Értem én! Én is próbáltam, de nem megy. De a fentiek alapján miért tagadod a sznobságot, hiszen amit írtál, az 100%-ban az (most mindenféle sértő szándék nélkül).
Ha grófnak születtél, vagy valami arisztokrata családba, akkor oké. Ismek ilyet, nekik ez "belülről jön", ebben nőttek fel. Nem is használnak ilyen szavakat egy kávéra.
Én is próbáltam, nekem is vannak eszközeim, amik nem alsópolcosak. Szépek, meg minden, de én nem érzem azokat, amiket te írsz. Sokszor inkább egy olcsó "vacakért" nyúlok. Vagy például tolban van kedvencem, és kávéban is van, de nem attól váltak ezek kedvenccé, mert "költemények" és mert átérzem, hogy valaki gondosan megtervezte, megalkotta, megkreálta.
A kávé legyen jó, a toll meg fogjon, aztán mindkettő mellett ugyanolyan jó lesz az a szippantásnyi levegő az erdő mellett
Kieg: Amúgy érdekes témát feszegetünk! Itthon kialakulóban van az "új arisztokrácia" és a jómódúl polgárság. Mert ugyebár ezek eltűntek az utóbbi 50 évben valahová. Ez a két réteg keresi a helyét, és ahelykeresés néha mókás, béna dolgokat hoz elő. A lényeg az, hogy a társadalmi csoportok meg akarják különböztetni magukat. Például a munkás iszik kávét, akkor nekem kávékölteményt kell innom.
Teljesen értem a mechanizmust, ezen már átesett egyszer a magyar társadalom a Kiegyezés után.