Akár főzde, akár nem, számít a külcsín. Mint láthattuk, vannak jó példák is, biztosan terejdni fognak. HP vonalon már nagyon sokat javult a helyzet, jópár igazi hápé is már kap rendes üveget, dugót, kapszulát, sokszor címkét is, még akkor is, ha nem eladásra szánják. Egyszerűen más érzés ilyenből tölteni. Ezt ne úgy értsétek, hogy csak a mostani divatos, keskenypalackos megoldás az igazi - lehet felőlem hagyományos, fonott demizsonban is, de nem PET palackban, az egyszerűen illúzióromboló, illetve töményet egyébként se tanácsos tudtommal pet-be tölteni. Boros vonalon szintén gyakori már, hogy a házi bor is palackozásra kerül. Ezek a lépések hosszútávon is kifizetődőek, lássuk csak a pálinka igen jelentős presztízsbeli előre lépését. A hazai kézműves sörök terén is bekövetkezhetne hasonló.