Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 645120 alkalommal)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #1740 Dátum: 2014. November 23. - 16:26:34 »
Tegnap írtam e-mailt koffeinmentes, ill. eleve alacsony koffeintartalmú kávébab ügyben, kotyogós technikával összefüggésben is.
Várom a válaszukat, amúgy is fogyóban vannak a Kapuczíner kávéim, lassan pótlás kell.
Amit eddig kóstoltam (Aeropress-el készítettem belőlük kávét, kotyogóba nem teszek ilyen árfekvésűt, koffeinmentesből kénytelen leszek), az nagyon finom. Szép, egyenletes pörkölés, csodás illat és zamat.
Hasonló véleménnyel vagyok P&Y kávé esetében, bár abból csak egyet kóstoltam, de onnan is fogok venni.
Még a Pacificaffé koffeinmentese is a lehetőségek között van.     
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1741 Dátum: 2014. November 23. - 17:26:20 »
Jó napot, Urak!

Jómagam egyáltalán nem iszom kávét, azonban anyósomék igen és ma behalt az eddigi főzőjük.
Kérdésem az lenne, hogy manapság melyik főző az, ami nagy biztonsággal és jó minőségben elkészíti a reggeli presszókávéjukat, nem hal be a garanciaidő lejárta előtt és nem a Lesotho Promise gyémántot kérik cserébe?
Extra igények nincsenek, gőzölni nem kell, stb.
Nyilván a régi kotyógóval elektromos problémák nem lehetnének, de talán ettől feljebb lépnék azért.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1742 Dátum: 2014. November 23. - 17:33:13 »

Nyilván a régi kotyógóval elektromos problémák nem lehetnének, de talán ettől feljebb lépnék azért.

A kotyogótól feljebb lépni kényelemben, gyorsaságban szeretnél? Mert a minőséget szerintem hozza a Bialetti paletta és az egyszerűség is mellette szól, szerintem.
Sheffield-England

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1743 Dátum: 2014. November 23. - 17:47:00 »
Eddig milyen főzőt használtak? Mert azért ettől is függ, hogy milyen lenne ajánlható.  pl. aki a kotyogóst szereti, nem biztos, hogy a presszó is bejön neki, vagy fordítva. Vannak a kettő között az 1-2 baros elektromos főzők (pl. szarvasi egyes típusai), amit sokan szeretnek. Egyesek szerint viszont ezek sem a kotyogók, sem a presszógépek előnyeit nem tudják felmutatni.   

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1744 Dátum: 2014. November 23. - 17:54:02 »
Bekapcsolni sem tudtam az eddigit sem ( valami olasz volt talán), szóval jómagam nem kezelném. Anyósomék meg nyugdíjasok, tehát van idejük. :) Pár percen semmi sem fog múlni.
Üzembiztos, sokáig szolgáló, normális kávét főző ketyere kéne. Bajonettzáras. A belekerülő alapanyag meg olyan, amit én veszek nekik. Nagyrészt Omniát viszek nekik, vagy felette kicsivel, néha Dallmayr. Ennél magasabb rfekvés csak elvétve.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1745 Dátum: 2014. November 23. - 18:12:46 »
Ez a bekrepált cucc. Talán valamikor 6-7 éve vehettem, úgy 20 körül volt, de már nem emlékszem biztosan.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1746 Dátum: 2014. November 23. - 18:17:43 »
Hát ebben még maradt kávé!!!  :bocs:  :peace:  :crazy: :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1747 Dátum: 2014. November 23. - 18:19:38 »
Persze! Mert nem az edény ment szét, hanem az elektronyika füstölt el. Csöbözt azt tudnék alátolni másikat. :)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1748 Dátum: 2014. November 23. - 18:23:15 »
Csöbözt azt tudnék alátolni másikat. :)

Ezt tényleg így mondjátok, nem halottam még, de tetszik!  ;D

Pikli, ibrik, kupa az megy, de ez új.  :2thumbup:
Sheffield-England

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1749 Dátum: 2014. November 23. - 18:42:54 »
Üzembiztos, sokáig szolgáló, normális kávét főző ketyere kéne - ez pl. egy Bialetti kotyogó
A többi pl. automata kávégép, karos presszógép, podos kávégép, alacsony nyomású kávéfőző stb. csak kompromisszumokkal tudja ezt. A mai gépek többsége alacsonyabb árfekvésben nagyjából a garancia időtartamára vannak szerintem kalibrálva.

Egyúttal én is tanácsot kérnék a fórumozóktól:
Hol és milyen szálas earl grey teát érdemes megvenni? Régen - uram bocsá' - Lipton filterest vettem-t vettem, de az még a filteres minőséghez képest is elsilányult. Aztán a fémdobozos Twinings szálast sokáig. Jó minőségű, intenzív bergamot-os fekete teát keresek. Tudtok kipróbált és ajánlott teaboltokat is?   

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1750 Dátum: 2014. November 23. - 18:58:42 »
Üzembiztos, sokáig szolgáló, normális kávét főző ketyere kéne - ez pl. egy Bialetti kotyogó
A többi pl. automata kávégép, karos presszógép, podos kávégép, alacsony nyomású kávéfőző stb. csak kompromisszumokkal tudja ezt. A mai gépek többsége alacsonyabb árfekvésben nagyjából a garancia időtartamára vannak szerintem kalibrálva.

Hol és milyen szálas earl grey teát érdemes megvenni? Régen - uram bocsá' - Lipton filterest vettem-t vettem, de az még a filteres minőséghez képest is elsilányult. Aztán a fémdobozos Twinings szálast sokáig. Jó minőségű, intenzív bergamot-os fekete teát keresek. Tudtok kipróbált és ajánlott teaboltokat is?
Én a Big Ben-be járok, nekem bevãlt.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1751 Dátum: 2014. November 23. - 19:37:51 »
Müllerben kapható szálas earl grey finom, szerintem viszonylag intenzív is, ára sem vészes.Olyan 800 Ft-ra emlékszem, és ez 100g.
(szerintem)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1752 Dátum: 2014. November 23. - 21:01:10 »

Nagyobb teabeszerzéseket Bécsben, a Kettenbrückengasse-i Naschmarkton, szerintem. Tudom, hogy nem a szomszédban van, kirándulással kell egybekötni. Van ott mindenféle tea, a világ számos részéről.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1753 Dátum: 2014. November 23. - 21:24:08 »
Kávé...tea...lassan tényleg kellene tennem egy látogatást a szomszédba.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1754 Dátum: 2014. November 23. - 21:31:04 »
Tabac szappan is ott terem  ;)

Kávé...tea...lassan tényleg kellene tennem egy látogatást a szomszédba.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici