Szerző Téma: Feather  (Megtekintve 158119 alkalommal)

Nem elérhető apafej

• Törzstag
Re:Feather
« Válasz #300 Dátum: 2012. Január 04. - 15:03:26 »
A Feather továbbra sem a kedvenc pengém (az első pár használat során nagyon barátságtalan), de a tartóssága egyenesen utolérhetetlen. Jelenleg a 16. használatnál (több hónapja nyúzom) tartok és van még benne jócskán (nem húz). Elég erős a szőröm, de ennek meg sem kottyan. A 10. használat után lett kellemes, akkor tudtam először úgy megborotválkozni vele, hogy sehol nem volt vérző pont az arcomon sehol. Az első 5 használat viszonylag sok (min 2-3) sebet eredményezett. Szóval a tartósság szempontjából abszolút nyerő...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #301 Dátum: 2012. Január 04. - 15:57:04 »
És ott van még a parafán végighúzós módszer is, ami Penge éltársunk szerint értelmetlen, mégis sokan csinálják. Külföldi oldalakon olvastam, néhányszor próbáltam is, de aztán leszoktam róla (pontosabban mindig elfelejtem).
Annyi az egész, hogy az éleket az első használat előtt finoman át kell húzni egy dugó felületén, max. egyszer vagy kétszer.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #302 Dátum: 2012. Január 04. - 16:26:12 »
És ott van még a parafán végighúzós módszer is, ami Penge éltársunk szerint értelmetlen, mégis sokan csinálják. Külföldi oldalakon olvastam, néhányszor próbáltam is, de aztán leszoktam róla (pontosabban mindig elfelejtem).
Annyi az egész, hogy az éleket az első használat előtt finoman át kell húzni egy dugó felületén, max. egyszer vagy kétszer.

Nem azt állítom, hogy "értelmetlen", hanem azt, hogy érzelmetlen-értelmetlen. Nem kell ilyen élgeometriájú pengét használni annak akiknek a lekerekítettebbek jobban fekszik...  ;D
A parafától tompul az él ( hogy mennyire egyenletesen azt nem tudom) és a bevonatoknak sem tesz jót a mechanikus birizga. Persze lehet, hogy tévedek..., de akkor meg jön a kérdés, hogy ha ez annyira frankó az élnek, akkor ezt miért nem a gyártó intézi profi körülmények közt. Abban lehet némi igazság, hogy a Feather annyira masszív acélból gyárt, hogy a parafázós tuning még így is "megéri", de nekem a módszer olyannak tűnik, mint mikor egy drága versenyautóból kéne mindenféle, amúgy tiltott módszerekkel egy jóval olcsóbb városi autót készíteni...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #303 Dátum: 2012. Január 04. - 16:43:33 »
Asszem a hasonlatod tökéletes : )
Mégis, van akinek fex....

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #304 Dátum: 2012. Január 04. - 22:20:57 »
Miben használod? Nem mindegy! Többek tapasztalata alapján "markánsabb" borotvába nem való. Pl. Futur-ban is csak 1, max 2 fokozaton érdemes, ott jó, fölötte már az van, amit te is érzel.

Ma reggel rohantam. 5 percem volt borotvalkozni. Kes nem johetett szoba. FuturFeather. De csak egy kornyi idom volt. Batorsag. 6-os(!!!) fokozatra tekeres. A pengeben lehetett olyan 3-4 teljes (haromkoros) borotvalkozas. Es JO lett!!!
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #305 Dátum: 2012. Január 04. - 22:24:04 »
toz: szerintem ebben szerepe lehet az utóbbi időben megszerzett késes tapasztalatnak. Én is úgy találom, hogy késelés után ügyesebben nyúl az ember a butaborotvához is!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #306 Dátum: 2012. Január 05. - 05:53:35 »
Elkepzelheto. Ma is jo volt ekkent.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető apafej

• Törzstag
« Válasz #307 Dátum: 2012. Január 05. - 08:34:14 »
Miben használod? Nem mindegy! Többek tapasztalata alapján "markánsabb" borotvába nem való. Pl. Futur-ban is csak 1, max 2 fokozaton érdemes, ott jó, fölötte már az van, amit te is érzel.

EJ89 -ben használom. Minden más pengével jól meg tudok borotválkozni (ok, talán a Derby még olyan, amit nem szeretek annyira, mert irritál...). A Goodfellában nagyon lájtos volt a Feather is, de azzal meg nem tudtam teljesen babapopsi arcot varázsolni.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #308 Dátum: 2012. Január 05. - 10:20:03 »
EJ89 -ben használom. Minden más pengével jól meg tudok borotválkozni (ok, talán a Derby még olyan, amit nem szeretek annyira, mert irritál...). A Goodfellában nagyon lájtos volt a Feather is, de azzal meg nem tudtam teljesen babapopsi arcot varázsolni.

Ez szerintem az EJ89 "hibája" lehet. Anno, amikor használtam az EJ89-et, meg a Mühle kistesóját ezeket én is tapasztaltam a Feather-el kapcsolatban. Nem tudom miért, de ez a penge nekem sem passzolt ebbe a borotvába. A Future az egy másik történet és egyben a másik véglet. Mintha szimbiózisban élne a F&F egymással. Egyszerűen tökéletes párosítás...nálam.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #309 Dátum: 2012. Január 05. - 10:39:30 »
Qka: +1  ;D

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #310 Dátum: 2012. Január 05. - 11:23:47 »
Én is EJ89-ben használom és semmi gondom vele

Nem elérhető apafej

• Törzstag
« Válasz #311 Dátum: 2012. Január 06. - 13:39:11 »
Én is EJ89-ben használom és semmi gondom vele

Jó kis szubjektív dolog ez a borotválkozás. Szeretem  ;D

BTW: amikor még megvolt a Lord L5-öm, akkor azzal is használtam (nem csak EJ89 és Goodfella) és abban használva is miszlikbe aprítottam vele az arcom  ;D

Nem elérhető Lajos The Silent

• Törzstag
« Válasz #312 Dátum: 2012. Január 06. - 22:10:18 »
Egy, itt a fórumon vásárolt, Feather Popular által ismerkedtem meg a Feather pengékkel. És azt kell, mondjam, hogy a DE jó, igaz, hogy javában műanyag, de precíz és kellemes kis készülék! A penge nagyon éles, ugyanakkor a harmadik borotválkozás után nagyon jó lett! Bírta is egészen a mai napig, mert ma elköszöntem az elsőtől... 16 használat után, már nem volt az igazi, szőrrel szemben!!! :) Ezt eddig egyik pengetípussal sem sikerült elérni. Az is igaz, hogy nem erre gyúrok, de amíg jó, addig nem cserélek, így maradt a hosszú használat. Majd, ha elfogy veszek valahonnan, mert eddig ez a csúcs!

Nem elérhető isti79

• Törzstag
« Válasz #313 Dátum: 2012. Január 06. - 22:23:41 »
Azta 16 alkalom, ez igen! Mennyi volt az eddigi fórumos rekord? Asszem Nyísz-é volt, de nem biztos.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #314 Dátum: 2012. Január 06. - 22:24:26 »
Vidak!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici