Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 457683 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #765 Dátum: 2013. December 08. - 15:00:56 »
Egy éve már  kezdte a meghalós tünetet. (világos sáv  bekapcsoláskor a felső pár mm-en). Egyelőre nem romlik a helyzet.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #766 Dátum: 2013. December 08. - 15:18:24 »
Segitségeteket szeretném kérni:
Mennyire alkalmas egy Tablet Ebook olvasásra?
Az asszonynak karácsonyra Tablet-et akartam venni, közben elkotyogta, hogy Ebook readert szeretne.
Alkalmas, az nem probléma, de az aktív világítás egy idő után zavaró (ahogy számítógépről olvasni is). Tablet esetében a fény a szemünk felé terjed, míg ha egy könyvet olvasol - vagy egy e-olvasót - a fény kintről jön, a betűk irányába. Íbúk ríderen szinte elfelejtem néha, hogy nem papír. Jelenleg (pár éve) egy Kindle 3G-t nyúzok.
 Olvasásra - nálam - ez a sorrend (elég sokat olvasok, rendszeresen):
1. Könyv, újság, magazin
2. E-olvasó
.
.
.
Sokadik hely. Tablet
Utána is egy. PC
Legalja. Telefon

Akkor még 2 kérdés:
-Milyen tipust ajánlotok?
-Mire figyeljek oda a választásnál?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #767 Dátum: 2013. December 08. - 15:18:55 »
Kindle, Nook. Einkes legyen.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #768 Dátum: 2013. December 08. - 17:02:28 »
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #769 Dátum: 2013. December 08. - 17:51:25 »
Az asszonynak karácsonyra Tablet-et akartam venni, közben elkotyogta, hogy Ebook readert szeretne.
Szerintem annyira, amennyire egy számítógép monitor alkalmas rá.
Javaslatom e-book olvasásra: Kindle, vagy a hasonló technológiával működő társai. Kindle3-at, és Kindle4-et használunk rendszeresen a feleségemmel.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #770 Dátum: 2013. December 08. - 17:57:30 »

Más:

Milyen 100 cm körüli ledes, FullHD tevét érdmes most venni? Konkrét típus javaslatok jönnenek jól?
 LG, Samsung?! Nemtom
Javalatom: Samsung xxxxxxx. A konkrét típusnál szűrd le az igényeidnek és a pénztárcádnak megfelelőt. Nekem UE40C6000 van, jó pár évvel ezelőtt vettem. A smart-ért és 3D-ért nem fizetnék, a smart már lehet, hogy nem kikerülhető.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #771 Dátum: 2013. December 08. - 18:16:41 »

ennyire aktuális a téma  ;D

http://index.hu/2013/karacsony/milyen_e-konyv-olvasot_vegyen/
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #772 Dátum: 2013. December 09. - 08:01:54 »
Bosch DMO 10 vezeték és fémkeresö nálam jól műkôdik. Ez egy régi modell, de az új Bosch-ok is jók.
Vettem egy Bosch PMD 10-et, valszeg ez az utódja, és tényleg fantasztikus. Teljesen kiváltotta a kőműves "vezetékkeresőjét" (véső+kalapács ;)).  Kösz a segítséget.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #773 Dátum: 2013. December 09. - 11:46:12 »
Google Chromecast-el van valakinek tapasztalata?
Itthon beszerezhető?

Köszönöm!
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #774 Dátum: 2013. December 09. - 14:24:00 »
Elvetemült Linux-os felh. segítségét kérném, nem akarok utánaolvasni... Ídesapám vett egy Dell Note-bookot az op rendszer Ubuntu rajta.
A gépet bekapcsolta minden tutin működött rajta. Majd eljutott az automata frissítésekig, ahol rányomott, hogy frissítsen vagy 200 elemet. Az utolsó csomag, ami vmi kernel3-as, azt már nem tudja kicsomagolni, hibával kiszáll, de amit elötte feltelepített frissítésben, azokkal is vmi gáz lehet, mert a Wifi drivere a frissítéssel elszállt. ( nincs vezeték nélküli hálózat egyáltalán)
Visszaállítani nem lehet, mert defaultból nem volt bepipálva az automatikus biz. mentés, stb A csomagot megtaláltam, de természetesen nincs jogosultságom semmihez, root jelszót pedig a Dell-nél nem adnak. Ilyenkor Ubuntu kukába és felrak valami mást? vagy van valami okos megoldás parancssorból a frissítések visszavonásához... Én megmondtam, a Linux egy nagyobb sz.pás... de apám most kivételesen nem hallgatott rám, a notebookot pedig így adták jó árban... 
Tud valaki segíteni, akinek ismerős ez a jelenség plz?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #775 Dátum: 2013. December 09. - 14:37:00 »
Ubuntuban alapból nem szokott root felhasználó lenni.  Az egyik felhasználó jogosult adminisztrálni, saját jelszavával (pl terminálból
sudo -s), utána leállt frissítésnél segíthetnek a következők:
dpkg --configure -a
apt-get update
apt-get dist-upgrade
apt-get -f install

Linuxnál nagyobb királyság nincs 8) szüleim, akik számítástechnikai analfabéták, kb 8 éve Linuxot használnak, bár valszeg nem tudnak róla :hat:

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #776 Dátum: 2013. December 09. - 14:41:57 »
 :fetreng: :fetreng:
kb 8 éve Linuxot használnak, bár valszeg nem tudnak róla :hat:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #777 Dátum: 2013. December 09. - 14:50:06 »
Ubuntuban alapból nem szokott root felhasználó lenni.  Az egyik felhasználó jogosult adminisztrálni, saját jelszavával (pl terminálból
sudo -s), utána leállt frissítésnél segíthetnek a következők:
dpkg --configure -a
apt-get update
apt-get dist-upgrade
apt-get -f install

Linuxnál nagyobb királyság nincs 8) szüleim, akik számítástechnikai analfabéták, kb 8 éve Linuxot használnak, bár valszeg nem tudnak róla :hat:
Köszi kezdőmókus! elküldöm faterkámnak nyúzza még egy picit, bár szerintem már visszavitte a gépet, ahol vette és már tolják is fel rá a vinyozt...26e ért...
Szüleim, akik mindketten programozó matematikusok, apám aki kb. 20 éve még az egyik legnagyobb agy volt a szakmában, nem boldogul az Ubuntuval... haha ( én mindenesetre meg nem vagyok hajlandó... szimpla frissítésnél ne adja meg magát ráadásul ilyen balfékül... és ne adjon feladatot! Linux nálam nem királyság, csak a baj van vele, nekem eddig ilyen tapasztalataim voltak... sőt csak ilyenek... persze mindent meg lehetett oldani, de újra bebizonyosodott, hogy nem! mezei user felhasználó csak szívni fog vele. Mivel kezdőmókus Te zsigerből tudod, hova kell nyúlni, neked valszeg azért királyság, de a Windowsnál egy automatikus frissitésnél még egyszer sem halt meg nálam eddig soha, ha pedig mégis egy gomnyomásra vissza lehetett állítani.  Én Linux ellen kampányolok továbbra is, sőt már félek Tőle!  ;D

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #778 Dátum: 2013. December 09. - 14:58:20 »
Szüleim, akik mindketten programozó matematikusok, apám aki kb. 20 éve még az egyik legnagyobb agy volt a szakmában
Hát bocs, de ezt nehéz összeraknom, 20 éve pont parancssor volt mindenhol, nehéz elképzelni egy progmatost aki azzal nem boldogul.  Akkor még át kellett nyálazni a sok manualt, most pedig ráguglizol, és 5 perc alatt megvan majdnem mindenre a megoldás.

Nálunk úgy lett linux, hogy állandóan kérte minden családtag hogy ezt és azt rakjak rendbe a Windowsán, meguntam, azóta az a felajánlás hogy felrakok egy linuxot és karbantartom (ami gyakorlatilag évente 2x egy frissítés, mást nem nagyon kell hozzányúlni), de azzal hagyjanak békén hogy megint telement reklámprogrammal az Internet Explorer vagy mittudomén.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #779 Dátum: 2013. December 09. - 15:07:23 »
kezdőmókus- 70 fölött van az öreg, és már végig guglizta a netet, és biztos ha nagyon akarná, biztos meg is oldaná, de nem akarja ő sem megtanulni, belemélyedni (én sem újra)... Azt találta, hogy nincs egyedül ezzel a frissítés kérdéssel, másoknak is be szokott rohadni a Wifi driver frissítés után Ubuntun... No és pont ez a gondom... 

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici