Egy zoldfulu esete a Feather AS-sel
Nem szerettem volna ha postan kuldik, a legtobb uzlet csak igy szallit, ezert itt vetem meg:
http://www.shaving.ie/products/Feather-Stainless-Steel-Safety-Razor.htmlDHL-lel erkezett, abbol is az Express, igy a rendeles utan 20 oraval mar a kezemben tartottam.
Mikor eloszor kivettem a dobozbol, feltuno volt hogy milyen sulyos darab. A Futur mar nem volt meg ekkor, nem tudtam erzesre osszehasonlitani, de az elso benyomas az volt hogy nehez.
Ugy remlik azt olvastam rola, hogy minden felulete forgacsolt. Ez nem igaz, a fej ket darabja ontott, sok helyen latszanak a felontesi jaratok nyomai. Ennek ellenere minden felulete nagyon szep es kellemes tapintasu. A rovatkolt nyel termeszetesen biztos fogasu. Engem nem zavar a felirat sem, lehet kicsit sivar lenne nelkule a sima ivelt felso resz.
Lehet ez minde DE-nel igy van, nekem furcsa, hogy a penge nem fekszik fel teljes feluletevel a fej ket darabjan, csak 4 el tartja:
Lehet ez is mindenhol igy van en csak most dobbentem ra, hogy a penge elei alatt milyen hasznos a negy nagy nyillas, megkonnyiti az oblitest.
Tapasztalatom a hagyomanyos borotvalkozasban 4 alkalomra korlatozodik egy Merkur Futur tarsasagaban, illetve plusz egy borotvalkozas az AS-sel.
5 napos szorzet eltavolitasa volt a feladat. 5 nap alatt egyreszt kiheveri a nyakam az irritaciot, ilyenkor problemamentesen borotvalhato, masreszt olyan meretet olt a borosta ami talan nem az a mennyiseg amihez az AS-t terveztek. Nem nagy a kihivas ez, csak egy korrel tobbre van szukseg.
Hihetetlenul gyenged a keszulek. Megvagni magam annyi eselyem volt mint egy reluxassal, annak ellenere hogy a hozza adott, hirhedt Feather pengevel hasznaltam. A Futur, Merkur pengevel komoly fenyegetest jelentett ehhez kepest. A kimeletesseg es a gyakorlatlansagom oda vezetett, hogy a BBS eleresehez 5 korre volt szukseg. Az eroltetes hatasara pontverzest azert sikerult elerni a nyakamon.
Biztosan gyakorolni kell meg vele, hogy a helyes szogben tartsam, de eddig semmi olyan erzetet nem sikerult eloideznie, hogy egy eles targy er a boromhoz.
Lehet ez mar ki sem meriti a hagyomanyos borotvalkozas fogalmat?