Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 640356 alkalommal)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2625 Dátum: 2015. Április 19. - 01:19:23 »
Filterbe a teafű törmelékét teszik, a jó leveleket nem így értékesítik.

Ami azt illeti van rendes török teám is (Caykur Rize), de szeretnék valami earl grey ízesítésűt is venni, mert hiányzik már. ;D Egyébként nem értem ezt a filter-ellenességet, ha a filterbe rendes, minőségi teát tesznek, akkor mi a baj vele? ???

Az pontosan ugyanolyan tealevél, csak kisebb, de ugyanúgy kioldódik, ugyanolyan íze van. Mi baj vele? Tán ki kéne dobni?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2626 Dátum: 2015. Április 19. - 11:28:35 »
Igen, a komposztálóba.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

• Törzstag
« Válasz #2627 Dátum: 2015. Április 19. - 12:08:54 »
Igen, a komposztálóba.

Akkor szerinted fűszereket sem szabadna megőrölni, mert úgy már semmit nem érnek.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #2628 Dátum: 2015. Április 19. - 13:50:43 »
Igen, a komposztálóba.

Akkor szerinted fűszereket sem szabadna megőrölni, mert úgy már semmit nem érnek.

Kizárólag a felhasználás előtt örlöm, darálom le a fűszereket, és így  tudom, hogy mi van benne. Egészséges ép szemek nem törött aromájukat vesztett hulladék. Csak úgy mint a kávé esetében.

A  filteres tea, az a tealevél csörmője ami a fermentálás és csomagolás során keletkező hulladék. Ennek egy  speciális ujrahasznosítási formája a filteres tea. Ugye Te sem gondolod, hogy a papírfilterből semmi íz anyag nem oldódik ki? Hogy az apró darabok ugyan azt az ízt hordozzák mint a nagyobb tealevelek? A Gun Powderre a zöld tea esetében rákeresel, elolvashatod , hogy az egyes leveleket kézzel összesodorják, így tartja meg az aromáját sokáig, mert a gömbforma alegkissebb felületen érintkezik a levegővel. Amikor leforrázod, kinyílik a vízbe az egész levél. Szerintem egy komplett vagy nagydarabos  levél mindig finomabb ízű mint a csörmő.

Vitathatatlan előnye a filternek az egyszerű elkészítési mód, erre mennek rá a reklámokban is

• Törzstag
« Válasz #2629 Dátum: 2015. Április 19. - 14:11:54 »
Ittam már drágább szálas teakat, meg olcsóbb filtereseket. Mindegyikben volt jó is, rossz is, nem azon múlt, hogy filteres, vagy szálas, vagy leveles. Persze jó annak, aki elhiteti magával ezt az egyenként kézzel sodorják marketingszöveget, mert ő még hisz a mesékben  :D

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2630 Dátum: 2015. Április 19. - 14:45:33 »
El kell olvasni néhány, a teával behatóbban foglalkozó oldalt, cikket.
A lényeg: a papírfilterbe kerülő tea "maradék" őrölve, ami elmarad minden tekintetben a leveles teáktól.
Attól mert te már ittál általad jónak ítélt filterest, vagy rossz szálast, az ezen a tényen nem változtat.

Ez az idézett mondat elég jól összefoglalja a dolgot, amivel személy szerint egyetértek:
"A tea ott kezdődik, ahol a filter véget ér"
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #2631 Dátum: 2015. Április 19. - 14:57:00 »
avagy érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy miért kerül ugyanak a kávénak a szemes verziója többe mint a darált :naughty:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2632 Dátum: 2015. Április 19. - 15:00:54 »
avagy érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy miért kerül ugyanak a kávénak a szemes verziója többe mint a darált :naughty:
Kb igen. De tovább is lehet menni, mivel a standard szemesekbe is belesöprik a vackot kis százalékban.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2633 Dátum: 2015. Április 19. - 15:38:07 »
Ez a világ már csak ilyen rohadt.
Ha nem te szeded le a cserjéről, akkor a fene sem tudja, mit kapsz ( és akkor még ott vannak a permetszerek, ugye, hányszor és mivel kezelték, hogy ne a rovarok zabálják fel a termést).
Igaz ez kávéra, teára, kakaóra, stb.
A végén úgyis a marketingen múlik minden. :)

Kávéhoz nem konyítok, de teát és kakaót viszonylag nagy mennyiségben fogyasztok. Valahogy idáig mindig úgy volt, hogy valamiről azt hittem, az a legjobb, aztán előtermett egy még jobb, amiről szintén azt hittem egy darabig, hogy az a best...és így tovább. :)

Jómagam pl szoktam filteres teát is inni, melóban, mikor nincs időm nagyon szüttyögni vele, csak gyorsan legyen valami tea-féle. 
Twinings-et szoktam erre a célra vásárolni.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2634 Dátum: 2015. Április 19. - 16:29:44 »
Egy nagy igazság van amit megtanultam mióta a szakmában vagyok. Az élelmiszeripar legalább 70% ban átverés, lehet bármilyen finom, és ügyesen tálalt. Nyitott szem, rutin és akkor talán és mégakkor is belecsúszol néha. Ez van, ez is csak a pénzről szól.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

• Törzstag
« Válasz #2635 Dátum: 2015. Április 19. - 16:53:43 »
El kell olvasni néhány, a teával behatóbban foglalkozó oldalt, cikket.
A lényeg: a papírfilterbe kerülő tea "maradék" őrölve, ami elmarad minden tekintetben a leveles teáktól.
Attól mert te már ittál általad jónak ítélt filterest, vagy rossz szálast, az ezen a tényen nem változtat.

Ez az idézett mondat elég jól összefoglalja a dolgot, amivel személy szerint egyetértek:
"A tea ott kezdődik, ahol a filter véget ér"

Közhely, hogy jó az, ami érdek nélkül jó (széppel szokás mondani). Te valaki másvalaki gondolatával azonosultál inkább, mintsem saját veleményt formáltál vele. Ez is egy út. Lehet, hogy tényleg ez a jó. De ki tudja? Ugye megengedhetem magamnak, hogy igyak egy jó filteres teát?  ;)

• Törzstag
« Válasz #2636 Dátum: 2015. Április 19. - 16:55:43 »
Egy nagy igazság van amit megtanultam mióta a szakmában vagyok. Az élelmiszeripar legalább 70% ban átverés, lehet bármilyen finom, és ügyesen tálalt. Nyitott szem, rutin és akkor talán és mégakkor is belecsúszol néha. Ez van, ez is csak a pénzről szól.

Tegyük hozzá, hogy ez igaz az aljától a tetejéig. Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy egy sztárséf 50ezer forintért kínált menüjétől ki fog csattanni az egeszségtől.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #2637 Dátum: 2015. Április 19. - 17:12:42 »
Ittam már drágább szálas teakat, meg olcsóbb filtereseket. Mindegyikben volt jó is, rossz is, nem azon múlt, hogy filteres, vagy szálas, vagy leveles. Persze jó annak, aki elhiteti magával ezt az egyenként kézzel sodorják marketingszöveget, mert ő még hisz a mesékben  :D

Igyál filterest, a többi csak hájp

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2638 Dátum: 2015. Április 19. - 17:27:34 »
Egyszer volt egy fosós-hányós betegségem... azzóta nem tudok filteres Pickwick teát inni... pedig akkor nem is ittam olyat  :)... hányingerkeltő mű ízt érzek benne.
A lényeg, hogy mindenből olyat érdemes enni-inni manapság, aminek legalább az eredeti formája látható... szart is lehet enni, több milliárd légy teszi is.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

• Törzstag
« Válasz #2639 Dátum: 2015. Április 19. - 19:21:43 »
Egyszer volt egy fosós-hányós betegségem... azzóta nem tudok filteres Pickwick teát inni... pedig akkor nem is ittam olyat  :)... hányingerkeltő mű ízt érzek benne.
A lényeg, hogy mindenből olyat érdemes enni-inni manapság, aminek legalább az eredeti formája látható... szart is lehet enni, több milliárd légy teszi is.
Én sem azt mondom, hogy minden jó, ami filteres. Ti csak végletekben tudtok gondolkozni? Mostanában minden nap Tetley-t iszogatok. Nem az alja, nem a teteje. Jó. Bizonyára többmillió angollal együtt tévedünk. Nekik ez bocsánatos bűn, mert nem olvassák ezt a fórumot és nem tudják, hogy mi az igazán jó  :naughty:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici