Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 640517 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2550 Dátum: 2015. Március 30. - 08:28:26 »
"Ezt egy BALMENETES 10mm-es csavar tartja, azaz a megszokottól eltérően balra, az óramutató járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki akarjuk lazítani."

Lehet, hogy baj van az én órámmal, mert azon a mutatók jobbra fordulnak  :crazy:

A balmenetes balra BE kell csavarni.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #2551 Dátum: 2015. Március 30. - 10:13:44 »
Zozo, nem vagy figyelmes  ;)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2552 Dátum: 2015. Március 30. - 12:51:53 »
Élvezeti topikban azt hiszem meg kell említenem a Sopronbánfalván lévő egykori Karmelita kolostor konyháját.

Mi is jártunk még a kettővel ezelőtti hétvégén - számításunk nélkül. Gyerekkel voltunk, és a kolostor portáján érdeklődtünk, hol lehetne enni. Mondták, hogy ott, aztán szép lassan leesett, hogy ez már kolostor úgy, egyébként. Kissé kilógtunk a helyi képből a 2-3,5-6 éves gyerekekkel, de maradtunk, finom volt. A chéf Varga J. Viktor lelkes, és jó. A menü a gyereknek kevésbé jött be nekünk szülőknek és a velünk lévő nagypapának nagyon. A tanyasi csirkém libamájjal és csicsókagombóccal kiemelkedő volt. Szuvidálásra tippeltem, de csak kéregsütéssel és utána gőzben sütéssel érték el a hihetlenül szaftos állagot.

És nem törtünk össze semmit. A számla a hely szintjéhez képest még pont elfogadható, de azért előtte nem ezzel terveztünk. A hotelt is bejártuk, és lenyűgöző. Kevesen mernék megtenni, hogy egy ilyen szintű hotelben kihagyják a tv-t a szobákból, de Kovács Gábor megtette. Elvileg ez egy elvonulási, meditációs központ is, nem csak síma szálláshely.

A templomban a Sztálin-képű ürdüng megvolt?
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2553 Dátum: 2015. Március 30. - 20:52:31 »
Élvezeti topikban azt hiszem meg kell említenem a Sopronbánfalván lévő egykori Karmelita kolostor konyháját.

Mi is jártunk még a kettővel ezelőtti hétvégén - számításunk nélkül. Gyerekkel voltunk, és a kolostor portáján érdeklődtünk, hol lehetne enni. Mondták, hogy ott, aztán szép lassan leesett, hogy ez már kolostor úgy, egyébként. Kissé kilógtunk a helyi képből a 2-3,5-6 éves gyerekekkel, de maradtunk, finom volt. A chéf Varga J. Viktor lelkes, és jó. A menü a gyereknek kevésbé jött be nekünk szülőknek és a velünk lévő nagypapának nagyon. A tanyasi csirkém libamájjal és csicsókagombóccal kiemelkedő volt. Szuvidálásra tippeltem, de csak kéregsütéssel és utána gőzben sütéssel érték el a hihetlenül szaftos állagot.

És nem törtünk össze semmit. A számla a hely szintjéhez képest még pont elfogadható, de azért előtte nem ezzel terveztünk. A hotelt is bejártuk, és lenyűgöző. Kevesen mernék megtenni, hogy egy ilyen szintű hotelben kihagyják a tv-t a szobákból, de Kovács Gábor megtette. Elvileg ez egy elvonulási, meditációs központ is, nem csak síma szálláshely.

A templomban a Sztálin-képű ürdüng megvolt?

Sajnos a templomba nem tudtunk bemenni, azt mondták egy betekintőablakon lehet bekukkantani, ezt meg is tettük. Mivel mi ott is aludtunk, így rendesen körbe is jártuk az épületet, kívül-belül.
Én örültem, hogy nincs tv, sőt annak is, hogy a szobákban wifi se. A méteres falak gondolom nem engedik terjedni a jeleket.
Mivel nincs medence és egyéb wellness része sem a helynek, a 23 szobából 18 egyágyas, 5 kétágyas, pótágy pedig nincs, így gyakorlatilag a gyerekzsivaj kizárt az intézményben. Ha magara csukod a vastag faajtót, akkor olyan csend van, hogy csuda. Nekem nagyon bejött.
A kaja pedig szenzációs volt. Vagy csak rosszabbhoz vagyok szokva ? :naughty:
Például a májon ( amit a szintén fantasztik jérce mellé tálaltak) sokáig gondolkodtam, hogy vajon milyen módszerrel lett olyan lágy, amilyen. Meg hogy a levesben vajon mi úszkált, a dolog jó értelmében. Látványra úgy tűnt, hogy valami zöldséges rántotta, felszeletelve, de igazándiból ott sem és azóta sem jöttem rá. Meg a reggeli zsemlébe mikor beleharaptam...valahogy a tecsóban nem ilyet adnak, de még a pékem is messze áll ettől, pedig eddig azt hittem, az a csúcs.
Szóval megérte ott táplálkozni. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2554 Dátum: 2015. Március 30. - 22:31:45 »
Ez a Fáber-rét (gesztenyés), Szalamandra-tó mellett van. De sokat jártunk arra az egyetemről.
Gyönyörű és kurva drága.
Nagyon tetszik, de sosem szánnék ennyit szállásra, ebédre... ha feleslegben lenne, akkor sem.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2555 Dátum: 2015. Március 31. - 02:38:53 »
Nekem tetszett a beszámoló, szívesen olvastam mindkettőtökét! Szuper hely lehet, de valószínűsítem nem az én stílusom... (legyen tv, wifi és bazi nagy wellness részleg, hangos  gyerekzsibongással...stb.) ;D szal inkább nem akarok magamba roskadni, majd ezt jó drágán ott levezetni...
Az étel árakat elnézve, nem kiugróan drága és ha megnyugtat bárkit is, én ettem már az elvárásaimhoz képest sokkal gyengébben elkészített ételt, mondjuk ehhez képest is 5-szörös áron... Ami a "visszagondolva sem tudom mit ettem, ill. mi úszott a levesben" amúgy szörnyű gondolathoz!: Nyílt a házamhoz viszonylag közel egy "annyit eszel amennyit bírsz másfél órában egy ezresért" étterem... nálam most ez az amúgy élvezhető szint dukál... Nem én szedek, csak mutogatok, mit kérek a tányérra... Legutóbb kértem vagy 6 féle rántott cuccot. Ezek közül az egyik nem tudtam mi volt, érdekes volt, ilyet még nem hiszem, hogy ettem... A következő kanyarnál gondoltam rákérdezek a szedő hölgynél, hogy az az izé micsoda. A válasz kemény volt.: ő sem tudja. Nem baj, szedjél még az anyádúristenit :fetreng: gondoltam a következő egyben utolsó kanyarnál bepróbálkozom a másik szedő legénynél, biztos megmondja mit eszem ilyen jóízűen... Hát komoly csalódás volt, mert ő sem tudta... Kértem, hogy kérdezzen rá a szakácstól a konyhában, mert kezdek aggódni... Bement, majd kiderült, hogy a szakács mester ideiglenesen elment, a kisegítő ember pedig hosszasan nézte az amúgy kis nudlikra emlékeztető panírozott rántott cuccost, de ő sem tudott választ adni... Így utólag tényleg nem tudom mit gondoljak mit ettem egész jóízűen... :fetreng:
Szóval a nagyon hasonló feeling megvolt nekem is csak minden tekintetben jóval alacsonyabb színvonalon!  :fetreng:           

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2556 Dátum: 2015. Március 31. - 09:24:48 »
 :D

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2557 Dátum: 2015. Március 31. - 09:47:21 »

A kaja pedig szenzációs volt. Vagy csak rosszabbhoz vagyok szokva ? :naughty:
Például a májon ( amit a szintén fantasztik jérce mellé tálaltak) sokáig gondolkodtam, hogy vajon milyen módszerrel lett olyan lágy, amilyen. Meg hogy a levesben vajon mi úszkált, a dolog jó értelmében. Látványra úgy tűnt, hogy valami zöldséges rántotta, felszeletelve, de igazándiból ott sem és azóta sem jöttem rá.

A máj egész minimális ideig kap egy hősokkot, gyakorlatilag ez egy kéregsütés. A hízlalt libamájnak nincs szüksége sok hőkezelésre - ha már meleg, akkor gyakorlatilag olvad. A levesnél gondolom a gyöngytyúk levesre gondolsz: az valóban omlett volt benne, feleségem ette azt. Nekem a leves az halragu volt feketekagylóval, garnélával. Különleges volt benne, az édeskömény és a hajdina levesbetét. Az ebéd előtt tálalt kenyér vajjal és fekete sóval pedig önmagában élmény volt, ha akartam volna, és hoztak volna belőle annyit, pusztán azzal jól tudtam volna lakni...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2558 Dátum: 2015. Március 31. - 09:53:56 »
Miket nem írtok!? :o

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2559 Dátum: 2015. Március 31. - 16:57:40 »
Egyébként a kultúrtörténeti érdekesség, amire fent már utaltam, az az, hogy a Pálos-Karmelita kolostorhoz tartozó templom freskóin valóban meg lehet találni Sztálin képét. Ördög, és arkangyal tapos rajta. 1950-ben készült, nem sokkal a karmelita apácák szétzavarása előtt. Valamiért fent maradt, nem kaparták le.

Itt lehet róla olvasni: http://www.stop.hu/belfold/az-ordogi-sztalin-freskoja-egy-sopronbanfalvi-templomban/277743/

Kép (kattintásra nagyobb lesz):

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2560 Dátum: 2015. Március 31. - 17:10:28 »
Egyébként a kultúrtörténeti érdekesség, amire fent már utaltam, az az, hogy a Pálos-Karmelita kolostorhoz tartozó templom freskóin valóban meg lehet találni Sztálin képét. Ördög, és arkangyal tapos rajta. 1950-ben készült, nem sokkal a karmelita apácák szétzavarása előtt. Valamiért fent maradt, nem kaparták le.

Itt lehet róla olvasni: http://www.stop.hu/belfold/az-ordogi-sztalin-freskoja-egy-sopronbanfalvi-templomban/277743/

Kép (kattintásra nagyobb lesz):

Köszi!

Ez annyira tetszik, hogy tovább is posztoltam!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2561 Dátum: 2015. Március 31. - 18:44:15 »
Az ebéd előtt tálalt kenyér vajjal és fekete sóval pedig önmagában élmény volt, ha akartam volna, és hoztak volna belőle annyit, pusztán azzal jól tudtam volna lakni...

Valóban, ezt az előételt mi is kaptuk, fekete lávasóval. Az első harapás a kenyérből biztosított arról, hogy nagy baj itt már nem lehet. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2562 Dátum: 2015. Április 04. - 20:15:44 »
Pacifica Coffee Pin Up.

A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2563 Dátum: 2015. Április 04. - 20:28:08 »

Gimoka Gran Gála brikkaban vs Covim Grand Bar pod.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2564 Dátum: 2015. Április 05. - 09:46:21 »
Mai.

Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici