No akkor egy kicsit hosszabb kérdezősködés:
1. Mindenki tapasztalja a kezdeti kesernyés ízt, aki víztisztító kancsót használ, függetlenül a márkától (Laica, Brita etc.) ?
Én elsősorban teához/kávéhoz vettem (tehát ez esetben a baci -
ha lenne - úgyis elpatkol) A linkelt, vizsgálatról szóló cikkben az van, hogy a vizet közvetlenül a filtercsere után vizsgálták a Británál. Ugyan nem tudom megnyitni a hozzá tartozó galériát, de gondolom jelentős telepszám növekedést mértek
Ez azt jelenti, hogy a Brita gyárilag bacitelepeket rejt a filterbe, mert a vadiúj szűrőpatronon átfolyva azonnal megnövekszik a baciszám
Őszintén szólva ezt inkább viccesnek, mint valósnak vélem. Azt még csak-csak elhiszem, hogy hosszabb használat után növekedhet a telepszám, gondolom ezért
is kell cserélni havonta, vagy 100 literenként a patront. Mondjuk azért évtizedek óta létező és egyébként vezető márkaként a világ számtalan országában forgalmazott Brita reméljük
nem a gyógyszergyárak cinkosa
2.
Az Aeropressen tól a közeljövőben gondoltam egy "koncentráltabb" kávé készítőre is. Ugyebár ár alapján szóbajöhetne nekem egy kotyogó, egy kapszulás készülék, vagy egy saeco-hoz hasonló gép. Meséljetek róla légyszíves (a kotyogót ismerem, utóbbi kettő érdekes inkább), akinek van. Előnyök-hátrányok stb. ..... Ezt a kérdést megválaszoltam magamnak. Olyan eszpresszógép lesz, ami nagynyomású 9-10 bar, tud gőzölni és poddal is lehet használni.
3. Készített már valaki tejhabot laktózmentes tejből? Működik a dolog? Mit érdemes venni/használni jóféle tejhab készítéséhez (az eszközre gondolok) ?
4. Miért a Hario Mini Mill-t vette, aki ilyet vett, a Skerton helyett? Nekem utóbbi sokkal igényesebbnek tűnik.