Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 643677 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2010 Dátum: 2014. December 25. - 19:52:31 »
Is. ;)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2011 Dátum: 2014. December 25. - 21:14:13 »
A kotyogó jó. De akkor igazán, ha frissen őrölt kávét kap. Lehetőleg viszonylag friss pörköléssel. A kotyogóhoz nem szükséges eszpresszóképes őrlő. A kotyogó és a Brikka nem tud eszpresszót készíteni. E.S.E pod-ot, hozzá való géppel érdemes készíteni. Nem olyannal, amire rá van írva, hogy tud olyat is. Ezek ára 35-50 ezertől indulnak, használtan. Annak lehet érdemes, aki nem akar pepecselni, nem túl sok kávé fogy, és egy viszonylag tisztességes italt szeretne. A minőségnek ára van itt is. A kényelemnek is.

Jó állapotú SGL Podstar már van 20-25 e között, az utóbbi időben volt több is fent a hirdetési oldalakon. De láttam ősszel már extrém olcsón, 15 ezerért szép állapotú SGL Prima Bar-t is. Szóval ki lehet fogni 20 körül jót. Azzal egyetértek, hogy podot csak podos géppel.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #2012 Dátum: 2014. December 25. - 21:54:06 »
A kávés szekció:

;D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #2013 Dátum: 2014. December 25. - 22:01:44 »

Jó állapotú SGL Podstar már van 20-25 e között, az utóbbi időben volt több is fent a hirdetési oldalakon. De láttam ősszel már extrém olcsón, 15 ezerért szép állapotú SGL Prima Bar-t is. Szóval ki lehet fogni 20 körül jót. Azzal egyetértek, hogy podot csak podos géppel.
Amikor én néztem valakinek, még azok voltak az árak. Ennyiért a hülyének is megéri. :)

Lacus, Te nem tréfálsz. :coffee:

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #2014 Dátum: 2014. December 25. - 22:06:24 »
Szép lassan raktam össze.
Már csak meg kell tanulnom használni!  ;D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #2015 Dátum: 2014. December 25. - 23:06:21 »
Jó tanulást, kellemes kávézást! :kv2:

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2016 Dátum: 2014. December 26. - 04:08:53 »
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2017 Dátum: 2014. December 26. - 08:42:39 »
Lehet, hogy kacsingatunk egy podos/kapszulás gép felé. Van esetleg egy kávés oldal, ahol ezekről a tudnivalók össze vannak gyűjtve?
Melyikbe mi megy, ár-érték arány, megbízhatóság, íz.

Szóval ha valaki tud ilyet, annak megköszönném.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2018 Dátum: 2014. December 26. - 09:51:25 »
Húúú, van egy pár fajta.  :futyul:

Eredetileg Martello-t akartam az Aldiból, de a kávékorzó ezen leírása egy picit elijeszt: "Ízében nekem nem tudta felvenni a versenyt a frissen darált és főzött kiváló minőségű kávékkal, de simán hozza a kávéautomaták által képviselt színvonalat (vagy jobbat) jóval barátságosabb árért, amihez ráadásul sokkal kisebb hibalehetőség párosul. Megkóstoltattam az átlag kávéfogyasztóval (aki azért szereti a kávét) és igen meggyőzőnek és árban is teljesen elfogadhatónak találta."

Nem tudom ez mennyire elrugaszkodott leírás, de a kávéautomatás kávék ritka undorítóak.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2019 Dátum: 2014. December 26. - 09:52:27 »
Lehet, hogy kacsingatunk egy podos/kapszulás gép felé. Van esetleg egy kávés oldal, ahol ezekről a tudnivalók össze vannak gyűjtve?
Melyikbe mi megy, ár-érték arány, megbízhatóság, íz.

Szóval ha valaki tud ilyet, annak megköszönném.
Mindenképpen pod, kapszula egy nagy nagy lehúzás. Max az illy jó de ez meg horror áron van. A podos vonalat rengeteg olasz brand kínálja, harmad árán a kapszulásnak. Igaz nincs klúnifíling.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2020 Dátum: 2014. December 26. - 09:53:33 »
Martello, egy két év, nespresso mAx három és a gép kuka.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #2021 Dátum: 2014. December 26. - 10:00:39 »
Azért azt ne felejtsük el, hogy a kávékorzón és az index kávéfórumán mindent lehúznak, ami nem "újhullámos", "gyümis-savas". (fú, de gyűlölöm ezt a kifejezést!  ;D )
bbuffynak abban igaza van, hogy ezek a gépek nem az örökkévalóságnak lettek tervezve.
A Martellóról tudok véleményt mondani, mint látszik, mi azzal készítünk kapszulást. Valóban ezek a kapszulák a hagyományosabb vonalat képviselik. Árban verhetetlen ebben a kategóriában (70-90 Ft/kapszula), azonban utánaszámolva még így is 10-12 EFt/kg-ra jön ki.
Szerintem, ha ilyesmiben gondolkodsz, egy próbát megér, s nem olyan drága, hogy ha 2 év múlva ki kell dobnod (ez persze így nem igaz, mert emlékeim szerint 3 év garanciát vállal rá az Aldi), akkor sem ér nagy kár.

Húúú, van egy pár fajta.  :futyul:

Eredetileg Martello-t akartam az Aldiból, de a kávékorzó ezen leírása egy picit elijeszt: "Ízében nekem nem tudta felvenni a versenyt a frissen darált és főzött kiváló minőségű kávékkal, de simán hozza a kávéautomaták által képviselt színvonalat (vagy jobbat) jóval barátságosabb árért, amihez ráadásul sokkal kisebb hibalehetőség párosul. Megkóstoltattam az átlag kávéfogyasztóval (aki azért szereti a kávét) és igen meggyőzőnek és árban is teljesen elfogadhatónak találta."

Nem tudom ez mennyire elrugaszkodott leírás, de a kávéautomatás kávék ritka undorítóak.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2022 Dátum: 2014. December 26. - 10:05:21 »
Mindig megfogadom hogy itt nem szólok hozzá a  kv s topikhoz:))
Sajnos nagyon sok gèp döglik be de ez is az üzlet rèsze.
Én szemèly szerint kotyogóznék/zok ezek helyett. Modjuk a senseonal/szarvasin mindegyik jobbat produkál.
Árban botrányos, nem is beszélve a környezetszennyezésről a kapszulák esetében.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #2023 Dátum: 2014. December 26. - 10:10:05 »
Azt hiszem, ezekben nincs is vita! :D

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2024 Dátum: 2014. December 26. - 10:11:32 »
Mindenképpen pod, kapszula egy nagy nagy lehúzás. Max az illy jó de ez meg horror áron van. A podos vonalat rengeteg olasz brand kínálja, harmad árán a kapszulásnak. Igaz nincs klúnifíling.
Konkrét gépötletet, podos kávé-ötletet kérhetek? Csak, hogy össze tudjam hasonlítani.

Igazából van egy Bialetti Brikkám, de nem érzem egy főnyereménynek. Lehet, hogy a pörgettyűs kávédaráló egyenetlensége miatt.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici