Én elhiszem hogy 24/7 figyelő űrtechnológia van a vízmű központjában, de nálunk, egy régi épületben, az űrvíz már ólomvezetéken jön fel az emeletre. A lakáson belül már lecseréltük modern vízvezetékre, de teljesen ellentmondásos infókat kaptam arról hogy most ebből mehet-e a vízbe ólom, vagy sem, ezért van vízszűrő.
én elhiszem, hogy tényleg csekkolják egyfolytában a minőséget, és jó is a minőség, de pont a helyi szakaszok miatt döntöttem el, hogy szűrt vizet iszik a család. az biztos, hogy a vízkő teljesen eltűnt, az ízét szokni kellett, de alapvetően elégedettek vagyunk. évente cserélik a szűrőbetéteket, legközelebb igyekszem fényképet is csinálni a használt szűrőbetétekről. amúgy ezt használjuk:
En is hasznaltam ilyen rendszert, pontosan a fentebbi okok miatt. A viz tok jo, ellenorzott, de a hazban levo csovek passz. Viszont ez a rendszer se valt be nalunk igazan. A kozel desztviz minoseg miatt egyreszt poharba kitoltve a levego CO2-tol lesavasodik enyhen a viz. (Ez mondjuk tok mindegy alapesetben, de refluxom van es nem tetszett a gyomromnak) A rendszer tartalyat passz milyen anyagbol csinaljak, az ujabbak biztos bpa es minden mentes:) De nem biztama tartalyban, raadasul nem hiszem el, hogy nem bacisodik idovel, meg ki tudja mit old ki a "desztviz" az anyagabol, csovek anyagabol ill a csaptelepbol. Emellett az ize sokaknak megszokhatatlan, igy csalad nem itta. Vegulis akvarium vizenek lagyitasara hasznaltam:)
Most mar mashol lakunk, itt egyelore Brita kancso..