Help kellene kávéügyben
Röviden: Nem voltunk az asszonnyal kávésok soha (persze, mert életünkben nem itthunk jót), és egy nap Nespresso-val lettünk átállítva a kávésok oldalára. Mi caffe latte pártiak vagyunk, ébredés után a reggeli előtt, után, közben elszürcsölgetünk egyet cukrosan, habosított meleg tejjel. Néha iszunk napközben is, de nekünk átlagban napi 1 kávé fogy nagyjából. Eléggé hozzászoktunk ehhez, de kezdünk kicsit vágyódni más kávék után, úgymond "igazi" kávé után
Megvannak a Nespresso előnyei is, de amikor lenne rá időm és kedvem hogy elpepecseljek a darálással, stb., akkor jó lenne valami mást is inni. Nagyon jó hogy minden alkalommal ugyanolyan a kávé, gyorsan megvan, és egyszerű akár 1, akár 2 csészével főzni egyszerre, és nem kell utána sokat mosogatni. Valamint lássuk be, nagyjából 20.000Ft/kiló áron picit combos a Nespresso kávé ára, és nem egyszer ittam már olyan kávét ami szerintem ötöd ennyibe sem kerülő kávéból volt főzve, és sokkal jobban ízlett. Na ennyit a háttérről hogy miről, miért, és hogyan akarnánk váltani
Hogy az asszony ne tiltson le a zsebpénzemről, ezért próbálnám szűkebb keretből megoldani a dolgot. Annyit már látok, hogy egy Hario Mini Mill az kötelező vétel lesz az őrléshez. Igazából a legnagyobb segítség az kávéfőző téren, majd utána kávébab téren kellene.
Olyan kávéfőző kellene, amivel tudok 1, és akár 2 csésze kávét is főzni egyszerre. Előny lenne a viszonylag barátibb ár, és a kicsi helyfoglalás. Persze az sem lenne hátrány, ha egy kezdő számára is viszonylag egyszerűbb lenne használni. Tudom hogy ez most kb olyan hogy legyen olcsó, szép, és gyorsan is menjen, tudom hogy muszáj lesz kompromisszumot kötnöm, csak gondoltam leírom mi lenne számomra az ideális
Ja igen, lehetőleg ne legyen tipikus keserű mellékíze a kávénak ha lehetséges