Nade mivel készíted?
Erre mi a jó válasz? Kézzel?
Van egy ilyen vízforralóm:
http://momert.hu/hu/termekkatalogus/termek/momert-1806-vizforralo.htmlAmi azért jó mert egyrészt olcsó volt, másrészt szerencsém volt vele, hogy kis mennyiségű vizet is lehet belőle csorgatni, nem folyik végig az oldalán (ellenben a márkásabb vízforralókkal) Érzésre forráspont előtt kikapcsolóm, vagy van hogy hagyom felforrni és állni hagyom kicsit. Én nem szoktam szórakozni bolti vízzel, ami a csapból jön, az nekem megfelelő.
Graef darál 7-10 gramm babot, bögre kikészít, tölcsért ráhelyez, papírt belerak, darált kávét beleönt. Forró vizből egy kicsit ráönt, 10 másodpercet állni hagy, lassan ráöntök annyit, amennyit végig akarok folyatni rajta.
Ha jól csináltam mindent, akkor általában szép buborékszerű hab úszik fel a a zacc tetején a filterpapírban. Általában ilyenkor szokott kijönni tapasztalatom szerint a kávé ízé. Ha túláztattam, akkor ez a habszerűség belemosódott a bögrébe.
Ha lefolyt minden (vagy túl sok vizet öntöttem és nem akarom hogy végigfolyjon minden), a tölcsérrel együtt leveszem a filtert, papír megy a kukába, tölcsér elöblít, szárogatóra helyez, cukroz, iszik, megy dolgára.
Gondoltam rá hogy veszek Hario V60 papírt, arra jó lenne az AP tölcsér, de macerásabb beszerezni, a Melitta kompatibilis papír könnyebben elérhető. Persze a V60 örvénylő járatai nincsenek rajta az AP tölcséren, szóval azért nem lenne ugyanaz.