Azért azt ne felejtsük el, hogy a kávékorzón és az index kávéfórumán mindent lehúznak, ami nem "újhullámos", "gyümis-savas". (fú, de gyűlölöm ezt a kifejezést!
)
bbuffynak abban igaza van, hogy ezek a gépek nem az örökkévalóságnak lettek tervezve.
A Martellóról tudok véleményt mondani, mint látszik, mi azzal készítünk kapszulást. Valóban ezek a kapszulák a hagyományosabb vonalat képviselik. Árban verhetetlen ebben a kategóriában (70-90 Ft/kapszula), azonban utánaszámolva még így is 10-12 EFt/kg-ra jön ki.
Szerintem, ha ilyesmiben gondolkodsz, egy próbát megér, s nem olyan drága, hogy ha 2 év múlva ki kell dobnod (ez persze így nem igaz, mert emlékeim szerint 3 év garanciát vállal rá az Aldi), akkor sem ér nagy kár.
Húúú, van egy pár fajta.
Eredetileg Martello-t akartam az Aldiból, de a kávékorzó ezen leírása egy picit elijeszt: "Ízében nekem nem tudta felvenni a versenyt a frissen darált és főzött kiváló minőségű kávékkal, de simán hozza a kávéautomaták által képviselt színvonalat (vagy jobbat) jóval barátságosabb árért, amihez ráadásul sokkal kisebb hibalehetőség párosul. Megkóstoltattam az átlag kávéfogyasztóval (aki azért szereti a kávét) és igen meggyőzőnek és árban is teljesen elfogadhatónak találta."
Nem tudom ez mennyire elrugaszkodott leírás, de a kávéautomatás kávék ritka undorítóak.