Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 640386 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2595 Dátum: 2015. Április 16. - 13:09:26 »
Tegnap Dallmayr Prodomot ittam, hát egy rettenet a HAG koffeinmenteshez képest, pedig régen nagyon kedveltem.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2596 Dátum: 2015. Április 16. - 13:25:19 »
Én Kalita és Aeropress filteresnek iszom a Dallmayr-t. És ízlik. ;D
Kotyogósnak, presszónak nem tudom milyen.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2597 Dátum: 2015. Április 16. - 13:30:29 »
Ugyanígy készítem el én is (korábban elégedett voltam vele), de a HAG után már nem tűnik jónak.

Én Kalita és Aeropress filteresnek iszom a Dallmayr-t. És ízlik. ;D
Kotyogósnak, presszónak nem tudom milyen.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2598 Dátum: 2015. Április 16. - 13:54:12 »
Én a HAG-hoz nem tudom viszonyítani, olyat még nem ittam, mert persze minden inkább viszonyítás kérdése.
A legutóbb kipróbált Tschibo Pearl Beans-hez és Afrikan Blue szemeskávékhoz képest sokkal jobban ízlik és nem ízlenek annyival jobban azok a Kenya AA és Sidamo kávék, amiknek viszont 8000.-Ft körüli a kilós ára és attól veszem, aki itthon pörköli.

Nekem bevált eddig, korábban vettem akcióban, alig vártam, hogy megint legyen. Vettem is bőven. Persze ezeket még nem kóstoltam és lehet eltérés a szállítmányok/pörkölések között. Kiderül.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2599 Dátum: 2015. Április 16. - 14:05:05 »
Én a HAG-hoz nem tudom viszonyítani, olyat még nem ittam, mert persze minden inkább viszonyítás kérdése.
A legutóbb kipróbált Tschibo Pearl Beans-hez és Afrikan Blue szemeskávékhoz képest sokkal jobban ízlik és nem ízlenek annyival jobban azok a Kenya AA és Sidamo kávék, amiknek viszont 8000.-Ft körüli a kilós ára és attól veszem, aki itthon pörköli.

Nekem bevált eddig, korábban vettem akcióban, alig vártam, hogy megint legyen. Vettem is bőven. Persze ezeket még nem kóstoltam és lehet eltérés a szállítmányok/pörkölések között. Kiderül.
PY a Kenya?
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2600 Dátum: 2015. Április 16. - 14:30:20 »
Igen. Nagyon ízlettek az eddig kóstolt kávéi, kivéve a decaf.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2601 Dátum: 2015. Április 16. - 15:07:15 »
ateeharp és Penge:

A Lidl-ös Bellarom (1kg, "piros") kávé egy olaszos pörkölésű kávé volt, égett szemek alig, kotyogós vonalhoz szerintem vállalható minőség.

Az Aldis 1 kg-os kávé ehhez képest egy égett szar volt, meg is írtam nekik, képekkel illusztrálva, mennyit és mit kellett kidobni belőle.

A megújított megjelenésű Lidl, Bellarom 1 kg, "piros, kék címkével" kávé sajnos erősen esett, abban is megjelentek égett szemek, kis hörcsögalomba való szemek, stb.

A nemrég beírt fél kilós kiszerelésű Lidl-ös kávék vállalható belépőszintű anyagok.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2602 Dátum: 2015. Április 16. - 15:09:25 »

Én évek óta tőle veszek kávét, a mostani kenyai az első, amiből nem tudok rendes italt csinálni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2603 Dátum: 2015. Április 16. - 15:23:09 »

Én évek óta tőle veszek kávét, a mostani kenyai az első, amiből nem tudok rendes italt csinálni.
Filterbe azonnal.:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2604 Dátum: 2015. Április 16. - 15:43:59 »

Ezek szerint sajna mindenhol ki lehet fogni :(
Nyilván PY és hasonló forrásokból sokkal kisebb eséllyel fut bele az ember egy kevéssé sikerültbe, gyáriaknál sokkal könnyebben (bár ez furcsán hangzik).
Régebben vettem egy zacsi félkilós lidlis sárga csomagolásút, az egész elfogadható volt illatra és ízre. Hamar elfogyott, megint vettem egyet, az meg ihatatlan volt, de már kibontáskor éreztem az illatán, hogy nem is hasonlítanak.
Remélem nem járok most így a Dallmayr-al. Sőt talán hülyén hangzik, de aromazáró zacsi ellenére meg szoktam szagolni őket, sőt most is megtettem és voltak teljesen eltérő illatúak más-más gyűjtőkartonban.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2605 Dátum: 2015. Április 16. - 19:31:48 »
AZ aldi s olasz egy kalap valami.
Tudom megköpködik egyesek de nálam a pellini adja  Pellini Break Rosso   médiaba 3000 Ft
És a Lavazza espresseo crema e gusto gusto forte is mindig adja magát.
Nálam az én eszközeimmel vállalható nekem. Nálam a jó tejhabkészítés a nagyobb gond.  ;D és a mintaöntés.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #2606 Dátum: 2015. Április 16. - 22:40:49 »
Nálam az én eszközeimmel vállalható nekem. Nálam a jó tejhabkészítés a nagyobb gond.  ;D és a mintaöntés.  ;D

Tejhabbal mi a gond? Vegyél egy ikeás cuccot, fél dl tejből fél perc alatt csináltam ma reggel 2dl tejhabot.  :borz2: Döglődő elemmel is megy a dolog, csak tovább tart. Friss elemmel viszont szinte gyorsabb mint a kávéfőző tejhab karjával. És egyszerűbb elmosni.

Megjött az Aeropress-em, nem bírtam ki, és csináltam egy adagot az aldis kalapból. Szerintem tökre rendben van. Mindkettő.  :crazy:

Nem elérhető thomasrc

• Új tag
  • *
« Válasz #2607 Dátum: 2015. Április 17. - 02:49:40 »
Valaki kóstolta ezek közül már valamelyiket? Vajon nagy különbség lehet a két márka között ízben? ???

http://www.torokelelmiszerbolt.hu/etel-ital/ahmad---earl-grey
http://www.torokelelmiszerbolt.hu/etel-ital/alghazeleen---earl-grey-100-db

A nővérem tavaly hozott egy Teekanne-s filteres earl grey-t, de nem olyan volt amit a polcon árulnak, hanem egy hotelből szedte össze. Annak valami olyan elképesztően jó íze volt, hogy azóta is csak reménykedek benne, hogy újra ihatok majd egy olyat... Végigvásároltam már a közönséges boltokban kapható earl grey teákat (teekanne, dilmah, pickwick, ...), de egyik sem közelítette még meg ízben. A legjobb talán a Dilmah ezek közül, de abból is kettő vagy több filtert kell áztatnom egyszerre és szigorúan max. 5 percig, mert csersavas lesz utána. ;D

Aztán van itt ez a két cardamom ízesítésű tea is:

http://www.torokelelmiszerbolt.hu/etel-ital/ahmad---cardamom-500-gr
http://www.torokelelmiszerbolt.hu/etel-ital/ahmar---cardamom

Gondolom az utóbbi az filteres változat akar lenni, csak ahhoz is kirakták ugyanazt a képet. Megéri a filterest venni, ha tényleg az?

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2608 Dátum: 2015. Április 17. - 05:27:40 »
Tejhab és tejhab közt van különbség, vagy levegős dög vagy krémes.
Én mintaöntésre megyek de a levegős döggel nem igazán jön össze. saeco n van gőzőlés.  :P
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2609 Dátum: 2015. Április 17. - 07:23:23 »
Az Aldis 1 kg-os kávé ehhez képest egy égett szar volt, meg is írtam nekik, képekkel illusztrálva, mennyit és mit kellett kidobni belőle.
1. Nyilván ha a kávé világpiaci ára folyamatosan nő (éves szinten 43%) , akkor ugyanannyiért folyamatosan szarabb lesz, sajnos észrevettem én is a tendenciát, a piros-ezüst Lidl-is cucc nem ízlik már.
2. Ne képeket küldözgess nekik, hanem vidd vissza a szar terméket. Pénzvisszafizetési garanciájuk van, én múltkor egy üveg rumot vittem vissza. Ami nem finom, az bayrum-ba se jó.  ;)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici