Köszönöm, szóval akkor ez a piros aránylag elfogadható. Mondjuk ma nézelődtem a Lidl-ben és pont nem gondoltam, hogy ezt érdemes megvenni
Volt fél kilósban Bellarom szemeskávé éppen mellettük (ez saját márkás szerintem), sárga Crema és piros Espresso. Mindkettőre 100% arabica vagyon írva. Inkább arra tippeltem, hogy az lehet talán jobbféle. Azokból a fél kg került ennyibe. De még az sem drága.
De akkor ezt, az általatok jelzett pirosat veszem.
És a szintén ott kapható Dallmayr Prodomo?
AlexK: Nem ismerem közelről a Lorenzo pipákat, de úgy tudom egészen normális olasz márka.
Arra viszont ügyelj, hogy a linkelt helyen a kevésbé sikerült pipákat forgalmazzák. Ez nem azt jelenti, hogy laikus adott esetben akár észrevesz is bármit ebből, de ha jó az információm, akkor - a ha pipákat osztályozzuk 1-4-ig - itt a 3-4-es osztályzatot kapottakat lehet megvenni. Ezért olcsóbbak, mint ahol az 1-2-est forgalmazzák. Rosszul mondom: itt a jobbakat lehet megvenni. A pipabolt.neten vannak a 3-4-esek. De jó tudni, hogy akár csak egyszer használt pipán már nem nagyon érvényesíthető a garancia, hacsak nem durva gyári hiba van benne, de az még újkorában észlelhető. Az ráadásul a véleményem, hogy a pipa annyira személyes "tárgy", hogy én webáruházból újonnan csak akkor vennék, ha előtte valahol legalább már volt a kezemben az a modell. Egy pipánál érzi az ember kézbefogva, megtekintve, hogy az kell neki, az éppen rá vár. Persze vannak kivételek, én szívesebben veszek pipát személyesen. De nyilván ez azért ár függvénye is. Egy olcsó pipánál tévedni nem akkora súlyú.