt nem kellett annyit konfigolni. Viszont nagyon kedvelem, ha valami nem a csicsáról szól, hiszen a lényeg nem ez lenne, hanem a működés. Azt meg kifejezetten utálom, ha a csicsára törekvés okán bug-os a csomag. Böngészőben pl. nagy kedvencem a Luakit, de a w3m már túlságosan pórias...  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #730 Dátum: 2013. December 01. - 09:12:58 »
Számomra nem az erőforrásigény a lényeg, mert abból van bőven egy modern gépen akármilyen szimpla (nem kompozitáló stb) ablakkezelőhöz, hanem a használhatóság.  Nekem így sokkal jobban használható a gépem.  Főleg laptopon dolgozom, szeretem kihasználni a képernyőt, ennek régebben 10%át elvitték felesleges vackok, most meg már nem, és egy mozdulattal szépen egymás mellé/alá tudok rakni két (vagy több) ablakot automatikusan.

Nekem fura, ahogy egyes felhasználók nemcsak elfogadják, hogy minden új verzióval változik a felület, hanem kifejezetten igénylik.  Pl az OS X-nél ez divat, a Windows versenyez vele, és most már egyes linuxok is.  Engem kizökkent, ha megkérdezésem nélkül változik valami a számítógépemen, majd ha változtatni akarok akkor megcsinálom én.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #731 Dátum: 2013. December 01. - 09:17:40 »
Azért a felhasználók többsége nehezen tartaná fejben ezeket a billentyű kombinációkat. De eléggé tetszik ez a felület is.
Ui.: nem bírtam magammal, kipróbáltam...ezt az üzenetet xmonad alól írom... :D de eltartott egy darabig, mire én is kitapasztaltam a kombinációkat, illetve az xmonad.hs konfigurációt megcsináltam...  ;)  :sör:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #732 Dátum: 2013. December 01. - 09:23:36 »
Tiny core is nagyon minimalista.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #733 Dátum: 2013. December 01. - 09:25:42 »
A borotvaeladások között pedig top1 a Gilette Mach3 vagy Fusion, ennyi ember hülye lenne? (...avagy 10 millió légy nem tévedhet...)

Attól még, hogy valami népszerű, korántsem biztos, hogy jó is. Meg kell értenünk, hogy miért népszerű, és annak megfelelően kezelni.

A distrowatch on a top 1 a MInt. Ennyi hülye ember lenne?  :fenek:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #734 Dátum: 2013. December 01. - 09:26:50 »
Attól még, hogy valami népszerű, korántsem biztos, hogy jó is. Meg kell értenünk, hogy miért népszerű, és annak megfelelően kezelni.
:+1:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici