Nemrég merültem bele az otthon espresso-zás rejtelmeibe (régi Gaggia Carezza + Graef CM702). Nem sok kávét próbáltam eddig, de korábbi kávézásaim alapján a full arabika nálam a befutó.
Kezdésnek az Aldi-s Espresso Bar Italia-val próbálkoztam, mondván hogy az eleje úgyis balf@szkodás lesz.
Valahol olvastam hogy a penny-s szemes milyen jó, vettem egy Crema-t, azt vártam hogy nincs annyira durvára pörkölve. Hát nekem nem jött be.
Aztán próbáltam az Omnia selection Guatemala-t, ha szokásosan tampereltem, alig bírt lefolyni a szerencsétlen, tamperelés nélkül is egészen jó lett a végeredmény.
Szóval kevésbé volt érzékeny az elkészítési módra. Ízben viszont nem okozott akkor pluszt, mint reméltem.
Úgyhogy reggeli napindítónak visszatértünk az aldis cucchoz, már kiismertem hogyan tudok belőle (nekem) jó kávét főzni darálási finomság és tömörítés viszonylatban.
Érzékenyebb az elkészítés módjára, de szívesen pepecselek vele.
Ráadásul a hétvégén volt leárazva, úgyhogy betáraztam kicsit, ár/érték arányban szerintem kiváló, a tejes cuccok szerintem jobban állnak mondjuk neki.
Most várom az Aeropress-em, kíváncsi vagyok azzal milyen lesz.
Eddig kávézókban ahol Dallmayr kávét ittam, nagyon ízlett, úgyhogy vettem egyet most a Lidl-ben, az itteni negatív kritikák ellenére, nem tudom ugyanaz-e. Meglátjuk.
A lidl-s Bellarum-októl mit lehet várni amúgy, a fentiekhez képest?
Egyébként aki PID-el, az a vízre is ugyanakkora (nagy) hangsúlyt fektet? Mint tudjuk, a jó sör alapja a jó víz, nem lehet ez másként ítt sem. Vagy de (?)