Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 644916 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #1815 Dátum: 2014. November 30. - 09:02:59 »
há' mér ittad meg akkor?:)
Biztos nem tudta kikerülni, nem tudott menekülni. Ezt szerintem nagyon sokan elszenvedtük már, udvariasságból kénytelenek voltunk lehajtani valami technokolrapidszerű ócskaságot, mert sértés, sértődés lett volna, ha nem...
Lehet, hogy magyar kategóriák szerint udvariatlan vagyok, de ha nem akarok vmit meginni, akkor nem szoktam meginni. Szerintem az az udvariatlan, aki tukmálja, és ha megsértődik, akkor hülye.

Simán lehet vkinél olyan szitu, hogy nem ihat (pl gyógyszert szed amire nem lehet), de nem akarja elregélni mert magánügye.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #1816 Dátum: 2014. November 30. - 09:22:09 »
Én igazából nem ilyen helyzetekre gondoltam, én elég régi partizánja vagyok a csakazértse viselkedésnek, ha tukmálnak.
Hanem az olyan helyzetekre, amikor belelavírozod magad, szinte tőrbe csalatod magad, mert valaki előre hozsannázik, hogy hú, micsoda isteni pálinkája van, maga készítette a kerti fák gyümölcséből, na jó, vett is hozzá egy keveset, soha ilyen jóra nem sikerült még stb. Esetleg hogy most volt Erdélyben, ott fedezte fel, nem volt olcsó, de... Te meg reménykedsz, hogy na, talán kóstolsz valami jót. Vessetek meg, de ilyen helyzetekben én valahogy elmismásolom a dolgot, mert nem akarom megsérteni azzal, hogy szar.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1817 Dátum: 2014. November 30. - 09:39:35 »
Pedig felnyithatnád a szemét. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1818 Dátum: 2014. November 30. - 09:53:30 »
Pedig felnyithatnád a szemét. ;)

:+1:

Segítség az építő kritika, nem bántás. Azt pedig tudjuk, hogy a  pálinka pedig nem vicc... ;)

Sheffield-England

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1819 Dátum: 2014. November 30. - 09:57:00 »
Hát, ebben a kérdésben én Ed mellé állok. Van olyan helyzet, mikor nem mondom el, hogy mennyire szar. Egyébként találó a helyzet, leginkább házipálinkával szoktak ilyen gondjaim lenni. Pl.: disznóvágás. Ha gyilok előtt nem húzol le legalább egy bő felest, akkor téged is leböknek.
Meg aztán, este, ha mérik ki a véreshurkát, csak ne jusson mán' eszébe a rokonnak, hogy lefigymáltam a páleszét. ;)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1820 Dátum: 2014. November 30. - 10:15:31 »
Hát, ebben a kérdésben én Ed mellé állok. Van olyan helyzet, mikor nem mondom el, hogy mennyire szar. Egyébként találó a helyzet, leginkább házipálinkával szoktak ilyen gondjaim lenni. Pl.: disznóvágás. Ha gyilok előtt nem húzol le legalább egy bő felest, akkor téged is leböknek.
Meg aztán, este, ha mérik ki a véreshurkát, csak ne jusson mán' eszébe a rokonnak, hogy lefigymáltam a páleszét. ;)

Én sem úgy értem, hogy rögtön ki kell köpni a földre az ételt, italt, hanem mikor legyűröd, akkor finoman elkezded elemezni az "élményt",  elmesélve közben, hogy máshol hogy ittad, te hogy készíted, egy ismerősöm így, megy úgy csinálja, satöbbi. Ha hajlik a vendéglátó az önkritika gyakorlásra, akkor lehet színt vallani.

:thumbup:
Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1821 Dátum: 2014. November 30. - 10:27:04 »
Ja, tudom hogy ez a helyzet, de szerintem ez egy beteg kultúra. Magyarországon 800e-1millió közötti alkoholista van. Nem szociális ivó, alkoholista. Ezek többsége gyilkos, pancsolt vackokat iszik, mert ez az olcsó. Tapasztalatom szerint a kínálgatók 90%ban szociális alkalmat akarnak generálni, hogy ők ihassanak. Igen, nálunk is volt már sértődés, mert nem ittam a rokon kedvenc kerítésszaggató páleszéből. Alapból el szoktam ezeket hárítani, annyira rossz tapasztalatom van velük.

Az "építő kritikáról" meg az a véleményem, hogy teljesen felesleges. A jó pálinkához (borhoz stb) pl minőségi alapanyag és gondosság kell. Nem véletlenül kerül az olcsó annyiba, amennyibe, a jó meg drágább. A legtöbb ember azért fogyaszt rosszat, mert a normális minőségből nem tudna annyit megengedni magának, mint amennyit meg akar inni. Kb ugyanaz a szitu, mint a növényi zsírból készült sajtokkal és a szójából gyúrt húskészítményekkel.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1822 Dátum: 2014. November 30. - 10:42:03 »
Ja, tudom hogy ez a helyzet, de szerintem ez egy beteg kultúra. Magyarországon 800e-1millió közötti alkoholista van. Nem szociális ivó, alkoholista. Ezek többsége gyilkos, pancsolt vackokat iszik, mert ez az olcsó. Tapasztalatom szerint a kínálgatók 90%ban szociális alkalmat akarnak generálni, hogy ők ihassanak. Igen, nálunk is volt már sértődés, mert nem ittam a rokon kedvenc kerítésszaggató páleszéből. Alapból el szoktam ezeket hárítani, annyira rossz tapasztalatom van velük.

Az "építő kritikáról" meg az a véleményem, hogy teljesen felesleges. A jó pálinkához (borhoz stb) pl minőségi alapanyag és gondosság kell. Nem véletlenül kerül az olcsó annyiba, amennyibe, a jó meg drágább. A legtöbb ember azért fogyaszt rosszat, mert a normális minőségből nem tudna annyit megengedni magának, mint amennyit meg akar inni. Kb ugyanaz a szitu, mint a növényi zsírból készült sajtokkal és a szójából gyúrt húskészítményekkel.

Az építő kritikát értsd úgy, hogy: "A múltkor vettem pálinkát egy kolléganőmtől, akinek a 91 éves apukája csinálta a cefrét. A maga öreges komótosságával naponta kiment a garázsba szeletelni a birsalmát. Szépen, akkurátusan kivágta a hibás részeket, darabokra vágta a birset és külön a cefre alapokhoz átalakított darálóval készítette el a pálinka lelkét. Mindezt tisztán, ügyesen végezte el, mert csak akkor jó a papramorgó, ha szívvel-lélekkel készítik."

Na ezek után, ha nem von le következtetést a házigazda, akkor tényleg felesleges bármit is mondani.
Sheffield-England

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1823 Dátum: 2014. November 30. - 10:43:03 »
Tapasztalatom szerint a kínálgatók 90%ban szociális alkalmat akarnak generálni, hogy ők ihassanak
Pedig ez hülyeség... én akkor iszom, amikor akarok... akár egyedül is.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1824 Dátum: 2014. November 30. - 12:48:30 »
Ha más témánál vagyunk.... Remélem a koszorú már kész van mindenkinél.

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #1825 Dátum: 2014. November 30. - 14:39:22 »

Ez is nagyon igaz. Plusz ott van az, hogy amihez hozzászoktál, azt szereted, és azt hiszed, az a jó. Ez abszolút emberi.

Nyilván egy barátomnak vagy az öcsémnek fogok mondani építő kritikát, de egy öreg falusi rokon bácsinak vagy a 74 éves apósomnak totalisan felesleges, ráadásul a fentiek alapján, mivel úgysem hiszik el, még magam csinálok hülyét magamból.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1826 Dátum: 2014. November 30. - 15:06:32 »

Fahéj... a mienken is van! ;)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1827 Dátum: 2014. November 30. - 15:52:26 »
Ennél már csak az lenne a jobb, ha tiplikkel lenne kirakva...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1828 Dátum: 2014. November 30. - 18:03:27 »
Ez a premium változat.
;-)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1829 Dátum: 2014. November 30. - 19:31:25 »

Ofkorsz.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici