Gratula a Mazzer SJ-hez, de azért ilyen kategóriával leszólni a Graef-et szerintem kicsit értelmetlen. A Mazzer-ed elég tuti vétel volt, de ilyen mázlira vagy várni kell sokat, vagy nem is jön szembe egyáltalán, mert azért ilyenek szerintem nem szaladgálnak gyakran.
Amúgy felújítással együtt mennyibe volt összesen?
Amikor Graef-et vettem, akkor még 25ért mérték. A használt Iberital-ok mentek 35 körül, én meg nem tudtam hogy be fog-e egyáltalán jönni ez az egész kávé sztori, illetve asszony mennyire lesz hajlandó bíbelődni az egésszel. Akkoriban Dolce Gusto kapszulásat toltuk, nem volt nehéz kiszámolni, hogy hosszútávon olcsóbb az őrlő+kávégép. Viszont nem jött szembe semmi jó cucc, az Iberitalokról is olvastam kritikusabb véleményt, így inkább úgy voltam vele, hogy garanciás cuccot veszek, ráadásul olcsóbban. És még az se volt egyszerű, mert épp hiánycikk volt. Én nem bántam meg, 2015 februárja óta nyúzom a CM702-t, és nem volt vele még bajom (meg ésszel használom), persze viszonyítási alapom nincs, de (nekem) finomabb kávét főzök otthon, mint egy-két vendéglátóhely, de volt már hogy speckó trendi kávézó kávéja se ízlett, hiába volt szép, én savanyúnak találtam, de legalább drága is volt (~6-700).
Nyáron egyik ismerősömnél ittam meglepően finomat, abszolút low budget módon készítve. Mákdarálón ledarált kávé (nem tudom milyen, de tuti hogy semmi extra) kotyogóson lefőzve, és nagyon ízlett. Persze tök más volt, mint egy presszó kávé, de amióta van otthon őrlő, azóta nem is tartom az "eszpresszó vagy a halál" szabályt, szoktam otthon filterezni, AP-zni is.