Beüzemeltük a lidlis presszógépet, kenyai (Sukari) kávéval.
Mivel én nem kávézom, így persze bénáztam, plusz konyhában nagy sürgés-forgás az ünnep miatt, gyakorlatilag egymás agyára mentünk.
Villanydarálóval valamennyire megdaráltam, első adag híg lötty lett, kuka.
Másodszorra kissé jobban megdaráltuk, jobban meg is tömörítettük, ez meg baromi erős lett ( a nejem szerint, mert nekem nincs viszonyítási alapom). Aztán mára elege is lett a próbálkozásból, kizavartak a konyhából, hogy majd valamikor máskor, nyugodtabb körülmények közt folytatva lesz (már ha nálunk ilyesmiről beszélhetünk egyáltalán).
Valahogy nincs türelmük a cécóhoz, amivel ez járna. Hozzászoktak, hogy benyúlnak a szekrénybe, előredarált Omnia ki, szűrőbe be, aztán 5 perc múlva kész volt 4 adag lé.
Itt meg daráló ki, eltakarít, vissza, gépbe be, aztán csak két adag jön le ( az is szar), szűrőt lecsavarni (persze forró), új adag bele, megint várni. Persze ha valami csoda jött volna ki belőle, akkor megértették volna, de így, hogy sikerült a két végletet elkapnom nem aratott nagy sikert a presszógép.
Szóval most 1-0 oda, mert a titokra még nem jöttem rá (mármint hogy milyen módon lehet ebből jó kávét kinyerni)